Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 94

• 32 377
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Е то едно прехвърляне е колкото за доста години данъка. А и вземеш да се разведеш, пък апартамента на тъщата, върви си го търси после 😀

# 46
  • Бургас
Дарението между роднини по права линия и съпрузи е освободено от данък. При други групи роднини таксите са минимални и се смятат на данъчна оценка.

# 47
Все си мисля, че народа е заспал и търпи безумията на управляващите, но май ще се окаже, че народа е в схема с управляващите. Но маймуните на клона са много, а шматки вече не останаха. Не е нормално да планирате схеми и да оправдавате схеми. И какво като имотите станат милиони като е кочина?

# 48
Все си мисля, че народа е заспал и търпи безумията на управляващите, но май ще се окаже, че народа е в схема с управляващите. Но маймуните на клона са много, а шматки вече не останаха. Не е нормално да планирате схеми и да оправдавате схеми. И какво като имотите станат милиони като е кочина?

То и жени бол с пластики за милиони, дето приличат на счупени мивки, ама ето, че ги търсят и се пласират.

# 49

То и жени бол с пластики за милиони, дето приличат на счупени мивки, ама ето, че ги търсят и се пласират.
Абе, не е баш така. Търсят се от някой, дето друго не може да завърже. Нещо като гърненцето и похлупака.

Иначе, "кочината" малко по малко се оправя. Тротоари и улици се строят.
Като за изхарчените пари, сигурно е 1/10та.
Всеки си преценява.
Аз си подбирам локациите, от които купувам. Имат улици, имат тротоари, имат ГТ.
Проблемът е, че не виждам управляващите да са се затрогнали, да запострояват училища, градини, спортни площадки, улици, тротоари, паркове. За ремонт, ептен.
Всяка тяхна инициатива има като необходимо условие да има начален бюджет 10 пъти на необходимото, милиони. Гледат и да ремонтират само неща, дето гълтат много пари, та по-лесно да се краде.
Неща, дето имат нужда от мъничко, си стоят така с години.

# 50
Някои мъже обичат да се ровят в кочинката като свине за малко, но после се прибират в образцовия дом. Дано ми разбираш асоциацията с жените. Но що се отнася за кочина/дом като жилище, разлика започва да няма, защото всички дружно осираме и качеството пада. Няма любов, а само с*кс. Като се презастроява, липсват редица други нужни инфраструктури, които подобряват качеството на живот. Спира се в градинки, разнася се кал, замърсява се въздуха, тровят се нерви докато се намери паркомясто, хора се карат и тн. Знаете как е... Проблема е че наистина парцелите свършват, сградите се строят така че не може да се подобри инфраструктурата без да се бутат и очуждават имоти. Венерическата болест е хваната и неизлечима.

# 51
Не си длъжен да живееш на определено място, ако то не ти харесва.

# 52
Викаш, Гого, имотният пазар е секс със садо мазо и тук там насилване. Joy

# 53
Здравейте, според вас струва ли си инвестиция в имот в гр. Девня ( Варненско) и по точно квартал Повеляново? Има ли хора, които живеят там и какво ви е реалното мнение за мястото. Доколкото чета и се интересувам не се препоръчва понеже въздуха бил замърсен както и почвата, а като гледам въздуха във Варна не е много по различен. ( ходила съм там веднъж и нямам наблюдения пряко)

# 54
....Крис всеки ден праща новини за разни фалирали фондове или сгради продадени на половин цена. Нали имат милиарди, имат наематели пък фалират, продават.
Може ли да пускате линкове тук, в темата, за тези сгради които се продават на половин цена?
Звучи като чудесна инвестиционна възможност.

# 55
Здравейте, според вас струва ли си инвестиция в имот в гр. Девня ( Варненско) и по точно квартал Повеляново? Има ли хора, които живеят там и какво ви е реалното мнение за мястото. Доколкото чета и се интересувам не се препоръчва понеже въздуха бил замърсен както и почвата, а като гледам въздуха във Варна не е много по различен. ( ходила съм там веднъж и нямам наблюдения пряко)
Във Варна има много други неща, освен мръсния въздух. Както и в София. Както и в Бургас.

Аз лично не бих "инвестирал" в далечно малко селище.
Инвестицията предполага някакъв интерес от други хора, не от самите нас. За предпочитане хора с пари.
Например в София, Варна, Бургас има работа, има и развлечения, има и туризъм (т.е пари, пари, пари).
В Девня не знам какво има. Ще се радвам да науча.

# 56
Не си длъжен да живееш на определено място, ако то не ти харесва.
Въпросът е какво ще стане с цените на имотите в това място, ако на много хора почне да не им харесва там. Аз не сещам познат, който да не ругае обстановката в София - мръсотията, калта, разхлопаните плочки, теснотията на улиците, неподдържаните сгради, санирани на парче, и т.н.
Пък може и да им харесва, знам ли. Ето сега протестират против разширяването на зелена зона. Хората искат да им сложат ред, те не щат - предпочитали така, по градинки и тротоари, в калта, ама без пари.

# 57
Кои са тия хора, дето ще ИМ слагат ред!?
Една шепа 30 нищоправеца ще искат на мен да ми слагат ред.
Аре, нЕма нужда! Загрижили са се баш за мен. Ще посна сълза.
Ако искат да помогнат, да се концентрират в строенето на нови улици, тротоари, ремонти, вдигане на изоставени коли.
Пари имат с чували. Бюджетите са в милиарди.

# 58
Аз съм силно за яки глоби за неправилно паркиране. Особено по градинки и тротоари, защото това пряко амортизира инфраструктура и влошава качество на живот. Ако няма къде да паркираш, няма да пътуваш с кола.

# 59
Па нали затова ги избираме, за да ни слагат ред, защото сами не спазваме, явно.
Ето сега минавам през квартал Бели Брези - един от тези, където ще въвеждат зелена зона. Води се елитен и скъп. Ето какво е положението - лайф отпреди 5 Мин:

На мен не ми харесва така да живея. Предпочитам да си платя 100 евро стикер, а тия из калта и тротоарите, понеже вероятно са им втора-трета кола, или служебни като буса на снимката, да се разкарат и да си търсят платен паркинг.
Но ако мнозинството предпочита да живее така, ще си избере кмет, който да им прокарва политика според техните предпочитания. Демокрация, какво да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт