В момента чета... 97

• 33 528
  • 510
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да си допълня по-горния пост (че по Коледа вероятно няма да мога да следя и пиша). Отзад - напред:
"Невинен до доказване на..." - завърших я и най-много ми хареса самият съдебен казус.
Скрит текст:
Но ако се бе намерила една "загубена" чаша - не знам дали щеше тъй да приключи всичко. Друго достойнство отчитам в "невидимостта" на истинския извършител. Няма да добавям по сюжета, за да не навляза в подсказки.
Знам за сегашния сериал (съвсем актуален още), но съм гледал оня филм от 90-а с Форд и - признавам - не помнех нещо осезаемо, щом сега четях без минала обремененост. Свалих си го за гледане по празниците. За книгата се чудя дали мога да се изразя различно от онова, дето вече написах. Бестселър или не, на мен ми течеше като прочит на съдебни протоколи с вмъкнати разширения "кой кой е в момента". Тъй, Фантомът на Кавана (от сходните жанрово последно прочетени) ми е по-отличим от тази. От гледна точка на познания за американската съдебна система - има доста материал за научаване и задоволяване на любителски познания.
"Алхимизирани" обаче (вече съм по средата на над 1100-те стр.) ми върви като пир за крастата ми по фентъзита с паранормални умения на героите.
Скрит текст:
Нещо като оня позабравен ентусиазъм, когато за пръв път отпочнах "Войната на разлома" на Фийст. Или, когато вече имах накуп първите 3 от "Ендъровите" книги на Скот Кард и след тях се молех следващите да се превеждат и пускат по-бързо...
Изобщо не ми се отклонява и навлиза в размисли за персонажи, качества, характеристики, пълнота или начина на изказ. Просто чета една история (приказка) и това ми е напълно достатъчно. (Е, понякога се чудя Simple Smile дали, ако се вмъкна в сюжета през някакъв портал, яхнал стелт-изтребител, или само с лазерен меч в ръка - мога да се меся и влияя на онези там с техните "резонанси". Дали създания и хора с умения от Ендъровия свят са по-силни от тях. Или разните вивиманти, аниманти, некроманти, като въплъщение на доброто и злото в такава сънувана вселена, са непреодолимото съвършенство на възможности в една хипотетична среща с извънземни, примерно...)
И тъй: пожелавам на всички - Коледни празници, които да ви донесат спокойствие, уют, радост и удоволетвореност от изтичащата година. Нека и трапезите, и душите ви са пълни със здраве, любов, приятели и искрящи като шампанско мечти.
Скрит текст:

# 211
  • София
Прочетох "Тайната на тайните" на Дан Браун. Хареса ми книгата! Историята е динамична и увлекателна. Засегнати са много интересни теми.
Продължавам с "Ад" на същия автор.

# 212
Чета "Вакантен пост" на Роулинг и с нея ще завърша и книжката си година. Тази книга отлежаваше на четеца ми от много дълго време и най-сетне дойде и нейният ред. Възхищавам се на Роулинг обаче. Тази жена е виртуоз в писането. Имаме една невероятна фентъзи поредица, която аз обожавам; криминална такава, която също е много добре изпипана и до тях стои "Вакантен пост", която е съвсем различна като история и атмосфера, като проблеми, които поставя.
Не знаех, че филмът "Невинен до доказване на противното" е книжка адаптация. Гледала съм го сигурно преди 30 години на кино, само веднъж, но почти всеки момент се е запечатал много ярко в съзнанието ми. Брилянтна роля на Харисън Форд и като цяло много добре направен филм. Спомням си, че ме държеше постоянно в напрежение, с после дълго време не спирай да мисля за него, защото той постави много въпроси, на които нямаше готови отговори.

# 213
Най- накрая започвам Игра на криеница.
До коя дата са номинациите?

# 214
В момента чета тази, подарък от приятелка. А книгоразделителят е лично изработен за мен подарък от друга приятелка. Много мило ми стана !

# 215
  • София
И аз препрочитам тематично Коледата на Поаро ,

# 216
"Коледата на Поаро" е една от любимите ми книги на Агата Кристи! Тя е и авторката,  от която имам най-много любими романи.
Паралелно с "Последната смърт за годината" слушам на телефона с Read era ето тази:

Скрит текст:
И на двете съм още в началото, но засега вървят добре и са ми приятни. Първата ми напомня за "Те бяха десет", а втората е приказна история и ми напомня на руските приказки, които ми четяха като дете от една шарена книжка.

