Паническо разстройство - 66

• 4 897
  • 187
  •   1
Отговори
# 105
Стига глупости, магнезиев бисглицинат за сън, при положение, че тежки лекарства не действат? И него го пия, и ВитД, и приспивателни и пак не спя повече от 6 часа.
Е и аз съм в кюпа, ама без "тежките лекарства", тогава се касае за Инсомния или в момента от някои хапчета получавате абстиненция, има два варианта: или приемате ниска доза, или спирате нещо, от друго не може да е, лично съм говорил с невролози и психиатри, а и като цяло АД нямат връзка със съня. Това ми го каза доцентка в Пловдив, но вие си знаете, аз просто изказвам мнението си.

Депресията и психотичните епизоди също влияат на съня

# 106
master333 - от какво е сърцебиенето? на нервна почва или друг проблем? постоянно ли е или епизодично? проверете щитовидната жлеза и други хормони. в краен случай ще ви изпишат бета блокер. ако е на нервна почва, спокойствие, движение, спорт, медитация с контрол на дишането и пулса
Всички възможни изследвания имам, всяка година пускам 5-те щх, наред са. На нервна почва е и бета блокира не помага. Просто вече съм отчаяна.

# 107
Incantrix,понеже споменавате и болки в ставите и мускулите,само подхвърлям идея,правили ли сте тест за Лаймска болест?Не ви пречи да отхвърлите и тази причина,тестуване в Бодимед след първоначално подсилване на имунната система с имуностимулатори,ехинацея и т.н.

# 108
master333, какъв бета-блокер сте приемали и изписан ли е от кардиолог? Явно нямате проблем със сърцето и пулса скача от тревожност.В този случай - антидепресант+работа с психолог за намаляване на страха от физиологичните симптоми.Спрете да го следите, това го увеличава непрекъснато.

# 109
От тази палитра която имаме възможно ли е кръвното ми постоянно да е ниско, пия по 2-3 кафета, храни с повече сол, айран и пак е ниско, личния не изписва нищо, защото смята че си измислям...

# 110
Благодаря ви за съветите. Аз отдавна избягвам да коментирам в групата, защото хората ми съчувстват и ми дават много съвети ,но ние вече сме направили всякакви изследвания и сме изпробвали всичко., наистина всичко. Посетили сме всякакви доктори. Изчела съм всичко по групите. Болките в ставите са от системното недоспиване вече пет години,непрекъснатия стрес и високия кортизол ,тялото е буквално схванато. Щом и психиатрите вече вдигнаха ръце и казаха ,че единствено електрошок е останал като вариант. Един от доцентите във ВМА реши ,че щом не се повлиява от никакви лекарства има шизофрения. Това са глупости. За пет години той няма нито един психотичен епизод, никакви налудни идеи ,мисли ,виждания,чувания и тем подобни. Той идеално разбира, че лекарите няма какво да направят за него, затова и отказва повече да ходи.  Благодаря.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 15:20 от Incantrix

# 111
И мен ме изкараха шизофреник само защото не могат да разберат защо получавах гадене след толкова хапчета, накрая ми Изписа лепонекс и рецептата в коша, от този ден не взимам никакви АД и съм хиляда пъти по добре, желая здраве на всички!

# 112
  • София
Incantrix, не бягайте от съветите, все  нещо трябва да помогне. По-назад в темите една съфорумка беше предложила лечение в Плевен, при добър професор. Да се включи, ако иска. И нейният случай не се е решил бързо. Правете всичко необходимо за момчето. Продължавайте да опитвате.
И да попитам - някой наясно ли е с психоза. Мой много близък се възстановява, има все още проблеми с паметта, притеснява се.

# 113
Щом и психиатрите вече вдигнаха ръце и казаха ,че единствено електрошок е останал като вариант.
Електрошока е последен вариант когато всичко е опитано. Щом не сте опитали елекрошок, значи не можете да твърдите че сте опитали всичко. Когато нищо друго не помага, електрошока е последното решение. Защо отказвате лечение чрез електрошок. Той помага, когато нищо друго не работи.

# 114
Може да проучите и TMS терапия - не е много популярна у нас, но в чужбина много хора прибягват към такъв вид терапия и са много доволни, основно за депресия, неповлияваща се от медикаменти.Не знам дали е същото като шоковата терапия.Струва си да проучите.

# 115
master333, какъв бета-блокер сте приемали и изписан ли е от кардиолог? Явно нямате проблем със сърцето и пулса скача от тревожност.В този случай - антидепресант+работа с психолог за намаляване на страха от физиологичните симптоми.Спрете да го следите, това го увеличава непрекъснато.
Приемам конкор 5 мг изписано от кардиолог и Иневика за пулса. Ходя по 2 пъти годишно на кардиолог, при различни за да съм сигурна че не ме лъже ако е един и същ. Хипохондрията си знае своето 😁 Искам да спортувам, но усетя ли по висок пулс и паниката става на макс. Пия лексотан и всичките там билкови глупости дето грам не помагат. А пък изпия ли чаша червено вино положението е ужас, както ако изпуша и една цигара пулса веднага скача. Това състояние е вече от 10 години на никой не се оплаквам и не ходя в спешното. Просто седя и ми отминава, но напоследък зачестиха кризите 😢🥺🤔

# 116
Иневика не е бета блокер.Пулса се вдига от покачването на адреналина, а бета блокера блокира действието на адреналина.На мен ми е изписван преди 6 години и доктора ми обясни, че работят по различен начин двете лекарства.Защо приемате лексотан на дневна база, а не антидепресант? Работете и с психолог, и аз съм така иначе.

# 117
Contest, аз говорих с момичето лично. Той отказва да влиза в болница, но пък пробва с нейните лекарства -Амитриптилин.
Eautendre, ще прочета за това, благодаря.
Darvo12, много страшно ми звучи да ти изпържат мозъка. Рисковете са твърде много. Може да загуби паметта си, да няма усещане за ходене по нужда и да стане по-зле. Мисля, че е  голям риска.

# 118
Иневика не е бета блокер.Пулса се вдига от покачването на адреналина, а бета блокера блокира действието на адреналина.На мен ми е изписван преди 6 години и доктора ми обясни, че работят по различен начин двете лекарства.Защо приемате лексотан на дневна база, а не антидепресант? Работете и с психолог, и аз съм така иначе.
Пробвах с антидепресант, но много зле се чувствах от него. С психолог работя от години, даже сега съм на втори,
Въпроса е как се сваля адреналина и кортизола? Медитации дрън, дрън при мен не помага.

# 119
Как ми минават сесиите с психолога? Важно е специалистта да е добър, не само да бърборите.Само един антидепресант ли сте пробвали? Аз бих опитала с друг, както и консултация с психиатър.Тревожните разстройства не минават туко-така.Не си губете времето.

Общи условия

Активация на акаунт