Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 17 623
  • 306
  •   2
Отговори
# 285
Дойдох в темата, че ми предстои избор на училище, то голям купон се оказа тук. Драми през 2 страници.
Направо не знам дали не се отказах от ЧУ

Има група във Фейсбук за частното образование, която е доста информативна и по-полезна.
Ако дискусията тук за 3 училища не ви е отказала.

# 286
  • София
Да, неграмотни  деца има, факт. Лошото  е, че и системата ги бута  напред. Но не  е редно да се обобщава, че  другите  са грамотни, защото или ходят на уроци, или вкъщи  се занимават с  тях.  Има  толкова други нюанси по  средата.  А и  дано не  прозвуча  грубо, но някак ми се струва  направилно  човек, чиито  постове  също не  са показател за кой знае каква грамотност, да  генерализира какви  са  днешните  деца по  този  критерий -  всякакви  има и  винаги е  било така.

Много ми е интересно как изчислихте степента ми на грамотност от 2 поста?
То и от един пост се вижда.

# 287
TeodoraBulgari1, тъй като виждам, че си кликнала на бутана "Полезно" на моя постинг, се почувах гузна, заради неразбраната ирония.
Дамите в темата ти дават смислени насоки по отношение на избора. Липсата на постоянна среда и смяната на децата, липсата на обвързаност с българската система, намалените часове по български език - не ги подценявай.
Базата и извънкласните ще са най-малко съществените в периода на цялото образование до 12 клас.

# 288
  • София

Много ми е интересно как изчислихте степента ми на грамотност от 2 поста?

Това дали е достатъчно? Корекциите са на дъщеря ми, седмокласничка. Не в ААУ.
Има и още стилистични недоразумения, ама май няма смЪ да задълбаваме. И това е достатъчно.

# 289
Упражнения за НВО ли правиш😀

# 290
Milenita едва ли, но седмокласничката добре се справя с текста за редактиране тип НВО🤣😀, а на майка й явно са останали пари за 2 чанти и 2 почивки.

# 291
  • София
Упражнения за НВО ли правиш😀
Notaris, 💖Ама тя дъщерята дословно това каза "Това ми е чудесно упражнение за НВО". 😁🤣

silan, абсолютно си права - определено съм на далавера, освен че съм от тези, на които явно децата не са им от приоритетите. 🤪

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 23:48 от Milenita

# 292
Да, а после се чудим защо децата не знаят къде са границите.

# 293
Не, че не беше впечатляващо как хем таксата е висока, хем е достъпно, но много от поправените горе грешки би трябвало всички да сме наясно, че се дължат на не особено удобната клавиатура на телефона.

Наистина, в тази тема трудно се пише, без да получиш упрек за всяка глупост и мога да кажа, че мен ме е карала да се чудя искам ли частно образование.

# 294
  • София
Наистина е неудобно да пишеш на телефон, но е въпрос на уважение, когато искаш съвет в темата, да положиш малко усилия да се изразиш грамотно и разбираемо, дори това да ти отнеме повече време. И също да се опиташ да не обиждаш високомерно другите потребители. Но всеки е различен, нека да не издребняваме съвсем.

# 295
  • София
Ама много сте негостоприемни значи Grinning Има хора, които си мислят, че колкото е по-скъпо, то толкова е по-хубаво. Мисля, че дамата схвана идеята, че не е точно така.
Само вмятам, че така скоро не знам дали някой ще се престраши да пише в темата.

# 296
Е нищо де.
Вече една дама, обвързана с конкретни ЧУ, която преди 3-4 години се появи тук внезапно,  дава консултации срещу пари. Доста пари. Та има варианти и без писане в темата. Има и издадена книга на друга дама по въпроса.
LaughingLaughingLaughingLaughing Новичките безопитни се връзват.

И после се чудите защо ЧУ си позволяват да ви вдигат таксите толкова безобразно. Ами не е луд тоя, който яде баницата, а оня, който му я дава.

Аз да допълня. Дамата ще подписва ли декларация за отговорност преди всяка консултация, че не е финансово или по друг начин обвързна с което и да е ЧУ? LaughingLaughingLaughingLaughing Ноември, като и гледах пусната анкета до безплатната публика във фейса, бях 100% сигурна за продължението.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 13:11 от Аncy

# 297
Ох,  бе, видях цените за 45-минутна консултация🙂 Не си поплюват, ама хич.
Изобщо не ми става ясно как за 45 минути ще направи профил на детето, че да разбере кое училище му пасва. Аз като майка на моето собствено по-малко дете, дето го познавам от самото му раждане, се чудя кое училище ще му пасне, та те ако успеят за 45 мин, направо ще ги призная. Ама, нямам едни излишни 200 еврака🙂

# 298
  • в страната на чудесата
Е тука има бая балъци
Да не ги мислим експлорърите, евала за нюха

# 299
А самите ЧУ дали ще са съгласни с тази профилираща оценка?

Или ти даваш едни 200 евро , дамите правят профила на детето и казват, че ЧУ Х му пасва най-добре. Но отива детето и или се дъни на приемен изпит, или психолога не го харесва, или то откаже да ходи в това училище (моето го направи веднъж, беше прав).  Какво правим тогава?   Ще връщат ли консултантите пари за погрешен профил?

Аз така, от любопитство само питам - не да се заяждам, не съм такъв човек Laughing

Общи условия

Активация на акаунт