В момента чета... 97

• 33 417
  • 509
  •   3
Отговори
# 465
Аз приключих "Адажио за Мария" на Бърдаров. Хареса ми много, но не като за 5-ца. Имам забележки. Simple Smile Като цяло Бърдаров си е сладкодумен. Стилът ми харесва, витиеват е, без да натежава (като Бешлийкса или Господинов).
Централната любовна история на Вангел и Мария ми беше много интересна и с удоволствие я четях. Както и за живота в Солун в началото на миналия век. И сега забележките (слагам в скрит текст, но няма кой знае какви спойлери):
Скрит текст:
Шпионската история на Мария-Селесте ми беше излишна. Освен това беше ужасно обърканам непрекъснато подскачаше напред-назад в годините и така и не разбрах какво се случва. Нямам проблем да следя 2 или 3 сюжетни линии, но например историята на Вангел и Мария си вървеше хронологично. Сюжетната линия в Уругвай също беше някак странна, да ясно защо беше там, почти през цялата книга се фокусираше върху един мач, а не върху героите
.
Като цяло можеше да е с около 100-15о страници по-малко и щеше да е перфектна.
Това все едно аз съм го писала! Добавям забележка-твърде много и често претенциозни епитети и сравнения. Особено за Мария. И повтарящи се през определен брой страници в различни варианти. И тази вездесъща гардения и сравнението с нея, аромата ѝ, нежността ѝ.
А ми хареса и научих нови неща от сюжетната линия за македонското движение и трите войни в началото на 20 век.

# 466
Вейда,  "Всичко, което не ви казах" в Сторител ли я слуша или чете на хартия?

# 467
„Прокълната земя“ – Клеър Лесли Хол - 5/5
Подхванах книгата с доза скептицизъм, но той се оказа абсолютно неоправдан. Мислех си, че ще е някаква блудкава любовна история, а нещата започнаха да се развиват по съвсем различен и неочакван начин.
Книгата започна мудно и доста объркващо, но постепенно всичко си дойде на мястото. Толкова различни емоции изпитах само за тези 300 страници – раздразнение, спокойствие, тъга, радост...
Героите са много добре развити, атмосферата е изпълнена с носталгия, а сюжетът е емоционален от начало до край. Още дълго ще ме държи и сега не съм сигурна с коя книга да продължа.

Скрит текст:
Няма да разказвам сюжета, но искам да споделя някои дребни неща.
Главната героиня Бет от първата до последната страница ме дразнеше изключително много. В един момент даже ми идеше да захвърля книгата. Изключително егоистично същество. Мъжът ѝ Франк е абсолютната противоположност – всеотдаен, жертвоготовен, обичащ, безкористен.
Сюжетът ме държеше в напрежение до последно: кой ще избере Бет; кой е убиецът на Джими – дали наистина е Франк, дали не е Бет, дали пък не е Гейбриъл; дали Франк ще бъде осъден...
Абсолютно неочаквано за мен беше, когато се разбра, че Боби всъщност е дете на Гейбриъл. Тогава за първи път ми стана жал за него, но Франк ми се издигна още повече в очите. Каква любов трябва да е изпитвал към нея, за да приеме чуждото дете и да го отгледа като свое!
Финалът ме довърши (в най-хубавия смисъл) – такъв рев отдавна не бях ревала.
Книгата поставя страшно много въпроси и те кара да се замислиш дълбоко.

# 468
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Слушам в Сторител "Тайната на Диор" и ми е много интересна, не искам да я оставям.
"Тайната на тайните" е книгата, с която Дан Браун отново ми се издигна в очите. От първата до последна страница ми беше интересна, определям я на нивото на Шифърът, но под Шестото клеймо.
Провокирана от дискусия тук в темата си взех "Невидимия живот на Ади Лару". Авторката пише увлекателно, идеята е интересна, всеки избор си има цена. Героинята ми допада, симпатизирам и, другия персонаж обаче ми е най-интригуващ.

# 469
  • В полите на Пирин планина
"Тайната на Диор" е страхотна! И аз я слушах с голям интерес.

# 470
Аз в момента чета “Тайната на тайните”. След 100 страници мога да кажа, че имам чувството, че вече съм я чела, типична Дан Брауновска книга. Ама ще си я прочета де, върви бързо и е интересна както и другите му книги.

Ако четете електронни книги на английски мога да изпратя “Всичко, което не ви казах”.

# 471
За мен от Ад (включително) нататък нивото спадна рязко надолу - все едно, че писателските му способности скочиха в пропаст. Затова не смея да започна тази книга - ако е само загуба на време, като последните две, не искам да се занимавам.

Когато някой каже, че е добра, като останалите, това ме кара още повече да се съмнявам, защото те категорично не са на едно и също ниво. Шестото клеймо и Шифърът са добри, Изгубеният символ е ок, Произход и Ад са боклук.

# 472
  • София
Четох "Тайната на тайните" около Коледа и вече забравих за какво се разказваше. За мен е на нивото на последните две.
Мисля да започна "Добрата сестра" на Сали Хепуърт. Две нейни книги съм чела и бяха хубави.

# 473
  • в сърцето на един мъж...
Ако четете електронни книги на английски мога да изпратя “Всичко, което не ви казах”.

Мога ли да помоля да ми я изпратиш?

# 474
"Съседката" е единствената книга, която четях, спирах в някакъв момент, чудех се защо си го причинявам, пуфтях и искаш да я хвърля... Дори звезди в ГР не съм й сложила... А това е много голяма рядкост.
Чета "Лехуса" - за момента съм доволна и ми е интересна (около 1/5 съм прочела).

# 475
  • Пловдив

Прочетох "Светулки зад решетките", много добра книга, доста по-разбираема за читателя от колкото например "Падение и спасение" от Весела Тотева.
При Мира Добрева финалната част според мен "пресоли манджата" и предполагам, че там има най-малко "действителни събития".

# 476

Прочетох "Светулки зад решетките", много добра книга, доста по-разбираема за читателя от колкото например "Падение и спасение" от Весела Тотева.
При Мира Добрева финалната част според мен "пресоли манджата" и предполагам, че там има най-малко "действителни събития".
На Мира Добрева са много хубави. Чета в момента първата за Столетниците и тя много ми харесва.

# 477
  • Пловдив
Жената пише наистина приятно. И "Столетниците" ми хареса, сега остава да си взема втората част.

# 478
Деси,"Светулки зад решетките" на същата тематика ли е като "Падение и спасение" от Весела Тотева?

# 479
  • Пловдив
Да, само, че зависимостта е алкохолна.
И някак тук по-добре разбираш мислите на зависимия и как е тръгнал по нанадолнището. Поне аз ако трябва на непознат човек да препоръчам една от двете книги, ще бъде тази на Мира Добрева.

Общи условия

Активация на акаунт