BIG BROTHER 7 - тема 9 (Между два сезона)

• 14 521
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
  • Bayern
Просто е ненужно. То не е като Преслава да я наричаш Петя, че по лична карта преди е била така, момичето си има травма и не иска да носи това име. Очевидно беше, а и тя потвърди, че това не го е разказала на кастингите, а я усетиха и я притиснаха в най-подходящия момент. Не знам защо в България е толкова нормално, че чак "готино" да се обвинява жертвата...
В случая не обвиняваме жертвата, просто не вярваме, че се е случило това, за което тя ''не искаше'' да говори.
Не вярвате, че в живота ѝ се е случило сексуално посегателство? Та тя не разказа никакви подробности, не каза на колко години е била или кой е бил човекът. Какво ви е толкова нереалистично?
За съжаление хич не са малко жените, които са преживявали нещо такова и за мен е отвратително, без да се знаят подробности (не ни е работа да знаем), да се съди, че няма как да е истина. Само защото ви е неприятна, значи тя няма как да е невинна в никоя ситуация...
Категорично не вярвам на Сияна. Как така тази случка е останала в тайна толкова години и дори и родителите  й не знаят, обаче жертвата  решава да я сподели пред няколко милиона зрители... Обяснението колко били добри психолозите на Биг Брадър и как професионално са подтикнали Сияна да сподели не е убедително. Как пък тези професионалисти не накараха Лена да сподели през какво е преминала? Тази ''драма'' на Сияна сме я дъвкали твърде дълго според мен, радвам се че хората са прозорливи и тя не успя победи.

# 76
  • Между гори и планини
А каква е драмата на Лена? Че доброволно е правила тройка с мъжа си? Пуснах една сълза!
Заради такива коментари, изречени от жени, много жертви на насилие не споделят.
Сияна говори с недомлъвки - тежък пубертет, вероятно породен от вътрешен бунт, промяна на име и идентичност. Между другото има много хора които са с много личности и имена, психолозите веднага го разчитат като преживяна травма. Който е чел малко повече или гледал поне един документален филм по темата, веднага ще го засече. За мен няма никакво значение, че това момиче е преживяло травма. Поведението което осъждаме е на Сияна - силна и красива. Вътре обаче е Силвия - свита и изплашена. За да се оцелее след нещо подобно трябва сила и за това Сияна е на линия.

# 77
Точно силна не видях да е Сияна. Смятам, че ако беше показала повече характер, като не търпи чуденките на Стоянов, дали иска да са заедно или не, и беше застанала с ясна позиция срещу думите на Елена и Ебру, тогава бих казала, че е проявила характер и има някаква емоционална сила в нея. Можеше и от двете ситуации да излезе като по-правият и по-адекватният човек, но не успя да се справи.

За травмата на Лена се включи съфорумка, която само загатна. Но мисля, че не е разказано нищо в Къщата. Все пак нека имаме предвид и това, че не всеки човек би разказал толкова лични неща пред продукцията. Ани Владимирова използва доста от споделените неща срещу участниците, та по-умното е участниците да не споделят...

# 78
  • Между гори и планини
Достатъчно силна е да издържи словесната диария на Елена, Мина и Ебру! Това да не е малко?
Доста сила се изисква и да не им влезе в тона, да запази самообладание. Много не могат и на 40 години, а тя е само на 21!

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 15:38 от Доня Дафина Черешова

# 79
Просто е ненужно. То не е като Преслава да я наричаш Петя, че по лична карта преди е била така, момичето си има травма и не иска да носи това име. Очевидно беше, а и тя потвърди, че това не го е разказала на кастингите, а я усетиха и я притиснаха в най-подходящия момент. Не знам защо в България е толкова нормално, че чак "готино" да се обвинява жертвата...
В случая не обвиняваме жертвата, просто не вярваме, че се е случило това, за което тя ''не искаше'' да говори.
Не вярвате, че в живота ѝ се е случило сексуално посегателство? Та тя не разказа никакви подробности, не каза на колко години е била или кой е бил човекът. Какво ви е толкова нереалистично?
За съжаление хич не са малко жените, които са преживявали нещо такова и за мен е отвратително, без да се знаят подробности (не ни е работа да знаем), да се съди, че няма как да е истина. Само защото ви е неприятна, значи тя няма как да е невинна в никоя ситуация...
Категорично не вярвам на Сияна. Как така тази случка е останала в тайна толкова години и дори и родителите  й не знаят, обаче жертвата  решава да я сподели пред няколко милиона зрители... Обяснението колко били добри психолозите на Биг Брадър и как професионално са подтикнали Сияна да сподели не е убедително. Как пък тези професионалисти не накараха Лена да сподели през какво е преминала? Тази ''драма'' на Сияна сме я дъвкали твърде дълго според мен, радвам се че хората са прозорливи и тя не успя победи.
Толкова много варианти има да се случи това, без родителите да научат някога, но няма да давам примери, защото са излишни спекулации.
Явно много хора мислят, че "жертва" може да е само някой, който им е симпатичен и неприятните за тях хора винаги грешат. Много ми е трудно в живота като съм заобиколена само с интелигентни хора да разбирам някои неща по света защо се случват, но понякога такива мнения ми пукат балона и добивам представа. Полезно е.

# 80
Всеки в къщата е жертва под една или друга форма. Иван е жертва, израснал е без семейство, в нищета, на улицата. Цецо е жертва, израснал е без баща, обществото не приема хора като него, които са различни. Сияна е жертва, била е обект на СН и на тормоз като по-малка. Елена е жертва, загубила е бременност. Мути е жертва на религията, в която е възпитаван от дете. Всеки е жертва под една или друга форма, но цял сезон дъвчем Сияна.

# 81
Не сме видели снимки като тийн. След 11 годишна възраст няма снимки, вече чак на 20.
Каза, че до 5-ти клас ѝ се подигравали, че е с наднормено тегло - от тези години имаме снимки. Спират някъде около 4-ти клас. Възможно е за една година да е качила супер много килограми, но не е съвсем реално в рамките на една година да ги качи и да успее да ги свали. Освен ако под “много пълна” няма предвид 3-4 кг над средното за възрастта и ръста.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 16:51 от Lilly_85

# 82
  • София
Това е поредната й лъжа...че е била много пълна, чак са й се подигравали.. Видяхме я, нормално си изглеждаше, но винаги е по-вървежно да излъжеш още в началото и да хванеш хората за гърлото...Ауу горкото момиче, подигравали са му се защото е било дебело..Пък хората няма откъде да знаят истина ли е или не е. Също както и с насилието. Всеки може да си измисли подобна история- недоказуема е...даже е още по-недоказуема..
Името по лична карта си е старото, просто иска да й казват Сияна. Не е казвала, че си е сменила л.к.
Стоянов няма да може да я издържа, във визитката си казваше, че 50-60к на месец са й идеални Laughing  Рупецова ли беше обявила подобна тарифа?

# 83
  • Между гори и планини
Тия пари ги каза Мина.

# 84
Всъщност на мен Сияна по едно време ми беше симпатична, особено когато като застана пред Стоянов срещу Ванката. После обаче никак. Някой наистина ли вярва, че това момиче не просто си е уголемило циците, а ги направило като балони, ей така, за да скрие уплашената Силвия? И е станало танцьорка пак по същата причина? И всичките останали корекции, дето струват майка си и баща си са й подарени примерно от семейството? И влиза в Биг Брадър, играе го въртиопашка от ден първи, застава без грешка пред камерите, съблича се без капка свян и не прави никакви опити да се прикрие и т.н. Тя и Ванеса обяви, че е била отвлечена, пък се оказа, че се качила сама в колата на бивше гадже, дето дори не бил заключил вратата и тя била "избягала". Не казвам, че Сияна не е преживяла подобно нещо. Казвам, че когато излизаш в национален ефир за да състезаваш за парична награда и споделяш такива работи, дори и да не изглежда съмнително, пак трябва да си готов да не ти вярват особено.

# 85
  • София
Пусни си визитката на Сияна да го чуеш...И Мина си каза тарифата, нали са един дол дренки..

# 86
  • Варна
Всъщност на мен Сияна по едно време ми беше симпатична, особено когато като застана пред Стоянов срещу Ванката. После обаче никак. Някой наистина ли вярва, че това момиче не просто си е уголемило циците, а ги направило като балони, ей така, за да скрие уплашената Силвия?
Какви балони на Сияна? Съвсем нанатрапчив рамер, нищо прекалено.

# 87
Всъщност на мен Сияна по едно време ми беше симпатична, особено когато като застана пред Стоянов срещу Ванката. После обаче никак. Някой наистина ли вярва, че това момиче не просто си е уголемило циците, а ги направило като балони, ей така, за да скрие уплашената Силвия?
Какви балони на Сияна? Съвсем нанатрапчив рамер, нищо прекалено
Сериозно, това ли хвана от коментара ми? Laughing Добре, да го заменим тогава с пиърсинга на "сливиците" и с квалификацията на "възлюбленият" си като женски полов орган, което е съвсем типично за насилено, но иначе "мило" момиче. Така по-добре ли е?

Цитат
Казвам се Иван Абаджиев, и съм истинско човешко сьщество, а не телевизионен герой! Аз съм плод на човешки сетива, оито не могат да бъдат социално експериментирани.
Вярвам, че понякога трябва да паднеш на земята, за да направиш движението, което те изправя на крака, за да усетиш и почувстваш абсолютно всичките си сетива, на нов прочит!
Човешките отношения и вътрешния мир са пътя, по който вървя. Благодарен съм за публичният линч, защото това е моят катарзис, който ме води ком по-доброто. Урока който уча в тези моменти е, че грешките трябва да бъдат част от нас, за да извлечем хайвера от noykama. Ще напиша Домашното с помощта на времето, и ще предам нататьк.
Video: @tanev_galin
Текст: Иван Абаджиев
Ако не си го гледал в действие, ще речеш, че е направо ангелче.

# 88
Напълно споделям мнението на kaspy! Вероятно Сияна е преживяла някакви неприятни неща в миналото, предполагам казва истината какви са те. Просто е странно как само тя обясни за трудностите в живота си, беше изкарана жертва и образът й се градеше единствено върху това.
Нелогично ми се струва момиче, претърпяло СН да се хване като танцьорка и да си прави корекции на тялото, по-скоро за да е в играта, а не заради личен комфорт. Освен това да не забравяме поведението й към мъжете в къщата.

# 89
В предаването ми изглеждаше красива и мила. Явно на фона на останалите жени се открояваше. Сега със Стоянов обикалят под и надкасти (докато още помним кои са) и ми се струва посредствена. Той също. Къщата наистина усилва и доброто, и лошото.

Общи условия

Активация на акаунт