"Невинен до доказване на..." - завърших я и най-много ми хареса самият съдебен казус.
Знам за сегашния сериал (съвсем актуален още), но съм гледал оня филм от 90-а с Форд и - признавам - не помнех нещо осезаемо, щом сега четях без минала обремененост. Свалих си го за гледане по празниците. За книгата се чудя дали мога да се изразя различно от онова, дето вече написах. Бестселър или не, на мен ми течеше като прочит на съдебни протоколи с вмъкнати разширения "кой кой е в момента". Тъй, Фантомът на Кавана (от сходните жанрово последно прочетени) ми е по-отличим от тази. От гледна точка на познания за американската съдебна система - има доста материал за научаване и задоволяване на любителски познания.
Изобщо не ми се отклонява и навлиза в размисли за персонажи, качества, характеристики, пълнота или начина на изказ. Просто чета една история (приказка) и това ми е напълно достатъчно. (Е, понякога се чудя
дали, ако се вмъкна в сюжета през някакъв портал, яхнал стелт-изтребител, или само с лазерен меч в ръка - мога да се меся и влияя на онези там с техните "резонанси". Дали създания и хора с умения от Ендъровия свят са по-силни от тях. Или разните вивиманти, аниманти, некроманти, като въплъщение на доброто и злото в такава сънувана вселена, са непреодолимото съвършенство на възможности в една хипотетична среща с извънземни, примерно...)