Паническо разстройство - 66

• 6 043
  • 262
  •   1
Отговори
# 255
Амиии да, аз от Дианксит леко усещам цистита, имах приятелка , която доста време не се усети , че е от Дианксит цистита също и като го спря се оправи.
Золофт от ден първи като шмиргел го усещах в стомаха, стърже не спира. Но аз спрях АД тогава и чак след година и половина направих възпалението на червата, така че не го свързвам с тях. По-скоро , че възпалението прави депресията. Даже на Крон й казват Болестта на тъжните хора.
Гледайте си червата  да са здрави, оттам тръгва всичко. Понякога не обръщаме внимание на изхождания, усещания , трябва вече някакви крайности , че да отидем на лекар. А едно възпаление води до умора, дефицити на вещества и като стане хронично вече много трудно се лекува. Вторият мозък са ни.
За черва какъв пробиотик бихте ми препоръчали, и да действа наистина, защото цялата ми храносмилателна система е каша...

# 256
Не винаги нещата опират до пробиотици или ензими,те не са панацея за стомаха.Проверете за възпаления и пропускливи черва,защото каквото и да пиете няма да има ефект.Опитайте първо с реорганизиране на храненето и нормализиране на дневния режим(часове на хранене,движение,почивка/сън).

# 257
Мили хора, а на вас влияе ли ви времето. В частност - дали е слънчево, топло, студено, мрачно, снеговито? Ние живеем в Англия и както знаете, тук голям процент от годината е мрачно, сиво, дъждовно и доста пъти съм в дупка особено през зимата. Ето днес е много слънчево и не толкова студено и се чувствам много по-добре, не толкова депресирана и някак си пак с желание за правене на неща. Как сте вие в това отношение?

И по темата за червата- Ами моите най-вероятно са доста зле, защото в последния месец не хапвам почти нищо, а изхождането е придружено с болка и кръв, сигурно от хемороид (извинявайте за подробното описание). Пия си само витаминините и АД, знам, че не е добре, но нямам апетит никакъв...

# 258
Незнам какви витамини и за какво ги пиеш,но с тези проблеми вероятно нищо не усвояваш и си с дефицити.В такъв случай може да си вземеш във формата на спрей,които се усвояват в устната кухина.Не е важно само дали се храниш,а какви храни  консумираш.Добре е да се изключат провъзпалителните,има достатъчно информация в интернет кои са те.

# 259
Така... първо да кажа , че пробиотиците не са никакво лекарство, няма проведене изследване за тяхната полза.... тоест си ги пиете на своя глава и кой как се почувства , всеки сам си решава
Ензимите помагат храносмилането просто, но и те не оправят сериозните неща.
Кръв и болка могат да са много други неща освен хемороид. Могат да са симптом за нещо, което е и причина за психическото състояние. Ходили ли сте на гастроетеролог?

Симптоми като: болка, подуване, кръв, кашести изхождания или пък запек, киселини са си симптоми , на които трябва да се обърне внимание . ИЗследват се гъбички, бактерии, непоносимости, ПКК ...Ако нищо не покажат може да се пристъпи към колоноскопия, която си е най-сигурния метод за откриване на сериозен проблем.

Не искам да чета лекции, но ако знаех , че депресията е симптом на хронично чревно възпаление щях да се погледна много по- отрано, да си предприема лечението и режима и да не се стига до друго.
Просто то пречи да се усвояват полезните вещества от организма, получават се дефицити, настроения, и всичко което следва там.

# 260
Много благодаря за мненията и отговорите:) и Ema love, не, не четеш лекции, а изказваш мнение, много адекватно при което, за което ти благодаря:) само за ваша инфо (ако се интересувате разбира се, не искам да ви товаря в никакъв случай) пия магнезий Директ прахчета сутрин и вечер, Ципралекс 10мг, Центрум за жени по една таблетка дневно и формула за сън вечер с пасифлора, валериана и мелатонин вечер час преди лягане. Само да кажа, че за всички тези неща съм се посъветвала с фармацефт и доктор и са ми казали, че са съвместими, но разбира се, ще се радвам и ако някой от вас изкаже мнение. Много се радвам, че ви има, за пореден път се убеждавам, че помощта тук дава много надежда:))

# 261
Мнението ми е , че трябва да се посети гастроентеролог заради кръвта и болката. Споделете му всичко, което написахте тук.

# 262
Мерси, Ема, тъкмо се върнах от лекаря. Назначи ми кръвни изследвания за житовидната жлеза, долар, черен дроб, феритин, бъбреци и вир б12 и изписа крем. Темата е за други неща, така че няма да ви занимавам, но отново благодаря за мненията:))

Общи условия

Активация на акаунт