# 217
Аз започнах "Гениалната приятелка" на Елена Феранте. За сега ми е интересна и ми допада като стил. Иначе и аз съм приготвила "Коледата на Поаро" на Агата Кристи за празниците.

# 218
Аз съм я чела толкова пъти, че сега не ми се чете, сутринта се чудех дали да не си пусна епизода по Ю туб (сигурна съм, че ги има всички).

Чували ли сте за роман, посветен на Линд - "Линд и Шпрюнгли - Две семейства, една страст". По-точно романизирана биография, но не съм убедена дали е добре написана или е нещо повърхностно (под  "повърхностно" имам предвид, като захаросаните филми на Холмарк).
Някой чел ли го е?

# 219
Здравейте!
Наскоро прочетох книгата „Да уловиш 13“ и много ми хареса – стилът е лек, историята е увлекателна и ме държа до последната страница. Останах с много добро впечатление.

Бих искала да попитам дали някой има информация кога се очаква да излезе следващата част или дали вече има обявена дата?

Също така ще се радвам, ако ми препоръчате подобни книги – със сходна тематика или стил. Благодаря предварително!

# 220
Ох тъкмо затворих последната страница.
За три дни я изядох. Не можах да я пусна. Невероятно завладяваща, написана прекрасно.
Дано скоро преведат следващата част.

# 221
Налетях на Йорданка Белева и "Кедер"... По препоръка на някой от форума. Не ми хареса изобщо. Всичко в черно вижда тази писателка. То не бяха гробове, смърт, нещастна любов, поправителни училища... И междудругото "кедер" значело "мъка". Много ми напомняше на тягостната Здравка Евтимова. Не препоръчвам! Ще си оправям вкуса с "Кралството" на Несбьо. Препоръчана тук.

# 222
  • София
Ех, "Кралството"...Heart

Аз прочетох "Писъкът" от новите норвежци в портфолиото на издателство ЕМАС - Ян-Ерик Фиел и Йорн Лиер Хорщ.
Един нелош трилър, начало на поредица, на която смятам да дам шанс.
Ревюто ми е по-надолу:

Скрит текст:
Ян-Ерик Фиел и Йорн Лиер Хорщ са непознати за българските любители на скандинавските трилъри автори. „Писъкът” е първата книга, която изд.ЕМАС издават у нас и първа от поредицата на норвежкия тандем за Маркюс Хедер –бивш военен, бивш полицай и настоящ  водещ на популярен в интернет криминален подкаст.

Разбира се, както се очаква от типичен скандинавски трилър, авторите ни запознават и с бекграунда на Маркюс. Научаваме не само детайли за неговото детство и травматични събития от неговото минало, но и подробности за настоящия му живот. Наскоро загубил майка си, той се занимава с ремонта на апартамента ѝ, когато с него се свързва журналистка от малко градче, където преди 15 години е изчезнало малко момиче, което никога не бива открито – нито живо, нито мъртво. Предполагаемият убиец е открит набързо, осъден и издъхнал в затвора. Повод за обаждането на напористата журналистка е стар епизод от подкаста на Маркюс, посветен на мистериозно изчезналото момиче и твърденията ѝ, че има някакви идеи по случая. Маркюс я отсвирва набързо, защото не му се занимава с нея и със стари случаи, по които едва ли ще има някакво развитие.
Точно тогава обаче се случва нещо непредвидено – младата журналистка също изчезва...

От една страна книгата ми хареса и ще дам шанс на следващите от поредицата, но от друга стилът ми се стори малко спънат, действието вървеше малко мудно. Нямаше онзи силен заряд, точно силният „трилър” елемент, желанието да четеш на един дъх, познат ни от другите скандинавци.

Общо взето е приятен трилър, който ще се хареса на любителите на разследвания, тип „студени досиета”.

Сега се връщам на любимия ми брулен от северните ветрове остров Луис с четвъртата част от поредицата на Питър Мей - "Черното езеро" Simple Smile
Обичам тези атмосферни книги, които ме карат да се сгушвам в топлото одеяло и да съм благодарна, че живеем в южна страна Simple Smile

Използвам случая да пожелая на всички в темата весели Коледни празници, Новата година да ни е много здрава, пълна с евро и много интересни книги! Heart

# 223
Mijjj, колко части са? Аз съм чела три, но не знаех, че има и четвърта.

# 224
  • Чукарландия
Mijjj, колко части са? Аз съм чела три, но не знаех, че има и четвърта.

🤗

Общи условия

Активация на акаунт