Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 29 145
  • 574
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Има ли някой,чието дете е в гимназиален курс в Britanica Park school? Или поне някой има ли информация,дали действително училището е добро?

# 556
  • София
Аз имам близки приятели с 2 деца там. Доволни са.
Децата учеха в училището още от времената на “Дрита”, след промените останаха в “Британика” за основен етап и сега учат в гимназията.
Момичето е много амбициозно и ученолюбиво, но избра да остане в същото училище след 7 клас и вече гледа и проучва университети в Европа.
Като сме си говорили по темата през годините, майката ми е споделяла, че ръководството са с големи амбиции за високи резултати и натискат децата по всички предмети. Естествено английският език е на високо ниво, но не зная много подробности.

# 557
  • София
В договора на ТЕ няма такава клауза.
Радвам се, че са я махнали, защото беше абсурна и доста нахална. Аз подписах договора дори и с нея де и си имах едно на ум, когато пишех тук.

# 558
Миналата година пишеше, ако уронваш престижа на училището, договорът ще бъде прекратен незабавно.
Как е новата сграда? Моето си саботира изпита, понеже не му харесала обстановката в старата им сграда.

# 559
  • София
Интересно... и аз погледнах .. 2019година тази клауза фигурира, поне в нашия договор, предложен от ТЕ.

# 560
  • в страната на чудесата
Нищо интересно няма през 2026
Интересно беше тогава и я коментирахме

# 561
Кажете нещо за Cosmos international school.

# 562
Никой ли няма отзиви или впечатления ?
Привет,
Извън основно коментираните училища, бих искала да помоля за впечатления за няколко други, може и на лично:
- Артис
- Светлина
- Основно Прогресивно

# 563
  • София
Кажете нещо за Cosmos international school.

Директорката и съосновател е завършила курсове по психология и психотерапия - така пише на сайта. Това явно е достатъчен и подходящ опит, за да откриеш училище.
Имат лиценз от МОН и според изявления на родители в интернет, това е достатъчен аргумент, че всичко е наред. Дано да е.
Да коментираме скорошните изказвания на въпросната директорка във връзка с трагедията, свързана с тежко криминално престъпление, не мисля, че е подходящо тук.

# 564
  • Пловдив/София
Аз съм чувала прекрасни неща за Космос, но задочно. Отидете на място и сами ще добиете впечатления- не бих го изключвала заради недоказани спекулации

# 565
  • София
Впечатления трудно може да се добият от едно посещение на място, в което и да е училище. Обикновено нещата се представят да изглеждат по най-добрия начин за пред родителите. А точно какво и как се случва разбираш поне след няколко месеца престой на детето, някои неща може и да не ги разбереш въобще.

# 566
  • гр. София
За КОСМОС - Детето ми е ходило на летен курс там миналото лято, прекара там мисля, че 2 или 3 седмици от 4 седмичния курс. Посещавало го е преди с училището си по повод някаква обща доброволческа дейност и му беше харесало, затова и решихме да видим летните занимания как са. Ако искате, мога да разкажа повече, например, че им гостува Тома в седмицата на талантите и децата бяха щастливи, аз също харесвам Тома.
Всичко, което се случва в момента извън класическия обучителен аспект, смятам, че е недопустимо да се свързва с училището, отново по - скоро безпочвено на база внушения. Доколкото разбрах и официална проверка са започнали и вярвам искрено, че всичко ще излезе наред, както и изглежда, че е, за да се успокоят и неспокойните, ако има такива. Днес точно директорката е излязла със статус, може да прочетете същия, в който се казва, че семействата, които учат там не приемат внушаниетя и официално се казва, че никога не е имало никаква нарочна организираност на ученици към каквито и да е религиозни или извънкласни занимания. (да НЕ се чете, че имам негативно отношение към конкретните практики или курсове, които се знае, че са вършели конкретни лица, напротив, от прочетеното вярвам, че са били прекрасни за определен тип деца и семейства)
Да, по - скоро е алтернативно училище, модерно в смисъл на това ученето в класическия вид да се смеси с много време, прекарано сред природата и да се даде внимание и грижа на психическото състояние на децата, не само учебните знания. Наскоро гледах резултите им от НВО, не бяха толкова зле, но не всяка година имат завършващ 7 клас.
Не един или двама добри учители знам, че преподават там, средата е по - специфична, визирам и българи и чужденци и софиянци и хора от селото, в което се намира училището, за тях знам, че има финансово намаление от таксата.
Аз лично смятам, че това е абсолютно адекватно училище с оглед времето, в което живеем и различния тип хора, които има по света. Да, аз не съм от тях, но ги разбирам и мисля, че със сигурност препдочитам този вид по - алтернативни на масовката хора, отколкото локалните ни типични мутренските тежкари или чалга средата, които могат да се видят в някои скъпи частни училище, например St. George, от което също имаме лични впечатления в рамките на две години, когато детето ми посещаваше училището в ДГ.
И, в заключение, както е модерно да се каже, всичко гореизписано е лично мнение и не ангажирам никого с него.

# 567
  • в страната на чудесата
Аз го проучвах преди две години за племенника ми
Смятам че са пълни откачалки, като имате предвид, че съм минала през прогресивно и светлина.
Лично мнение, може инстинктът ми да греши. Като цяло отдалечеността е рисков фактор, труден контрол от всички

# 568
  • Пловдив/София
Аз го проучвах преди две години за племенника ми
Смятам че са пълни откачалки, като имате предвид, че съм минала през прогресивно и светлина.
Лично мнение, може инстинктът ми да греши. Като цяло отдалечеността е рисков фактор, труден контрол от всички

Лейка, а ти препоръчваш ли прогресивния модел за умно, старателно, добре концентрирано, но една идея по-бавно и свенливо дете?

# 569
  • в страната на чудесата
В българската му интерпретация на джоневата дружина категорично не.

Общи условия

Активация на акаунт