Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 24 295
  • 486
  •   10
Отговори
# 480
  • София
Реално родителят при подобни случки няма полезен ход, освен да потърси по-добро училище и да се моли детето му да не е изживяло травма, която ще остане завинаги. Нито съд, нито МОН/РУО вършат някаква полезна работа в подобни случаи.

Лошото е, че това е вярно на 1000000%. Родителите и децата нямат никакви полезни ходове в такива случаи в нашата клета Родина...

Според мен е добре родителите веднага щом разберат за някакви неща, които ги притесняват по-сериозно и не им харесват в частното училище, в което е детето им, да проучат и посетят други частни училища и да не се примиряват с произвола на собственици и ръководство.

Това написано звучи добре, ама на практика хич не е лесно, евтино и т.н. Ама хич!!!

# 481
  • София

Според мен е добре родителите веднага щом разберат за някакви неща, които ги притесняват по-сериозно и не им харесват в частното училище, в което е детето им, да проучат и посетят други частни училища и да не се примиряват с произвола на собственици и ръководство.

Това написано звучи добре, ама на практика хич не е лесно, евтино и т.н. Ама хич!!!

Зависи от договора с настоящото училище, при нас беше и лесно и евтино и бързо. Ако се налага, бихме преглътнали и някаква неустойка в интерес на детето и неговото и наше спокойствие.

# 482
  • Countryside
Съгласна съм със всички писали, че отзвук трябва да има и дано има и резултат, защото училището си е частна фирма и могат да си позволят да правят каквото си искат, докато имат клиенти.

Всъщност могат да си приемат когото искат, но след като сключат договор вече не могат да правят каквото си поискат и подлежат на съдебен контрол.
Точно така, но това няма как да знаем като подписваме договора. А и в него едва ли пише за какво точно се изключва дете, но като нищо може да има клауза по усмотрение на училището, та...съдебен, не съдебен детето "гори" и трябва да се търсят варианти веднага, а дори и да се спечели такова дело какво? Най-много психични щети и пропуснати ползи за 1000лв и толкоЗ.

# 483
Да бъдем честни, че колкото и да е неприятно и трудно да намериш друго училище в средата на годината, въобще не е добре детето да остава и ден в училище, в което са нарочили семейството му.

Някой има ли обратна връзка след 2-ри кръг в СС Sad

# 484
  • София
Ами то ръководството на едно училище с други неща трябва да се занимава вместо да нарочва семейства, щото не му харесват и не си мълчат. Свършиха тези времена, в които със заплаха можеш да накараш някого да си трае и да не предприема нищо. Жалко за децата, попаднали на такова място.

# 485
  • София
Отвратителна история е това. Умът ми не побира поведението на 2 от 3-те страни. С какъв морал ще изнасяш дискусия от затворена група пред ръководството? И с какви очи ще изпратиш мейл за изключване без предупреждение на база на този донос? Те дори реално нищо не са направили тези хора - чудели се дали да питат на каква база им вдигат таксите... и са се отказали, понеже родителите не са били единодушни...

Знам, че няма да стане, ама много се надявам половината им клас да се отпише в края на годината. И да стигне до възможно най-много хора тази новина, да си помислят хубаво дали биха си записали детето при такова ръководство...

И това се случва в навечерието на 1-ви февруари - има нещо символично в тази присъда без съд - толкова години сме демокрация, но някои стари порядки явно са ни вкоренени...

# 486
  • София
Bordeaux, няма да си отпишат децата другите родители. Може би 1-2 деца, надали повече. Но дано да не се лъжат така лесно хората да записват децата си там. Аз за гимназията им чух от вътрешен човек, че имали учителка по немски (за паралелката с първи език немски), която била толкова авторитарна, че дори собствениците не смеели да и кажат нещо. Но то може би е така, защото точно това търсят като подход и философия към учениците. Абе я всеки да си знае мястото - там ученици и родители да не се обаждат, ако може🥺

Общи условия

Активация на акаунт