Отговори
# 150
Няма нищо за завиждане в такива отношения. Болно и отчаяно е да се търси такова сливане. А и от това, което съм наблюдавала, "сливането" обикновено е единият да стане сянка и отражение на другия. То си е "поглъщане" направо.

Дългосрочно успешни са партньорства, в които две осъзнати и отделни личности вървят по общ път, градят и надграждат, без да губят индивидуалността си.

Няма добри зависимости. Изнесъл ли си центъра си извън себе си, ти си зависим човек. Това няма как да е завиждане.

# 151
  • София
Аз не познавам лично такива двойки.
Когато бяхме с БМ в нормалния ни период, никой не е гледал в нещата на другия. Даже той не обичаше да пипа лаптопа вкъщи въобще.
Накрая прищрака и за 4 години и се започна постепенно увеличаване на заяждане и следене. Един ден ми направи скандал, че се бавя от магазина. Май на следващия ден ми беше ровил в телефона. Тогава вече нещата бяха тотално зле.

# 152
  • София
 Николай Мария Ненкови да взима яростно участие под пост за лабиопластика е връх на сливането, да.

# 153
  • София
Между другото, вие във връзка ли сте във Фейсбук?

# 154
  • SF
Няма нищо за завиждане в такива отношения. Болно и отчаяно е да се търси такова сливане.
Да, нали това се опитвам да напиша. Сигурно неуспешно. Различни периоди, различни хора, различни неща търсят отчаяно. Някои никога, други непрекъснато. За тебе е болно това сливане, други са способни само на такова.
Примерите горе - Галя Иван, Иван Галя, нас ни болят коремите от люто, нашите глави се пръскат от шум, ние не ходим на чалга, днес сме с температура. Сливане. За тебе болно, за друго е комфортно и сигурно пристанище.
И единият, и другият вариант са идеални, ако се намерят половинките, а не сливащ се със свободолюбив, идентифициращ се с егоист, припознаващ се с индивидуалист и т.н.

# 155
Между другото, вие във връзка ли сте във Фейсбук?
Аз не, но аз не съм фактор за социални мрежи, тъй като нито качвам снимки, нито споделям публикации, нито нищо. Използвам фейсбук главно заради групите по интереси и групите за покупко-продажби. Не качвам в профила си коледни снимки с мили послания и въобще участието ми там е изцяло пасивно. Дори не лайквам и не коментирам публикации и снимки на приятели, в редките случаи, в които се зачета и загледам в такива (тъй като и приятелите ми там са съвсем малко). Не съм отбелязала дали съм обвързана, къде работя, кога съм родена и т.н.

# 156
За мен е вид контрол.
Обезличаване е, да.
Първият ми мъж- бащата на детето ми беше такъв обсебващ и задушаващ.
Всичко заедно искаше- профили във форумите, социални мрежи. Сега гледам със сегашната си жена са с общ профил ....
Роки, това пък защо?
Никога не съм намирала за нужно да се поставят подобни етикетажи.

# 157
Във ФБ сега погледнах, отбелязала съм, че съм омъжена.
Ти да видиш, значи затова не ме преследват гаджета там! Wink

# 158
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това сливане тип "ние сме едно цяло" е едно от най-нездравословните неща, а се случва масово.
Причината е, че непорасналите индивиди продължават да търсят сливането с мама (както детето е част от нея до един момент) и така се получава тая пълна симбиоза и съ-зависимост, в която няма нищо партньорско.
Подобни хора обаче са мееега горди с това и непрекъснато го изтъкват като доказателство, че любовта им е най-истинската.
Аз настръхвам от реплики като "той/тя е всичко за мен", "ние сме едно цяло", "като залепени сме", "не можем един без друг", "ще умра без него", "той/тя е целият ми свят/смисъл".
Изключително тегав червен флаг, но всеки сам си стига до където успее в тоя живот. Някои се измъкват или пък никога не влизат в това.

# 159
  • София
Да, Un, това влияе на алгоритъма на предлагане на приятелство.

# 160
Познавате такива двойки и сигурно са за завиждане и ако не ви бъркат лично, за такива отношения като техните, много хора само могат да си мечтаят.
Нито една двойка около мен, която има такива профили, не е пример за подражание. В тези отношения винаги има някакви минуси - контрол, абюз, изневери - абе изобщо не можеш да ги наречеш щастлива двойка. Истински щастлив (и във връзка също) може да е само човек, който е в хармония със себе си и със собствените си демони - тогава няма да има нито време, нито желание да се занимава с глупости

# 161
За мен са странни тези сливания, още повече, че едва ли има двама души, които да имат абсолютно еднакви хобита и интереси. Мъжът ми е в групи за риболов, аз в групи за декорация, порцелан, както и "майка на тинейджъри", а също и в група, в която се пише основно на АЕ, а той съвсем слабо владее езика. Понякога си купуваме разни неща от групите, на мен би ми било досадно да ми излизат неговите.Акоима нещо, интересно за двамата, препращаме го.

Веднъж имах конфузна ситуация, купувам нещо от такъв слят профил, имаше и малка изненада, препотих се в комуникацията на "лични" да не бъркам нещо. Защото, добре, общ профил но очевидно не пишат двама, а един, мъж ли е, жена ли е.

# 162
Аз съм забелязала, че освен безработни хора или такива, работещи нискоквалифициран труд на черно, няма други, които да си правят общи профили в соц. мрежите. Профилът там е и личен бранд, имидж и е безкрайно смешно да сте Галя Иван Петрови.
Относно телефона - той не е просто слушалка, а е и личен дневник в днешно време. Както е било неприето да се чете дневника на хората преди векове, докато не починат, така и сега не мисля, че е прието да се рови в телефона.

# 163
  • Обран бостан ;)
Това сливане тип "ние сме едно цяло" е едно от най-нездравословните неща, а се случва масово.
Причината е, че непорасналите индивиди продължават да търсят сливането с мама (както детето е част от нея до един момент) и така се получава тая пълна симбиоза и съ-зависимост, в която няма нищо партньорско.
Подобни хора обаче са мееега горди с това и непрекъснато го изтъкват като доказателство, че любовта им е най-истинската.
Аз настръхвам от реплики като "той/тя е всичко за мен", "ние сме едно цяло", "като залепени сме", "не можем един без друг", "ще умра без него", "той/тя е целият ми свят/смисъл".
Изключително тегав червен флаг, но всеки сам си стига до където успее в тоя живот. Някои се измъкват или пък никога не влизат в това.

Демек, гордеят се, че са половин човеци.

Няма лошо. Всеки с косурите си. Wink

# 164
Да, Un, това влияе на алгоритъма на предлагане на приятелство.
На алгоритъма влияе взаимодействието ти с конкретни профили и техните листи и  взаимодействия.
Предлага ти техни приятели и взаимодействия.
Няма общо дали си се сложил овдовял, необвързан или женен.
С умопомрачението за кратко се бяхме сложили обвързани, да му ходя и аз по акъла. Та точно тогава съм получавала дневно по 40-50 покани средно за приятелство дневно, предимно от мъже. Нещо се беше бъгнал предполагам алгоритъма или тестваха нещо.

Общи условия

Активация на акаунт