Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 17 647
  • 306
  •   4
Отговори
# 300
А самите ЧУ дали ще са съгласни с тази профилираща оценка?

Или ти даваш едни 200 евро , дамите правят профила на детето и казват, че ЧУ Х му пасва най-добре. Но отива детето и или се дъни на приемен изпит, или психолога не го харесва, или то откаже да ходи в това училище (моето го направи веднъж, беше прав).  Какво правим тогава?   Ще връщат ли консултантите пари за погрешен профил?

Аз така, от любопитство само питам - не да се заяждам, не съм такъв човек Laughing
Е, то е същото като да платиш на астролог да му направи звездна карта на детето (може и по-евтино да излезе). Дали са ти насоки, оправяй се. В услугите има и съвети къде да го подготвиш детето, ако случайно му се падне по профил някое от академичните ЧУ😆 Всичко е измислено.

# 301
Тъкмо и аз попаднах на сайта на дамите,  че то консултацията колко при лекар професор, че и по-скъпо ...
Аз не знам що не си направят тяхно училище като са толкова профи Simple Smile

# 302
Тези консултации за колко годишни деца се правят? Че не се представям как на 4-5-годишно дете се определя профил.

# 303
Къде гледате за тази консултация?

# 304
В темата за частните училища. Там знам, че системно не се допускат постове с негативни коментари за училища, включително аз съм писала такъв с опит за дискусия. Но то иначе как ще тръгне бизнеса с консултациите.

# 305
Просто няма да бъде профилиране на детето, а на желанията и ценностите на родителите.

Дамите, при цялото ни уважение, нямат образование, за да профилират децата, а и това при кандидатстващи за ПУК и първи клас е доста пресилено.

Просто ще насочват родителите с по-класически възгледи към академичните, а тези  с по-либерални - към прогресивни, чужди системи и т.н.

Макар че аз съм в доста духовни и алтернативни среди, детето е музикално и свири на инструмент, а се набихме да кандидатстваме в най-академичните. За мен образованието е изключително важно, но нищо чудно да ми бвха предложили Валдорф.

И да, според мен ще работят ексклузивно с някои училища. То даже вече си личи по сайта.

# 306
  • София
Е то ако ще работят екслузивно с някои училища, какво ще съветват родителите. Дали да изберат училище 1, 2 или 3. Леле, колко труден избор. Който е луд да им плаща, си заслужава "съветите".
Но пък те ще си кашират и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт