Паническо разстройство - 66

• 6 554
  • 278
  •   1
Отговори
# 255
Не трябва ли лекар да определи какво да вземаш за безсънието,а и би трябвало да се намери причината за това.
По тази логика не трябва да има тема за паническото разстройство, а да ходим всички по лекари и да питаме там. Нали искам някой да сподели мнението си дали заспива с абизол, как се чувства. А безсънието си го имам от години - нервен стрес, напрежение и прочее.

# 256
Изписаха ми абизол, но имам и тежко безсъние. С него не заспах, но никакви мисли не ми се въртяха в главата,  само не заспивах. Бихте ли ми посъветвали, какво мога да добавя към 5 мг абизол, за да спя? Преди пих вечер хедонин+хлорпротиксен, а и клонарекс от 0.5 мг вечер,
Безсънието е от клонарекса, кога го пихте за последно?

# 257
dimitar433, аз само с клонарекса спах 20 г. Но с години той спираше да ме преспива и добавих хлорпротиксен, а после с годините - и хедонин. Сега ми смениха лечение на абизол + клонарекс. Но нещо не заспах.... И паническите атаки почват......

# 258
dimitar433, аз само с клонарекса спах 20 г. Но с години той спираше да ме преспива и добавих хлорпротиксен, а после с годините - и хедонин. Сега ми смениха лечение на абизол + клонарекс. Но нещо не заспах.... И паническите атаки почват......
Ако не сте си взели дозата клонарекс или е ниска оттам е безсънието, за безсъние се пие Зопиклон и други производни, пак със зелена рецепта. Чел съм мнения на хора които са над 40+ години Клонарекс, ужас е работата...

# 259
dimitar433, когато спряха внос на ревотрил (същия клонарекс), то видях, колко е хубав този препарат. Едно малко хапченце от 0.5 мг ме държеше в добро настроение, без панически атаки, с добър сън и прочее. А поради липсата му психиатрите ми изписваха заместващите го АД - шепи, от които бях като парцал. Пия клонарекс отдавна. Няма вреда от него. Но огранизмът свиква с него, защото дозата не му вдигам.

# 260
Татяна, вашият случай не е за форума, правилно ви писаха.
Психиатър трябва да ви съветва и лекува.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:31 от Джа̀нъм

# 261
dimitar433, когато спряха внос на ревотрил (същия клонарекс), то видях, колко е хубав този препарат. Едно малко хапченце от 0.5 мг ме държеше в добро настроение, без панически атаки, с добър сън и прочее. А поради липсата му психиатрите ми изписваха заместващите го АД - шепи, от които бях като парцал. Пия клонарекс отдавна. Няма вреда от него. Но огранизмът свиква с него, защото дозата не му вдигам.

Напълно ви разбирам.
Аз си го пазя за тежки случаи.
През останалото време не го пия, за да може когато ми се наложи да знам, че има какво да ме успокои.
Правя си и периодични терапии, когато не планирам да шофирам през следващите дни.
Можете да попитате лекаря си за АТАРАКС. Това нещо ме приспива като удар с чук Simple Smile
Традозон също ми действа, но той ми е в антидепресантната схема.

# 262
Аз имам наивен въпрос.
Защо се стига до големи количества клонарекс? Постоянен прием вместо АД примерно също.
Не говоря за епилептици.

# 263
Защото ставаш зависим, и ниската доза не я усещаш. От личния си опит го казвам това. Преди да вляза в клиника приемах по 8 мг на ден. ОСЕМ. В болницата се чудеха как изобщо съм жива.

# 264
Защото ставаш зависим, и ниската доза не я усещаш. От личния си опит го казвам това. Преди да вляза в клиника приемах по 8 мг на ден. ОСЕМ. В болницата се чудеха как изобщо съм жива.
Sunflower29, това ти самата се пристрасти и по-леко си увеличила дозата. А иначе легалната "дрога" е лекарство. На мен помага клонарекс от 0.5 мг вече над 20 г. Не увеличавам дозата, не се налага. Изглежда, всичко е индивидуално. С нищо клонарекс не ми е навредил. Предпочитам тази таблетчица от шепа АД както е било, когато лекарите поискаха да ми спрат клонарекса. Тогава ги питах, защо трябва да спра тази таблетка, нима 2 вида АД са по-полезни. И те не знаят. А сега имам безсъние и пих 2 вида антипсихотици.... Изписаха ми Абизол. Това е страшно нещо. Имах и тежко повръщане от него и безсънието се усложни. Та за него питах, дали го пие някой.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 13:58 от #Тatyana#

# 265
Идеята е, че няма никакъв контрол. Отиваш - тревожна съм, не мога да спя - клонарекс, ксанакс, няма проблем. След 5 минутен преглед.

# 266
Добре де, това са лекарства със зелена рецепта. Кой изписва доза 8мг. на ден? Това са 16 хапчета по 0,5!? Кой? Ако човек е слаб и се пристрастява кой му помага?

# 267
Никой не ги изписва тези дози. Но и никой не ти дава работеща схема да ги спреш вкъщи. Аз постъпих за лечение доброволно, но след много чудеса от храброст на моя лекар. Не знам, ако не беше този човек, вероятно нямаше да пиша тези редове. Изписва се бензодиазепин на кило, после как ще ги спираш - проблемът не е техен.

# 268
Моята психиатъра е много свестна. Не знам.
Винаги ме следи и ми е казвала схемата, подходяща за мен.
И като не е изписана тази доза как се снабдява човек с нея, наистина не разбирам.

# 269
Лексотана какво се води?

Общи условия

Активация на акаунт