Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 33 220
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
В крайна сметка и спрелият часовник е верен един път в денонощието....Все пак....

# 556
  • София
В крайна сметка и спрелият часовник е верен един път в денонощието....Все пак....
Два пъти... Крайната сметка не излиза иначе... все пак...

# 557
Дениса, защо хабиш форумно пространство с изказвания от типа “днес изгря слънце”.

ЕммаТ, трудно ми е да те разбера. Говориш много абстрактно. Вероятно аз не съм гледал тези инфлуенсъри, които визираш и не знам какво приказват. Но ще повторя, не е проблема дали някой е прав или е сгрешил. Личното мнение на хората рядко носи стойност на другите, особено в социалните мрежи, освен ако не се аргументират, не подкрепят мнението си с факти и логик и тн. Ето например Екстер може дс не е прав, но си аргументира позицията и за мен това е стойностен коментар с полезна информация. Пък кой бил крив, кой бил прав, значение няма.
Вчера слушах един флипър. Човека се готви да ходи в украйна да строи и ремонтира. Според него много хора щели да идат там и това щяло да вдигне цените на имотите и ремонтите още. Но иначе украйнците нямало да си тръгнат. Топ логика. Това е негово мнение, подкрепено с логика, но аз не в приемам. Някой друг може и да я приеме.

# 558
В крайна и безкрайна сметка - нашите " анализатори" са по- зле и от спрял часовник....Не са били верни за нищо от Ковида насам....Това колко денонощия са ?
Около 2190 денонощия...
П.С.
Да го визуализираме за Гого например....Прогноза за времето, страшна мацка, дълги бедра, сини очи, големи други очи- аргументирано и достоверно казва ,че утре ще е топло, слънчево, и идеално за плаж, примерно....
Обаче се събуждаш и виждаш - облаци, вятър и дъжд( плажа отпада), а си отишъл за три дни до морето..... Какво е удовлетворението от такава прогноза?
И каква достоверност ще има следващата?

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 11:03 от denissa_72

# 559
Разбира се, че има значение може да анализира и кой - не. Дори тик-ток феновете ще се усетят след 10-15 години, като видят, че наборите им са изплатили ипотеките си от 2025 г.

# 560
Това, че част от украинците ще останат как опровергава факта, че част от украинците, а и други имигранти ще се преселят в Украйна и ще вдигнат цените, подпомогнати и от всякакви заеми, грантове и всякакви стимули за възстановяване?

Все едно да кажеш,
красива жена ли искаш? - Да.
- Значи си падаш по тъпи?
- ъъъъ!?!?!?!?

То и тук като ни съветват да разпродадем имотите и да накупим злато и акциЙ никой не е казал, че златото и акциЙте ще се срутят. Казваме, да, и те ще се вдигат, но на нас ни харесва да инвестираме в имоти.
Не винаги е или-или.
Толкова ли е трудно за проумяване, или просто си тролим "пред 1во януарско"?

# 561
За тези които още не са разбрали - има тип инфлуенсъри или хора по социалките, чиято стратегия за абонати и гледания е всяване на страх, драма, несигурност и тн. На запад им викат crash bros. Стратегията им звучи абсурдна и смехотворна, но всъщност е доста печеливша, защото продава. Не мисли, че ще са по-назад от връстниците си. Всъщност тези които направят много пари, ще си купят имоти и те без значение цената, но няма да ни кажат. Въпроса е че малцина успяват, но мнозина ни заливат с помия, която се приглася, повтаря и раздува.

По абсолютно същия начин действат и брокери, кредитни консултанти, строители, флипъри и тн само че в обратната посока. Всеки си избира кой да слуша и на кой да вярва. Аз го правя на база факти, логика и смисъл. Други могат да им гледат големите очи.

# 562
Точно. Клик-бейтаджии.

Идеята да се иде в Украйна след войната за бизнес е добра.
Но съм твърде стар за подобни приключения.
А и с флипване и личен труд за ремонти не се занимавам.
Има украинци, които живеят и работят в България, но купуват на зелено в Украйна, дори и в момента. Не е небходимо да си на терен за този вид дейност.

# 563
Как разбра, че са "знаещи и вещи в инестирането на НИ"?

Аз цял живот слушам само себе си.
Винаги ми е било чудно как някой слуша други хора, и после прави каквото те казват.
Винаги се доверявам на вътрешното си усещане. Да, СЛУШАМ и следя различни канали и източници. Това няма нищо общо с решенията, които взимам.

# 564
И какво казва вътрешното ви усещане?
Изобщо, какво казвате, че не се разбира много.

# 565
ЧНГ! Живот и здраве на всички. Бъдете полезни и успешни за себе си и и околните като правите неща и печелите от бизнеси, от които има смисъл. Не участвайте в понци схеми и пирамиди.
Честито евро, да видим дали ще е за добро или лошо.
Днес ли стават имотите по два за евро? Или пък автоматично вдигане на всички имоти с 20% от 01.01.2026 00:00:01.
Европейските фондове изкупиха ли вече София? И азчаках 01.01.2026, за да купя сега, че после може и да няма.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 13:59 от Gogo1979

# 566
Честита нова година и от мен! Пожелавам на всички четящи и пишещи тук много лайкове и малко нерви през новодошлата година! Йеееейййй, вече сме Новата година!

# 567
За много години.
Да видим на къде ще повее вятъра на цените през тази нумерулогична година единица.

# 568
  • Пловдив
За много години и от мен! Сега ми излезе че се продава тристаен апартамент в нова  кооперация до нас в Пловдив за 170к ново строителство. Същия апартамент го гледах 2022г когато беше построен на шпакловка и замазка от строител за 110к. Явно са го купили тогава и сега продават.

# 569
И какво казва вътрешното ви усещане?
Изобщо, какво казвате, че не се разбира много.
Ами написах го. Говорихме за прогнози, и споделих, че попадам все по-често на клипчета, в които вече започват да говорят за успокояване на пазара?!? Същите тези , миналата година твърдяха, че до и след влизането на еврото, тенденцията ще продължи.
На мен какво ми говори интуицията, ще го запазя за себе си.
Честита нова година на всички съфорумци!

Общи условия

Активация на акаунт