Частни училища – информативно-дискусионна тема – 69

• 27 843
  • 556
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Направо ме изумяват някои коментари тук, че е в реда на нещата да се гони дете по средата на годината, било то от днес за утре или с месец предизвестие, предвид че не става дума за някакво тежко нарушение. А цензурата за вайбър чата даже не искам да я коментирам.
Все повече се убеждавам, че директорите и учителите трябва да минават психотестове всяка година, макар че щом успяват с РУО да се "оправят", сигурно и тестове няма да ги затруднят.

# 526
Мен ме изумява изводът, че всеки трябва поединично да се спасява. Разбирам го, правя го, но някак за себе си на база на същото, съм стигнала до извода, че трябва заедно.

# 527
Ами заедно са само пострадалите. Всички останали стоят отстрани и гледат сеир. Или хихикат, или са по-ниски от тревата да не ги засегне бурята и тях.

Метлата пак е минала? Grin
Емпатия!!!!!!

# 528
  • София
Ancy, нито ме познаваш, нито имаш каквото и да е  знание що за човек съм. Отдавна съм свикнала да ми слагаш някакви етикети, които нямат нищо общо с реалността. Явно преекспонираш собствените си качества, но те уверявам, че аз и ти нямаме абсолютно нищо общо.

Истината е, че никога не съм мислила абсолютно нищо лошо на никое дете и наистина се радвам, че са си намерили място за тях, където са щастливи и спокойни.

Ето, тържествено обещавам, че ако ни прецакат с оценки в 7ми клас ще се извиня на всички вас. (Ние така или иначе мислим да оставаме и да си спестим седмикласните драми, но определено ако развалят бала ще е dealbreaker).

# 529
Рейни, моля те! "Един щастлив "развод"." И това само едно от многото за всички години присъствие в темата.

# 530
Мен ме изумява изводът, че всеки трябва поединично да се спасява. Разбирам го, правя го, но някак за себе си на база на същото, съм стигнала до извода, че трябва заедно.

По принцип образованието (не само у нас) е насочено и премерено за някакво средно ниво. Къде не могат и него да стигнат е отделен въпрос, но като цяло това е целта - масата деца. От там нататък който иска топ ниво се спасява поединично. Който пък има дете със затруднения също се спасява поединично, защото и двете крайности не са предвидени в системата.  ЧО е опит за някакво групово спасяване , но пак не става родителите съвсем да абдикират от поединичното.

# 531
  • София
Продиктувано е от мнение в групата на Частните училища това изречение. Повечето хора четат и там и си помислих, че ще го разберат.
Хареса ми там обяснението на една от администраторките за отношенията родител- ръководство в ЧУ.

# 532

По принцип образованието (не само у нас) е насочено и премерено за някакво средно ниво. Къде не могат и него да стигнат е отделен въпрос, но като цяло това е целта - масата деца. От там нататък който иска топ ниво се спасява поединично. Който пък има дете със затруднения също се спасява поединично, защото и двете крайности не са предвидени в системата.  ЧО е опит за някакво групово спасяване , но пак не става родителите съвсем да абдикират от поединичното.

Ама аз не съм видяла един добър коментар за периода 5-7 клас освен за грубо 3 ДУ и 3 ЧУ в София. За каква маса говорим?

Последна редакция, защото пиша ужасно.
За мен 60-70 точки на НВО са средно ниво. Ако трябва да ходиш на уроци, за да стигнеш си под средното ниво.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 12:32 от BlossomStar

# 533
Ама аз не съм видяла един добър коментар за периода 5-7 клас освен за грубо 3 ДУ и 3 ЧУ в София. За каква маса говорим?

Ами да, толкоз. Останалите са масата и ако имат качества и мотивация се спасяват поединично. А за въпросните пак поединично се води подготовка за да те приемат. И отново не съм сигурна, че децата в тези училища пак нямат някаква нужда от нещо допълнително. Тези от другите училища се нуждаят от много повече.

# 534
Ancy, нито ме познаваш, нито имаш каквото и да е  знание що за човек съм. Отдавна съм свикнала да ми слагаш някакви етикети, които нямат нищо общо с реалността. Явно преекспонираш собствените си качества, но те уверявам, че аз и ти нямаме абсолютно нищо общо.

Истината е, че никога не съм мислила абсолютно нищо лошо на никое дете и наистина се радвам, че са си намерили място за тях, където са щастливи и спокойни.

Ето, тържествено обещавам, че ако ни прецакат с оценки в 7ми клас ще се извиня на всички вас. (Ние така или иначе мислим да оставаме и да си спестим седмикласните драми, но определено ако развалят бала ще е dealbreaker).

