Лъжат ли ме за предизвестието ми?

• 1 389
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Какви дати си попълнила на мястото на точките? Ако си попълнила да се считаш освободена от декемврийската дата, не могат да те освободят сега, защото ти им казваш - аз се махам или след 30 дни, или от 17.12, съгласни ли сте. При такива или-или трябва документ коя точно опция се избира и че и двете страни са съгласни. Не може ей така да решат да ти кажат чао по-рано от вече съгласуваното, защото тогава те ти дължат обезщетение за неспазено предизвестие. В тази хипотеза ще хабиш нерви и пари за адвокати,’предупреждавам.
Ако не си писала дата, лошо - в заявлението седи срок, който вече е изтекъл и ти си без работа.

# 16
Винаги внимавайте какво искате и как го искате. Това не е просто принтирана бланка, а Вашата молба, Вашето искане.

# 17
Какви дати си попълнила на мястото на точките? Ако си попълнила да се считаш освободена от декемврийската дата, не могат да те освободят сега, защото ти им казваш - аз се махам или след 30 дни, или от 17.12, съгласни ли сте. При такива или-или трябва документ коя точно опция се избира и че и двете страни са съгласни. Не може ей така да решат да ти кажат чао по-рано от вече съгласуваното, защото тогава те ти дължат обезщетение за неспазено предизвестие. В тази хипотеза ще хабиш нерви и пари за адвокати,’предупреждавам.
Ако не си писала дата, лошо - в заявлението седи срок, който вече е изтекъл и ти си без работа.
Свързах се със счетоводител адвокат и инспекция по труда, показах всички документи, договори, анекс, предизвестие. Те са категорични, че работодателят ми дължи обещетение без значение какво пише в предизвестието ми. Говорих с работодателя, той отказа да ми го плати и ще се наложи да си търся правата по друг начин. Благодаря на всички за мненията и отделеното време!

# 18
Пожелавам ти успех, но бъди готов/а накрая да платиш съдебните разноски, а също и хонорарите на своя адвокат и на този на бившия работодател. 🙂

# 19
Има шанс, съдът у нас в такива дела съди в полза на работника. Иначе за мен тя се е самопрецакала, но в съда нещата никога не са ясни.

# 20
Дръжте ни в течение. Темата ще е много полезна на други в подобна ситуация, вкл. и как се развиват нещата, когато се стигне до съд (предполагам, че това имате предвид под "по друг начин).

Общи условия

Активация на акаунт