Променяте ли приятелствата си след децата и защо

• 2 392
  • 77
  •   2
Отговори
# 60
Моето като беше много малко и бебе още бяхме само на айсикю и май спайп. Беше си ревливо и обсебващо внимание. И пак – време за  предиобедната раздумка и зареждане за деня с приятелка винаги намирах. Пием по едно-2 бързи кафета у дома, посмеем се, пошегуваме се, детето си щъка или е покрай нас в проходилката, кошарката. Тя беше без дете тогава. Не ми е коствало свръх организация. Тогава сама си гледах детето. 2-3 пъти седмично такива взгляди са важни - да. Социализиране.
А сега има и видеоразговори, и какви ли не начини за общуване.

# 61
Моето и то беше ревливо и обсебващо. Обаче от малко го научихме да има хора около нас и обича да си имаме компания. Стига компанията да издържи. Защото според човека може да се държи и много прилично и зряло, и в другата крайност - лигаво. С най-добрата ми приятелка крайно се лигави като ни дойде на гости вкъщи. И жената стоически издЪржа.

# 62
  • София
Всъщност, не всяка прясна родилка си има майка и баща, нека не генерализираме. На мен отсега ми прави впечатление, че някои приятели изчезват за много дълги периоди (месеци) през бременността, не се интересуват как върви и дори подмятат мнения от типа "Аз по принцип не понасям деца, много са шумни/досадни/скучни", а после очакват да ги каниш на погачи и кръщенета. Особено хора, които са се подигравали на организирането на подобни празници. Е, не е ли нормално, когато старите приятели започнат да се отдръпват от теб от страх да не ги заразиш с "бебе-мислене", ти на свой ред да съобщиш благата вест само на онези, които са проявили поне минимален интерес и не се държат като алергични към децата. Иначе, на мен все още са ми интересни всички останали теми - работа, гаджета, филми, концерти, пътувания. Но обидата от това предварително да те поставят в роля, в която не си влязъл и вероятно никога няма да влезеш, си остава ("Сега ще почнеш да повтаряш "ние акахме"..." Ми, не. Няма. Но приятелките, които го казват, сами се "наакват").

Chupacabrita , на тази възраст голяма част имат родители, не ми е целта да засегна някого. И поводът на коментара ми беше, че не точно приятеките са тези, които са супер длъжни да оказват такава помощ. Сега, в случай на приятелка, която няма родители - това се знае, не вярвам да има приятелка, която да откаже.

# 63
  • Melmak
Никога не съм мислела, че приятелките ми имат нужда да им гледам децата и не съм предлагала.
Ходим си на погачи, рождени дни и т.н.

С прясна майка не знам как виждате излизането. Аз съм на работа до 18-19 ч, а тя може да излиза денем. Ако иска да се видим трябва да остави бебето и да ходим да се виждаме вечер. Аз денем мога само уикендите, а хората не винаги са тук, имат планове, пътуват, аз две години карах лекции и уикендите.

С повечето ми приятелки се виждаме вечер, оставят децата на мъжете и излизат.
С компанията на мм и денем успяваме уикендите ако сме тук - на гости, на кафе, на парк.
Избягвам жени, които говорят на акахме и приеха ни в ясла. Мен в ясла не могат да ме приемат, защото съм на 32. Наскоро съобщих, че съм бременна на един приятел и пита “оо в коя седмица сте?” Казвам “аз съм в еди си коя, мъжа ми е в 7 месец постоянно” 😁😁😁

# 64
Наистина съм ревнива, понеже нямам брат сестра, ревнувам мама, татко, приятели, за мм изобщо да не кажа.
Искам да имам само една приятелка и тя също само с мен да разговаря.
Може да съм проблемна, но съм такава.
Вие казвате, че съм била обсебена и много съм искала да науча за нея, но до този момент, ние наистина споделяхме всичко от глава до пети.
Никога не искам да ми каже какво лично имат с мъжа и, но стигна се и до този момент, че изглеждам така, че много се вълнувам от тях.
Аз тогава изпитвах мъка и исках да се чуе. Не се чу, сменяше винаги темата.
Бях обсебена, но тя беше също, даже тя се вълнуваше още повече и викаше какво ще направи, ако бързо се омъжа с някой, щяла да остане сама, а тя ме изпревари.Даже разпитваше приятелките на момчето, което харесвах и ми докладваше за тях, е след връзката си нямаше как да общува с други, но поне да говореше за моите чувства, но млък, от този ден, нито една дума за любовта.
Направиха годеж бях до нея, сватба, до нея, каза за срещата си, окуражих я. Аз като плачех цял месец, един ден не пита, що изпитвам. Интересуваше се само как изглежда.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:11 от Wudu

# 65
  • Melmak
Вуду, много драма. Това, че си едно дете е абсурдно оправдание. Терапевтирай се! Как ли пък ще поставяш някакви изисквания как приятелката ти ще е приятелка само с теб!

