Юлски бебчета 2026г.

• 13 764
  • 460
  •   1
Отговори
# 165
По принцип Рамус не са ми фаворит за хормони

Недей да се притесняваш засега. Струва ми се, че ако фт4 е малко по-високо, ще е една идея по-добре, но не би трябвало да те притеснява засега, особено с това прекрасно ТСХ.

Вече зависи ендокринологът от коя "школа" е, може или съвсем мъничко да ти вдигне дозата (извинявай не помня дали си на терапия) или да не я пипне засега.

За твое спокойствие, аз на твое място бих пуснала контрола една идея по-скоро, напр. ако ти каже след месец, може да си пуснеш едно междинно на 2 седмици, за да видиш дали се движат нещата в правилната посока.

Благодаря ти! Не не съм на терапия, до сега са били окей стойностите преди бременността, генеколожката ми отговори, че TSH било повишено и ще ми пуснела за ендокринолог. Обаче за ФТ4 не каза нищо.. Та малко се панирах, понеже са празници, първа бременност и уж си казвам винаги бъди спокойна всичко е наред, ама понякога не успявам… Благодаря много!

# 166
Да пропуснах да напиша мерната единица Свободен тироксин/ ft4 0.95 ng/dl като референтни стойности 0.70 - 1.48, в Рамус си пуснах изследванията.

Изследванията са ти добри Simple Smile, за да увеличиш ft4 (препоръчва се горна граница) започни да приемаш Селен, препоръчвам на doppelherz 125мкг

# 167
Да пропуснах да напиша мерната единица Свободен тироксин/ ft4 0.95 ng/dl като референтни стойности 0.70 - 1.48, в Рамус си пуснах изследванията.

Изследванията са ти добри Simple Smile, за да увеличиш ft4 (препоръчва се горна граница) започни да приемаш Селен, препоръчвам на doppelherz 125мкг

Благодаря ти! ☺

# 168
Здравейте,
Как се справяте с ограничението на определени храни. Аз например мн обичам да си хапвам луканка, пастърма, суджуци, а нали не ги препоръчват при бременност заради бактерия вредна за плода. Вие хапвате ли по малко или въобще не ядете?

# 169
Здравейте,
Как се справяте с ограничението на определени храни. Аз например мн обичам да си хапвам луканка, пастърма, суджуци, а нали не ги препоръчват при бременност заради бактерия вредна за плода. Вие хапвате ли по малко или въобще не ядете?

Количеството не е от значение. Бактерии може да хванете и от една хапка, затова изобщо не ям такива неща, въпреки че и аз много обичам.

# 170
Не е никакъв проблем ,ако ги ядете запечени . Аз също обичам луканка и суджук и си ги запичам .Мъжа ми казва ,че е ужасно ,ама за мен е приемливо 😁 Идеята е да не се яде сурово месо

Здравейте,

Количеството не е от значение. Бактерии може да хванете и от една хапка, затова изобщо не ям такива неща, въпреки че и аз много обичам.

# 171
Здравейте!
Записвам се с втора бременност, (имам детенце на 5г), терминът е края на юли.
Вчера записах час за пренатален Niptify, за след 2 седмици, в 10 г.с..
Днес в 8 г.с, АГ каза, че всичко е наред и ще се видим в 14 г.с, няма да правим БХС.
Чудя се, не е ли голям този прозорец (8-14 г.с) ?

# 172
Здравейте!
Записвам се с втора бременност, (имам детенце на 5г), терминът е края на юли.
Вчера записах час за пренатален Niptify, за след 2 седмици, в 10 г.с..
Днес в 8 г.с, АГ каза, че всичко е наред и ще се видим в 14 г.с, няма да правим БХС.
Чудя се, не е ли голям този прозорец (8-14 г.с) ?

В кой град и къде се следите? По принцип моите прегледи до момента са били на максимум 2 седмици, но аз съм си паника и щом имате една успешна предходна бременност може лекарят да е преценил, че няма смисъл постоянно да ви вика на преглед.

Късмет с изследването! ☺🙏

# 173
Моят тест излезе, все още не съм го отворила да го видя 😁 жената по телефона ми каза, че няма никакви отклонения. По-късно тази вечер ще се съберем близки приятели да го отворим заедно, не като парти някакво. Просто да споделим емоцията и да разберем всички заедно. С първото ни дете направихме същото и беше много забавно да запечатаме момента

# 174
Моят тест излезе, все още не съм го отворила да го видя 😁 жената по телефона ми каза, че няма никакви отклонения. По-късно тази вечер ще се съберем близки приятели да го отворим заедно, не като парти някакво. Просто да споделим емоцията и да разберем всички заедно. С първото ни дете направихме същото и беше много забавно да запечатаме момента

Нашият също излезе. Всичко е наред с малкия господин.

# 175
Момичета преди малко бях преглед 10 г + 3 дни . Говорих с доктора за НИПТ ,като се бях насочила към niptify на cell genetics . Той каза ,че нямало смисъл и по добре да направя базовия на вижън. Нямало смисъл от по разширен . Но аз за вижън не съм чувала добри отзиви . След малко имам разговор с консултант за да запазя час и не знам към кой да се ориентирам . Вие какво мислите ?

# 176
Момичета преди малко бях преглед 10 г + 3 дни . Говорих с доктора за НИПТ ,като се бях насочила към niptify на cell genetics . Той каза ,че нямало смисъл и по добре да направя базовия на вижън. Нямало смисъл от по разширен . Но аз за вижън не съм чувала добри отзиви . След малко имам разговор с консултант за да запазя час и не знам към кой да се ориентирам . Вие какво мислите ?

Моят АГ изрично ми беше казал, да пускам базов, тъй като разширените могат да дадат грешен положителен резулта.

# 177
На cell genetics ли правихте

Моят АГ изрично ми беше казал, да пускам базов, тъй като разширените могат да дадат грешен положителен резулта.

# 178
Ние пак ще си имаме девойка 😁😁😁

# 179
На cell genetics ли правихте

Не, пуснахме Panorama на Natera. Резултатите дойдоха на шестия ден.

Общи условия

Активация на акаунт