Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 26 418
  • 523
  •   3
Отговори
# 495
  • София
Е, недейте така. ДТ правят всяка година грандиозен концерт на училището в НДК. Тече специална подготовка. Знаете ли това каква радост е за родата., не само за егото на собствениците. И са много Елитарно училище, моля ви. Сега дали се учи там и дали се отнасят добре с децата не е толкова важно.

# 496
  • София
Нека сме честни, никой не иска да попада в тази ситуация. Има доста по-зрели начини за реакция в този случай. Още повече нищо не е изпратено, всичко става заради някакви неофициални разговори. Изобщо не виждам нужда да се прави каквото и да е в тези случаи.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 14:03 от malka maimunka

# 497
  • София
Казват, че банка се убива с вестник.  Подобно е и с такова частно училище - нека в бгмама и още няколко сайта им направят "рекламата" и това ще им е най-голямото наказание.
.
Не виждам да са бойкотирали Иззи. Няма да бойкотират и ДТ. В човешката природа е да не се вярва на другия докато не ти дойде до главата.

Със сигурност след това действие на Дорис Тенеди, което може да се квалифицира като престъпление, доста родители ще се замислят! Не казвам, че няма да си запълнят бройките, ще го направят! Но ще вземат деца, които нямат много голям избор. Не вярвам някой прочел за тези им дествия срещу невинно дете, който има избор за друго нормално училище, да си запише децата там! Трябва да напълно луд, роднина на собствениците, или да не обича децата си...

P.S. Говорим за родителите запознати със случая. Защото ще има много такива, които никога няма да разберат и ще си записват децата в Дорис Тенеди така или иначе...

# 498
Не сме чули версията на Дорис, може и да не я чуем. Та няма какво толкова да ги съдите.

# 499
Казват, че банка се убива с вестник.  Подобно е и с такова частно училище - нека в бгмама и още няколко сайта им направят "рекламата" и това ще им е най-голямото наказание.
.
Не виждам да са бойкотирали Иззи. Няма да бойкотират и ДТ. В човешката природа е да не се вярва на другия докато не ти дойде до главата.

Със сигурност след това действие на Дорис Тенеди, което може да се квалифицира като престъпление, доста родители ще се замислят! Не казвам, че няма да си запълнят бройките, ще го направят! Но ще вземат деца, които нямат много голям избор. Не вярвам някой прочел за тези им дествия срещу невинно дете, който има избор за друго нормално училище, да си запише децата там! Трябва да напълно луд, роднина на собствениците, или да не обича децата си...

P.S. Говорим за родителите запознати със случая. Защото ще има много такива, които никога няма да разберат и ще си записват децата в Дорис Тенеди така или иначе...

Съгласна съм на 100%.

В темата съм, за да се информирам точно за подобни неща. Детето ми е още малко, но вече разучавам. Въпросното училище Дорис Тенеди вече е дисквалифицирано в моето семейство, бих споделила за случката и със социалния си кръг. Дано достигне до повече хора. Думи нямам да опиша колко грозно, долно и отвратително поведение на директора. Ядосах се като го прочетох. Силно се надявам родителите да си търсят правата в съда, а въпросното школо Дорис Тенеди да започне да пропада. Мизерници!

# 500
  • София
Не сме чули версията на Дорис, може и да не я чуем. Та няма какво толкова да ги съдите.

Версията е чл.11.5 ал.3 от договора, който имат само родители с деца в училището. Или за мен лично с две думи - прекратяваме ви договора, щото така сме решили, това си е наше училище.

# 501
  • Countryside
Версията е чл.11.5 ал.3 от договора, който имат само родители с деца в училището. Или за мен лично с две думи - прекратяваме ви договора, щото така сме решили, това си е наше училище.
Хахаха, аз казАх ли ви, че са си написали клауза в договора, по тяхно усмотрение. Евалата!

Е, недейте така. ДТ правят всяка година грандиозен концерт на училището в НДК. Тече специална подготовка. Знаете ли това каква радост е за родата., не само за егото на собствениците. И са много Елитарно училище, моля ви. Сега дали се учи там и дали се отнасят добре с децата не е толкова важно.
Пази Боже, че реших, че не ми е толкоЗ важно да съм елитарна Joy надавам се поста ви да е ироничен, ако правилно съм разбрала...

# 502
Нещо ми липсва в историята. Отличничка, изгонена само заради Viber чат на родителите, в който те само коментират подписка. Всеки, който е имал детенце в частна институция, би следвало да е имал Viber чат за таксите. Често последван от среща с ръководството, иницирана от родителите.99% от случаите, не постигат нищо и дори не се създава някакво невероятно напрежение…

# 503
Нещо ми липсва в историята. Отличничка, изгонена само заради Viber чат на родителите, в който те само коментират подписка. Всеки, който е имал детенце в частна институция, би следвало да е имал Viber чат за таксите. Често последван от среща с ръководството, иницирана от родителите.99% от случаите, не постигат нищо и дори не се създава някакво невероятно напрежение…

Ако ръководството на въпросното ЧУ излезне с позиция, ще я прочетем и всеки ще си прецени. За мен на този етап това училище е отписано.

# 504
  • София

Казва се, че 10 човека са писали, а само едно е изгонено за назидание.
Но да, абсолютно съм съгласна, че според мен няма вайбър чат, който да не е обсъждал повишаването на цените. Почти съм сигурна, че на всяко увеличение директорите отговарят на въпроси - защо? Намирам го за напълно нормално, освен ако не е пристигнал имейл с разбивка- увеличихме заплатите Х пари, сметката за тока скочи с У пари и т.н., което се съмнявам някой някога да е получавал, но пък може да ме опровергаят приятно.

Не знам версията на училището, но да изгониш за 3 дни дете е все едно дисциплинарно уволнение. После все пак написаха, че са се поправили и са им дали 1 месец срок.

# 505
  • София
Не знам версията на училището, но да изгониш за 3 дни дете е все едно дисциплинарно уволнение. После все пак написаха, че са се поправили и са им дали 1 месец срок.

То само това и фактът, че няма официлано изявление говори достатъчно!
И в момента или мислят някакво върховно оправдание, или въобще не им пука за нищо.
И в двата случая затвърждава мнението за Дорис Тенеди и то не е положително...

# 506
  • София
Те официално не е задължително да дават изявление, но е редно да проявят уважение към семейството на изключеното дете и да им изложат мотивите си. Хората са им плащали такса сигурно години наред. Тези мотиви може и да са смехотворни, но все пак. Нито са им се обадили предварително, нито са им писали нещо по и-мейл, само безлично уведомление за прекратяване на договора.

И също е редно да информират останалите родители от паралелката, а и тези на деца от основното училище какво е наложило спешното изключване на дете без никакви провинения съгласно правилника на училището. Та да знаят останалите родители какъв им е проблемът на ръководството и какво могат да очакват.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 11:31 от Magenta2022

# 507
Като цяло да изгониш дете от днес за утре на база негодувание на родителите му относно (най-вероятно поредно) вдигане на такса в моите очи не се различава особено от комунистите, които са пращали децата на буржоазията в трудов лагер или в затвора…Модерни времена, модерни безчинства.

# 508
  • София
Абе в България чак в лагер не са ги пращали децата (изселвали са ги с родителите). Но децата на хора, съдени от т.нар. Народен съд, не е можело да следват висше, дори и на неосъдените. Сега сме доста по-добре, май сме се разглезили да очакваме човешко отношение от всеки.

# 509
Абе в България чак в лагер не са ги пращали децата. Но децата на хора, съдени от т.нар. Народен съд, не е можело да следват висше, дори и на неосъдените. Сега сме доста по-добре, май сме се разглезили да очакваме човешко отношение от всеки.

Ако човешкото отношение за теб е глезотия, чудесно, за мен е базов минимум. Затова се повтарям - осъждам постъпката, бих ги нахейтила и лично, бойкотирам въпросното училище, пардон частен бизнес, и разпространявам информацията, с цел уронване на “престижа” и предпазване на бъдещи жертви.

Общи условия

Активация на акаунт