# 66
  • Наблизо
Ъъъ,Вуду.Ниастина потърси помощ,това изобщо не е нормално и не идва от това,че си единствено дете.Успех.

# 67
И мм казва, че съм луда.
Всеки може да бъде приятел със всеки, а не да се ограничим с едно. Трябва да го възприемам, но ми е трудно. Rolling Eyes

# 68
  • Melmak
Терапевтирай това.

# 69
На мен ми е предлагала услугите си за гледане на дете приятелка. Но така и не съм се възползвала още. Малко не знае как да реагира в дадени моменти, а и не е с особено силна физика, за да се справи с енергично малко момченце. Случвало се е да го изтърве при вдигане от люлка като беше по-малък. А веднъж за мой най-голям ужас, като ни беше на гости, докато шетах напред-назад, го беше оставила да се качи и да седне на перваза на прозореца и да маха крака - от вътрешната страна вярно, ама прозорецът беше отворен. Не ѝ се сърдя, но за някои неща не се досеща, че не са съвсем безопасни. Иначе изобщо не мисля, че са длъжни приятелите да помогат. Само при добро желание и от двете страни може.

# 70
  • Пловдив
Цитат

Първо стани онакава.

Маце доста проблеми  си имаш и с " Аз съм си такава" с времето нещата ще стават по зле за теб и последният ти дерт ще е имаш ли приятелка или не.

PS. На мен ли само ми прави впечатление, че последно време това е масов израз "Аз съм си такъв/а" и това трябва да звучи като някакъв магически щит и да не се търси отговорност?

# 71
Наистина съм ревнива, понеже нямам брат сестра, ревнувам мама, татко, приятели, за мм изобщо да не кажа.
Искам да имам само една приятелка и тя също само с мен да разговаря.
Вие казвате, че съм била обсебена и много съм искала да науча за нея, но до този момент, ние наистина споделяхме всичко от глава до пети.
Никога не искам да ми каже какво лично имат с мъжа и, но стигна се и до този момент, че изглеждам така, че много се вълнувам от тях.
Аз тогава изпитвах мъка и исках да се чуе. Не се чу, сменяше винаги темата.
Бях обсебена, но тя беше също, даже тя се вълнуваше още повече и викаше какво ще направи, ако бързо се омъжа с някой, щяла да остане сама, а тя ме изпревари.Даже разпитваше приятелките на момчето, което харесвах и ми докладваше за тях, е след връзката си нямаше как да общува с други, но поне да говореше за моите чувства, но млък, от този ден, нито една дума за любовта.
Направиха годеж бях до нея, сватба, до нея, каза за срещата си, окуражих я. Аз като плачех цял месец, един ден не пита, що изпитвам. Интересуваше се само как изглежда.

Ама ти имаш мъж, така ли, и си толкова обсебена от приятелката.

# 72
Не се оправдавам, просто исках да кажа, че приемам, че съм такава. Не съм казала, че няма да се променя.
Обаче в тази платформа само ме нападате.
Където и да пиша само негативизми, нападения. Е мен ме е страх вече една дума да напиша, винаги само лоши неща се казва.  И то не говорите мило, а направо ме командвате направи това онова.
Много негативни ми се виждате.

# 73
Тя каза, че и мъжа си така обсебва. Съчувствам му.
//
Намирам за неуместно да предлагам на приятелка да ми гледа детето, както и на мен да ми го предлагат.

# 74
Ами нещата, които пишеш са някак обезпокоителни. Приятелката ти, нормално, се опитва да избяга от тоя тормоз. Разбери, че в някакъв момент - поради липсата на по-важни хора в живота ви - сте споделяли много неща, обаче сега и двете имате други приоритети, тя има мъж и деца, ти мъж... Ти се държиш като пренебрегнат любовник, а не като приятелка. С гривната, например - първо си сравнявала на другите подаръците, после пък защо не обърнала внимание на твоя.

Ако искаш да имаш приятели трябва някакъв по-здравословен подход към тях да имаш.

Общи условия

Активация на акаунт