Рейни, от цялото ти отношение към хората, споделящи проблемите си с "вашето" училище не е много трудно да се види що за човек си. Човек, който му е супер готино да казва: "Важното е, че на мен ми е добре, това, че на вас ви е зле ми е все тая". И после да ни казваш как се радваш за същите тези деца... Айде няма нужда! Нали на твоето не му се е налагало да си търси ново училище. Или викаш, то цял месец има, предостатъчно е!
Нещо повече, бидейки в Иззи съм убедена, че си абсолютно наясно с всичко лошо, което е описано и изказано и тук, и във фейсбук -  за схемите там, отношението на Доротея към децата и родителите, лицемерието й, откровената злоупотреба с депозитите, чистките, които се правят на база симпатии и с цел кражба на депозити, напусналите по спешност деца в 7-ми клас от страх да не им смъкнат бала, и още, и още... При тази активност и тук, и във фейсбук няма начин да не си наясно с всичко. Но когато теб си те устройва ситуацията, всичко е точно! Нещо повече - изопачаваш, омаловажаваш проблемите и чувствата на засегнатите и откровено защитаваш една страна, която не е морално читава! Сигурна съм, че дълбоко в себе си го осъзнаваш! И дори да си доволна от Иззи, най-малкото е, да си замълчиш, когато някой разкаже и изкаже мнение, различно от твоето. А не да се опитваш да изкараш другите виновни, че са ги прецакали/изключили, да подлагаш под съмнение неща, в които не си пряк участник, да искаш някакви доказателства за неща, които пряко не те касаят... И накрая: вие не знаете що за човек съм... Добре. За мен не е учудващо, че приятелка на Доротея също има объркан морален компас, просто не се опитвай да ни убеждаваш в противното.

# 535
А цензурата за вайбър чата даже не искам да я коментирам.
Все повече се убеждавам, че директорите и учителите трябва да минават психотестове всяка година, макар че щом успяват с РУО да се "оправят", сигурно и тестове няма да ги затруднят.

Аз пък съм на мнение, че родителите, които се съгласяват с подобни изисквания от страна на директори да не участват във вайбър групи, са за тези тестове. Не е луд, които яде баницата....

Категорично се отказвам от ЧО след 2 месеца участие в темата. Вижда ми се в пъти по- зле положението от държавните.

# 536
  • София
А цензурата за вайбър чата даже не искам да я коментирам.

Аз пък съм на мнение, че родителите, които се съгласяват с подобни изисквания от страна на директори да не участват във вайбър групи, са за тези тестове. Не е луд, които яде баницата....

Категорично се отказвам от ЧО след 2 месеца участие в темата. Вижда ми се в пъти по- зле положението от държавните.

Не се отказвайте така лесно, направете си собствено проучване, може да си харесате училище - има избор за всеки. Стига сегашните такси да не ви откажат.
Чак по-зле от държавните не е. Според мен даже е доста по-добре. Това с вайбър чата е някаква аномалия.

# 537
  • София
Дзен, по принцип темата е дискусионна и информативна. Ти и Анси постоянно нападате хората, които сме дръзнали да изкажем мнение различно от вашето, като ни изкарвате някакви грешни, защото видиш ли ни харесва в Иззи. Много хора спряха да пишат, защото не им се занимава да се обясняват. По някога се чудя и аз защо ли продължавам, а да.. защото не обичам да няма и помен от другата страна на монетата.
Аз не виждам нищо информативно в коментари като твоят. Информативно  щеше да е - ето делото, което спечелих и защитих своята правота. Ето делото, което заведеохме заедно с другите ощетени и резултата и т.н.
Приключвам дискусията с вас, преди да съм прочела за себе си още неща. За последно само ще кажа, че не съм си позволила да обидя никоя от вас, така откровено както вие го правите, нито пък съм ви казвала да замълчите. Постовете ви преминавам рамките на добрият тон и то не за първи път.

# 538
Дзен, по принцип темата е дискусионна и информативна. Ти и Анси постоянно нападате хората, които сме дръзнали да изкажем мнение различно от вашето, като ни изкарвате някакви грешни, защото видиш ли ни харесва в Иззи. Много хора спряха да пишат, защото не им се занимава да се обясняват. По някога се чудя и аз защо ли продължавам, а да.. защото не обичам да няма и помен от другата страна на монетата.
Аз не виждам нищо информативно в коментари като твоят. Информативно  щеше да е - ето делото, което спечелих и защитих своята правота. Ето делото, което заведеохме заедно с другите ощетени и резултата и т.н.
Приключвам дискусията с вас, преди да съм прочела за себе си още неща. За последно само ще кажа, че не съм си позволила да обидя никоя от вас, така откровено както вие го правите, нито пък съм ви казвала да замълчите. Постовете ви преминавам рамките на добрият тон и то не за първи път.

Ама ти продължаваш да не разбираш, че "другата страна на монетата" няма никакво значение, ако има дори и 1 страдащо дете там, а в случая с Иззи са десетки, да не кажа стотици! Защото ако това едно дете беше твоето нямаше да водим този разговор. И все тая е за резултатите им на НВО (които между впрочем за 7-ми клас не са нищо особено) на тази цена!

# 539
  • София
Последно ще кажа- другата страна на монетата са децата, които остават и са щастливи там, които страдат от такива, които ги нападат и обвиняват. Мислите си, че не разбират ли? И да те са десетки, че и стотици. Моето е сред тях.

За 7ми клас ще следя дали няма да има ощетени разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт