Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 22 509
  • 442
  •   3
Отговори
# 435
Наши познати бяха успели така да вкарат детето си, но не в гимназия, а в основно училище. В нашия квартал 3 от 4 училища са с доста добри резултати, и огромен наплив (хора със сменени адреси, разбира се). Естествено, нашето е точно изключението… дори не съм пускала на класиране моето, няма смисъл, училището не може да приеме 1ва и 2ра група, камо ли 4та, която сме ние. Но те се бяха уговорили с директорката (не са ми казвали точно как - да се чете “колко”) и преместиха детето малко след началото на учебната година.

# 436
  • София
Има ли деца, които учат в СС, ползват транспорта и живеят в югоизточните квартали? Колко време пътуват в посока?

То зависи сигурно за кой югоизточен квартал става дума - едно е Младост, друго Симеоново или Драгалевци. За  последните два трябва да е бързо придвижването, още повече, че сигурно са от първите (последните сутрин) спирания по маршрута.

# 437
  • София
Зависи къде се падаш в маршрута. Ако си от първите, които взимат, и по 50 минути може да пътуваш от Драгалевци. За Симеоново/Драгалевци има поне 4 буса и маршрутите си започват от тези квартали, не ходят по други преди това.

# 438
Най-добре вижте коя е транспортната фирма и питайте за някакъв ориентир. При нас се оказа, че да смени три превозни средства е доста по-бързо, отколкото да го возят. На втората седмица пътуваше вече уверено.

# 439
Има ли деца, които учат в СС, ползват транспорта и живеят в югоизточните квартали? Колко време пътуват в посока?

Незнам колко би ви било полезно, но съседче пътува с буса на СС, от жк.Изгрев, около 50 мин в посока.

# 440
  • Countryside
Е, частните училища могат да приемат както си искат, с изпит, без изпит, по средата на годината и след събеседване с директорката и прочие, свободни места магически се отварят при нужда. Това са си фирми и колкото и да замазват, децата им са на опашката на приоритетите, гледат си бюджета, НВО-то, хорариума и евентуално учителите. Ако си мислите, че се вълнуват от добруването на вашето дете жестоко се лъжете, бизнес като бизнес, парата играе и това е.

# 441
  • София
Аз пък съм с впечатлението, че в някои частни училища се интересуват от това децата да са добре - да учат, да са спокойни и обгрижвани. Защото, ако не са добре и родителите са недоволни, ги местят в друго училище. Виж в държавните ръководството не се интересува от нищо друго освен от собствените си блага и оцеляване.

# 442
  • София
То бизнесът не изключва добруването на децата. Поне, ако иска да е успешен.

Общи условия

Активация на акаунт