Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 18 193
  • 322
  •   4
Отговори
# 300
А самите ЧУ дали ще са съгласни с тази профилираща оценка?

Или ти даваш едни 200 евро , дамите правят профила на детето и казват, че ЧУ Х му пасва най-добре. Но отива детето и или се дъни на приемен изпит, или психолога не го харесва, или то откаже да ходи в това училище (моето го направи веднъж, беше прав).  Какво правим тогава?   Ще връщат ли консултантите пари за погрешен профил?

Аз така, от любопитство само питам - не да се заяждам, не съм такъв човек Laughing
Е, то е същото като да платиш на астролог да му направи звездна карта на детето (може и по-евтино да излезе). Дали са ти насоки, оправяй се. В услугите има и съвети къде да го подготвиш детето, ако случайно му се падне по профил някое от академичните ЧУ😆 Всичко е измислено.

# 301
Тъкмо и аз попаднах на сайта на дамите,  че то консултацията колко при лекар професор, че и по-скъпо ...
Аз не знам що не си направят тяхно училище като са толкова профи Simple Smile

# 302
Тези консултации за колко годишни деца се правят? Че не се представям как на 4-5-годишно дете се определя профил.

# 303
Къде гледате за тази консултация?

# 304
В темата за частните училища. Там знам, че системно не се допускат постове с негативни коментари за училища, включително аз съм писала такъв с опит за дискусия. Но то иначе как ще тръгне бизнеса с консултациите.

# 305
Просто няма да бъде профилиране на детето, а на желанията и ценностите на родителите.

Дамите, при цялото ни уважение, нямат образование, за да профилират децата, а и това при кандидатстващи за ПУК и първи клас е доста пресилено.

Просто ще насочват родителите с по-класически възгледи към академичните, а тези  с по-либерални - към прогресивни, чужди системи и т.н.

Макар че аз съм в доста духовни и алтернативни среди, детето е музикално и свири на инструмент, а се набихме да кандидатстваме в най-академичните. За мен образованието е изключително важно, но нищо чудно да ми бвха предложили Валдорф.

И да, според мен ще работят ексклузивно с някои училища. То даже вече си личи по сайта.

# 306
  • София
Е то ако ще работят екслузивно с някои училища, какво ще съветват родителите. Дали да изберат училище 1, 2 или 3. Леле, колко труден избор. Който е луд да им плаща, си заслужава "съветите".
Но пък те ще си кашират и от двете страни.

# 307
Ами няма как да съм сигурна дали е така, но така изглежда.
Достатъчно им е с по-едно училище от тип да имат договорка и да насочват там. Но могат и просто да се надяват да станат достатъчно големи, за да училищата да си плащат, за да са на сайта.

Иначе аз не бях хванала, че анкетата е пусната заради това и я попълних за общото благо. Не съм толкова хитра 😆 И не знаех, че дамата пише тук.

Групата е полезна и активна, но аз си имам сантимент към бг мама.

# 308
Е тя и Йорданка Данито-бонбони тръгна по аналогичен начин и пак от тази тема. Ако поровите в едни далечни първи години, когато дори още не се казваше така темата, ще прочетете много интересни неща. А сега пише глупави статийки за високата средна класа, трие постове във фейса, които не я ласкаят и взема пари от това, на сайта ѝ да има реклама или статии за конкретни ЧУ.

Просто ние по-старите (без кавички) сме видели много повече неща в този форум, че да сме изненадани.

В групата има толков много служители на ЧУ, че дори и аз, която все пак познавам доста хора в сектора, на моменти се заблуждавам и обърквам. И приемам за чиста монета съвсем чистосърдечно някои мнения. Simple Smile

Е, има и информация от първа ръка, но трудно я отделяш от скритата реклама.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 09:34 от Аncy

# 309
Честно, отчаях се. Пръвоначално четях фейсбук групата, даже веднъж си позволих да оставя не много ласкателно мнение за отношението на училището на детето по личен въпрос за него, разбира се, анонимно мнение. Още на другия ден получих обаждане от училището защо съм писала коментари в социалните мрежи и съм им наранявала имиджа. Разбрах, че администраторите веднага съобщават на съответните училища, кой е точно родителя, позволил си да се оплаче. Оттогава не пиша - само чета.

Чудех се защо напоследък групата там звучи като рекламна сесия на училища - няма нито едно критично или нехвалебствено мнение. Ето разбра се  защо.

Въобще - това шпиониране на училищата по социалните медии е гадно (и няма да се извиня за думата, която използвах). Затова и когато пиша тук се старая да прикрия възможно най-много къде учи детето ми (даже ме обвиниха, че съм бот, но по-добре така отколкото наказателни акции в училище към детето).

И само едно мога да кажа - имидж и клиенти не се привличат със заличаване на всяка критика, а с действия, които да отстранят причините за тези критики, ако са основателни. Или поне така би трябвало да бъде. Май у нас не е така.

И се извинявам за горчивия тон - омръзна ми да се боря с кухи маркетингови послания и голи обещания и като запишеш детето, разбираш, че разликата в отношението към децата в сравнение с кварталното училище клони към нулата.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 13:08 от Sansa Stark

# 310
Честно, отчаях се. Пръвоначално четях фейсбук групата, даже веднъж си позволих да оставя не много ласкателно мнение за отношението на училището на детето по личен върпос за него, разбира се, анонимно мнение. Още на другия ден получих обаждане от училището защо съм писала коментари в социалните мрежи и съм им наранявала имиджа. Разбрах, че администраторите веднага съобщават на съответните училища, кой е точно родителя, позволил си да се оплаче. Оттогава не пиша - само чета.

Чудех се защо напоследък групата там звучи като рекламна сесия на училища - няма нито едно критично или нехвалебствено мнение. Ето разбра се.

Въобще - това шпиониране на училищата по социалните медии е гадно (и няма да се извиня за думата, която използвах). Затова и когато пиша тук се старая да прикрия възможно най-много къде учи детето ми (даже ме обвиниха, че съм бот, но по-добре така отколкото наказателни акции в училище към детето).

И само едно мога да кажа - имидж и клиенти не се привличат със заличаване на всяка критика, а с действия, които да отстранят причините за тези критики, ако са основателни. Или поне така би трябвало да бъде. Май у нас не е така.

И се извинявам за горчивия тон - омръзна ми да се боря с кухи маркетингови послания и голи обещания и като запишеш детето, разбираш, че разликата в отношението към децата в сравнение с кварталното училище клони към нулата.
Абсолютно подкрепям написаното. Имам чувството, че толкова са сигурни в непрекъснатия поток от клиенти, че дори ме правят усилие да подобрят качеството на услугата. А таксите са в небесата.
Сега избираме училище за малкото дете. Но предвид съотношението цена-качество едва ли отново ще се спрем на ЧУ колкото и трагично да е кварталното.

# 311
Наскоро една майка писа в групата за частните училища, че не й е бил одобрен пост с дълъг разказ за нейната история с Иззи, е, това си е чиста цензура. Групата "Училища в гр. София" е по-обективна и има всякакви мнения и за частни училища, призовавам там да се пише и за частните. В групата за ЧУ е много дразнещо това рекламиране под всеки пост - "Заповядайте при нас", "Елате да Ви разкажем"... И това от директори, е, много олеквате така, дотам ли я докарахте да събирате случайни потребители от фейсбук групи, някои дори анонимни? Ех, какви фейсбук групи имаше едно време... Grinning Само родители пишеха, каквато е идеята изобщо на такива Интернет формати. А не да питаш за мнение и да ти отговори секретарката или маркетинг специалистката на училището. Много обективно, няма що.

# 312
mauvette, защо? Нали беше супер доволна от Мечето?

Във въпросната група още от ден 1 на нейното съществуване има цензура под прикритието "липса на скандали и конфликти".
Освен това е много дразнещо, че не контролират разни директори, зам. директори, учители и т.н. на конкретни училища, които пишат мнения все едно са обикновени потребители. Аз имам доста изтрити постове, в които им казвам да се идентифицират, за да могат потребителите да знаят с кого реално говорят.

# 313
Голяма излагация е това с обаждането. И към училището, и от него.
То и тук си личат рекламни лица. Напишеш нещо и долитат, иначе не се включват.

# 314
  • София
Не следя таксите, но си мисля, че при размера, който коментирате, по-добре е да се наеме читава жена, която ще взима детето от училище наобяд, ще го води на школи по езици, евентуално математика, рисуване, спорт и пр., ще му проверява домашните, ще следи да е добре нахранено. От пети клас вече са самостоятелни, все ще се намери начин да изкласи още три години в обикновено държавно училище или евентуално частно, ако не е в МГ, а след 7-ми има нелоши гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт