Бих отличил цялото творчество на Макинтош, с която се "опознах" тази година, доста "пълнокнижно".
Оообаче, нищо чудно книгата, с която (може би) ще приключа годината, да ми остане като Най-най! Ииии, това е "Алхимизирани" на СенЛинЮ (у нас - Сиела, 2025, при мен: на екран). Да, обичам такива четива и доста време не бях попадал на подобни. А и над 1100-те страници съвсем трайно ме "вкарват" в действието и историята. В момента съм на малко под 1/3 от обема. (Развличам се и със Скот Търоу - "Невинен до доказване на...", съдебен трилър: но нещо не ме грабва. Героите са си наред - уж и засега - но много обстоятелствено ми е описанието, изказът, и се чувствам, като да чета съдебни протоколи с някои интересни събития и казуси в тях. Лично, не бих я препоръчал другиму, макар и от нея да се научават елементи от механизма на амер. съдебна система - доста различни, и отново по лични размисли, по-добре пазещи невинните - поне до доказване на противното.)
Като цяло Бърдаров си е сладкодумен. Стилът ми харесва, витиеват е, без да натежава (като Бешлийкса или Господинов).