Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 22 109
  • 433
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е то ако става дума за умения за говорене пред хора, не знам какво да кажа за зам.директорката на АК, която на информационната среща ъъъкаше и се запъваше на всяка трета дума. Направо беше мъчително за слушане. А завършилите деца там би трябвало да излизат със сериозни умения за публично говорене. Не знам.....

# 106
  • София
Аз намирам разлика между това да се изразят някакви притеснения относно някое училище (напълно нормално) и тропане с краченце. Ок, разбрахме, не ви устройва дадено ЧУ, разбрахме и причините, ама чак толкова нужда от агресивно изтъкване на аргументи и оправдания, защо не сте го избрали няма...

# 107
Цялата среща на Архимед беше скандална. Едно позитивно мнение не прочетох за нея в последствие. И съм склонна да вярвам, че доста хора си пренаредиха желанията след нея. Валидно е за всички около мен, а те не са хич малко. Записването в Архимед приключи, в Питагор също, така че никаква черна кампания не е, а мнения на хора, които имат досег с ЧУ и в момента, не само преди.

# 108
  • София
Тук са много малко хората, които пишат и нямат досег с ЧУ И в момента.
Наистина не разбрах кое е било чак пък толкова скандалното в срещата. То, вярно, че критериите на всеки са различни. Аз бях с отлично впечатление от отворени врати в ПЧМГ, а други хора ги беше отказала. Това не значи, че напливът за там е бил много по-малък след нея, или изпитът по-лесен.

# 109
  • София
Аз също не разбирам защо се мисли, че има някаква негативна кампания, като си запълниха местата и всичко вече е затворено. За отворените врати в Архимед само съм чела мнения, но те са супер субективни. За моя приятелка мога да кажа, че отказа на Архимед, защото нямат собствена кухня, а са с Фуристо, но тя има вече дете в друго ЧУ и съответно има и опит.

# 110
Аз бях на почти всички отворени врати на ПУК тази година и на половината  ЧУ миналата година и имам доста наблюдения и впечатления. Моето дете също беше прието в Архимед, но не го записахме там.

# 111
  • София
Горчивият ми (и богат) опит сочи, че ни срещи, ни отворени врати могат да се сравнят с челния опит на място Joy

Sunflower, най-искрено пожелавам да сте си намерили вашето училище и да сте доволни.

# 112
Горчивият ми (и богат) опит сочи, че ни срещи, ни отворени врати могат да се сравнят с челния опит на място Joy

Sunflower, най-искрено пожелавам да сте си намерили вашето училище и да сте доволни.

Така е да! Лошо училище за едни е добро за други. Въпрос на гледна точка. В крайна сметка е важно децата да се чувстват добре и да намерят подходящата среда да се развиват.

# 113
Има изпит за първи клас в Архимед. Затова е драмата.

# 114
Най-отрицателно мнение за среща съм имала за Питагор. А най-положителна за Петър Берон.
АХахаххах.
Петър Берон напуснахме след 1 клас. През същото това време Питагор жънеше успехи, а в ПБ напуснаха два класа от випуска на детето ми.
Записахме Петър Берон заради един чудесен учител в ПУК, който остана единствен и в 1 клас, уви, новият учител нямаше нищо общо. Т.е. казвам, че съм правила грешката да избирам заради конкретен учител, който съм видяла и опознала и заради положителна първа среща. Беше една от най-големите ми грешки.

И да напиша нещо. Последните 6-7 месеца доста ми пишат за съвет за училища и информация. Абе хора, правя си труда да ви върна отговор. Пиша коректно и искрено, хабя си времето за вас. Пък проявете малко възпитание и върнете едно "Благодаря". Не е един или два случая. Спирам да отговарям на подобни съобщения. То възпитанието не може да се налее в главата насила, както и умът.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 13:08 от Аncy

# 115
  • София
Да ви отклоня за малко от Архимед. Някой дали има впечатления от ЕСПА? Чета много коментари от недоволни учители, но недоволни родители като че ли няма.

# 116
  • София
Аз мислех, че само на мен не ми връщат нищо, след като отговоря на лично с една страница съвети. Нямаше да го правя на въпрос, но ето Фенси го направи и този път ще се съглася с нея. Наистина не е никак гот да се постараеш да отговориш на въпроси и съвети и после - нищо.

А за Архимед- мислите, че ще отворят нови паралелки за първи клас или имат единично място, защото някое дете се е отказало/преместило или каквато и да е друга причина? Двете неща са абсолютно различни, второто е съвсем нормално.

# 117
Според мен Архимед отварят няколко паралелки и за първи клас, макар да не видях бройка.

За преминаването от Архимед към ПЧМГ - казаха, че ще има изпит, но за вътрешните деца необходимите точки сякаш са по-малко. Не вярвам да има дете, което да пожелае да остане и да не успее (или поне ще са много малко).

Ние в крайна сметка решихме да им се доверим и от есента ще имаме Архимедче. Естествено, че има притеснение, но вярвам, че ще се справят. И тук да благодаря на Фенси, която публично ми вдъхна кураж (не на лични) - тя следи учебните динамики много изкъсо (материал, учители, програми) и нейната увереност (макар и вече далече от тези драми) ми подейства добре ...

# 118
Успех, Сейчан.

Рейни, имам чувството, че е заразно.

# 119
И аз да сменя малко темата, разбрах, че е имало ден на отворените врати в Българско школо. Търся отзиви, най-вече за 1-4 клас. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт