Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 15 124
  • 260
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Храната в СС е включена в таксата. Само транспортът е отделно.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:32 от sanaka

# 31
  • София
Храната е допълнително, така ли?
Уж си направих таблица с желаните училища и пак се обърках. Ако храната в СС е допълнително, се изравняват с Архимед по такса. На Томас Едисън сложих увеличение с  8% на договорите от миналата година, които пратиха.

Храната е включена. Ако сумата е вярна, се получава около 7% за СС.

# 32
Благодаря за информацията. Май за момента са с най-ниската такса от тези, които гледам.

Архимед няма ли да пуснат вече резултати? Вие имате ли нещо?

# 33
Благодаря за информацията. Май за момента са с най-ниската такса от тези, които гледам.

Още не, чакаме

# 34
  • София

Архимед изпратиха мейл с резултати снощи малко след 19:00 часа, както пише на сайта им, т.е. след 39 дни.....
Дъщеря ни е приета, но вече я записахме в Света София, та ще има освободено едно място след сряда вечерта!

Предполагам има още много такива като нас, не само в Света София, та вероятно Архимед ще изпратят на още 20-30 деца, част от т.нар. резерви(така пишело в мейлите)положителни отговори след още 5 дни.
Т.е. само след 44 дни, точно колкото е средното време за отговор при университетите от Бръшляновата лига SatisfiedSatisfiedSatisfied

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 10:05 от mitkomitashki

# 35
  • София
Може ли накратко да кажете какви са били въпросите и на двете места и къде й се е сторило по -трудно?

# 36
Имам друг въпрос. Таксата в Архимед е 9500€, но не разбрах капарото приспада ли се после при пълното плащане. За Питагор ми е също питането

# 37
Имам друг въпрос. Таксата в Архимед е 9500€, но не разбрах капарото приспада ли се после при пълното плащане. За Питагор ми е също питането
Ако не се откажете се приспада, разбира се, нали за това се нарича “капаро”.

# 38
Здравейте,

Може ли мнение за ЧНУ Светилник? Според вас добър избор ли ще е за дете с леки дефицити в развитието? И бих се радвала да ми предложите и други училища, където биха проявалили разбиране към детето.

# 39
  • София
Здравейте,

Може ли мнение за ЧНУ Светилник? Според вас добър избор ли ще е за дете с леки дефицити в развитието? И бих се радвала да ми предложите и други училища, където биха проявалили разбиране към детето.

На много места с радост ще ви приемат щом ще плащате такса за обучение. Не съм чувала обаче някъде да работят с деца с дефицити освен в Милеа. Някои ЧУ рекламират, че работят с такива деца, но дали имат обучени специалисти и условия....

# 40
Здравейте,

Проверете Рьорих.

# 41
  • София
В Рьорих ще ви приемат със сигурност, там на никого не отказват да приберат парите. И ще ви обещаят, че всичко, което искате, ще се случи. Но дали ще има наистина ползи за вашето дете.

Зависи какви са проблемите, по които трябва да се работи. Там нямат специалисти - освен един логопед. Даже психолог няма.

# 42
  • София
Здравейте, имам въпрос относно гимназиален етап и търся мнения за няколко училища:
Образователни технологии
СофтУни Будител
Иван Апостолов
Веда
Увекинд
ПЧМГ
Питагор - да, знам, че нямат още завършил гимназиален випуск, но има все пак деца 9-10 клас
Детето учи в немско училище в момента, но е много неориентирано как иска да продължи нататък, затова списъкът е толкова разнороден. Ще ходим и на отворени врати.

# 43
Първо вижте какво иска да учи детето (или по-скоро какво не би искало), в ПЧМГ и Питагор математиката ще е 7-10 часа.
СофтУни  е професионално.
Увекинд са с IB програма, която май не е подходяща за всички деца.

# 44
  • София
Първо вижте какво иска да учи детето (или по-скоро какво не би искало), в ПЧМГ и Питагор математиката ще е 7-10 часа.
СофтУни  е професионално.
Увекинд са с IB програма, която май не е подходяща за всички деца.

Детето не е наясно какво иска да учи. Със сигурност не е с хуманитарна насоченост. Може би езици, може би нещо с математика или природни науки.
Аз съм наясно с програмите в тези училища, в някои имам познати с деца в долните класове, но ми се иска повече лични мнения специално в гимназиален етап.
Например, за СофтУни първите години имаше доста противоречиви мнения. Сега, с новото ръководство от 2-3 години, дали са по-добре нещата?
Образователни технологии - има като че ли доста за основното училище, но за гимназията почти не.
Иван Апостолов - сравнително старо училище, но също с малко информация за него.
Питагор в гимназиален курс, както и сега с Асен Александров като директор. Да, разбирам, че 2-3 месеца не е много време, но все пак.
Увекинд доколко учат немски в гимназията? И какво значи, че IB програмата не е подходяща за всички деца - много е натоварена, не всички успяват да влязат в рамката й, друго?
Също така база и дали в гимназиален етап някъде се предлагат допълнителни дейности по интереси?

Общи условия

Активация на акаунт