Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 26 583
  • 527
  •   7
Отговори
# 525
Имахме подобно изживяване с ЧДЯ 😀 имаше точка от договора, с която не бях съгласна и повдигнах въпроса. Те не отстъпиха и заради добрите отзиви си викам - ок, ще го преживея. При даване на капаро, искаха да подпиша договора. Детето трябваше да тръгне половин година по-късно. Подписах го и си поисках моето копие от договора. Заявиха ми, че ще ми върнат капарото и да си търся другаде място.

# 526
За друго училище от приятели знам, че освен забрана за публикуване на информация за училището в социалните медии, имат изрична забрана за родителски чатове и групи.

Леле, хора, в тази тема ще ме откажете да записвам детето в ЧУ, честно! По-добре да спестяваме хилядите евра и 11 клас да го пратим в пансион в Швейцария, където поне качеството ще е сиурно.

Май масово родителите имат едно единствено право - да плащат като попове каквото им поискат. Нищо друго, училището има право да си прави каквото си иска, с деца и родители, и да забранява комуникация м/у родителите, които са със статут на крепостни селяни Anguished

И аз преди разсъждавах така, но повярвай ми, пропуските в начален и прогимназиален етап може да са фатални и трудно да се навксат после....
В нашето училище изключиха /изгониха звучи много грубо/ детето на зам.директора, не разбрах конкретната причина, но се изненадах много.

# 527
  • София
Направо ме изумяват някои коментари тук, че е в реда на нещата да се гони дете по средата на годината, било то от днес за утре или с месец предизвестие, предвид че не става дума за някакво тежко нарушение. А цензурата за вайбър чата даже не искам да я коментирам.
Все повече се убеждавам, че директорите и учителите трябва да минават психотестове всяка година, макар че щом успяват с РУО да се "оправят", сигурно и тестове няма да ги затруднят.

Общи условия

Активация на акаунт