Юлски бебчета 2026г.

• 13 795
  • 465
  •   5
Отговори
# 150
Аз съм записала биохимичен скрининг и фетална за януари ,ще съм в 12 г и 4 дни

Някой мина ли фетална вече или май е малко рано?
Аз се замислих, че съм записала час за ФМ, но никъде не съм упоменала, че ще искам и БХС като допълнение. Дали трябва да ги уведомя предварително?
Става въпрос за Марковс, ако има значение...

# 151
И аз съм се записала за ФМ във Фемина началото на януари, БХС задължителен ли е след като ще правя пренатален тест?

# 152
Аз го искам основно заради калкулирания риск от прееклампсия.

# 153
Аз направих вчера (11+5 г.с.) Niptify на Cellgenetics! Ранната ФМ с БХС се прави сега, аз съм се записала в 12+1 г.с.,но часовете за добрите специалисти се записват няколко седмици по-рано!
Кой пакет мислите да правите и къде НИПТ? Аз утре съм на преглед и ще питам за къде и кой пакет ще е добре да се направи и за ФМ кога да я правя. Иначе съм в 11 г.с. и 1

Изпратиха ли Ви код за провека на резултатите? Аз си направих теста на 16ти, но нямам получен имейл, нито смс. Представителката каза, че се случвало и че когато са готови резултатите, ще се свържат с мен, но все пак се притеснявам.

# 154
Аз вчера бях на ФМ в Марковс! Там по време на ехографския преглед заявявате,че искате БХС и веднага след прегледа го правят! Лекарят (И.Димитрова) обеща,че когато станат резултатите-ще се обади по телефона-до ден,два! Беше много мила и подробна! Успех на Вас!
Някой мина ли фетална вече или май е малко рано?
Аз се замислих, че съм записала час за ФМ, но никъде не съм упоменала, че ще искам и БХС като допълнение. Дали трябва да ги уведомя предварително?
Става въпрос за Марковс, ако има значение...

# 155
Здравейте, дами,

В 11 седмица съм и днес бяхме на преглед да видим бебето преди доктора да излезе отпуск за празниците. Всичко си е наред, има си силен, стабилен пулс.

Като се върнахме обаче започна да ме боли/тежи ниско долу и вече ме боли от около 6 часа. Пих два пъти но шпа, но като че ли не помага. Преди месец пак ме боля така и тогава док каза да пия парацетамол.

Има ли жени, които ги боли?

# 156
Здравейте, дами,

В 11 седмица съм и днес бяхме на преглед да видим бебето преди доктора да излезе отпуск за празниците. Всичко си е наред, има си силен, стабилен пулс.

Като се върнахме обаче започна да ме боли/тежи ниско долу и вече ме боли от около 6 часа. Пих два пъти но шпа, но като че ли не помага. Преди месец пак ме боля така и тогава док каза да пия парацетамол.

Аз след всеки преглед от вагиналния ехограф имах леко зацапване прпдъшжаващо около два дена и съвсем леко опъване. Даже последния път ме беше страх че пак ще ми се случи и я помолих през корема, но нищо не се виждаше и трябваше с вагинален, но за моя радост този път нямах никакви проблеми. Може да е от прегледа, но моето не беше болка, а леко опъване, свържи се с АГ и попитай за да си спокойна

# 157
Здравейте, дами,

Аз след всеки преглед от вагиналния ехограф имах леко зацапване прпдъшжаващо около два дена и съвсем леко опъване. Даже последния път ме беше страх че пак ще ми се случи и я помолих през корема, но нищо не се виждаше и трябваше с вагинален, но за моя радост този път нямах никакви проблеми. Може да е от прегледа, но моето не беше болка, а леко опъване, свържи се с АГ и попитай за да си спокойна

Мен ме гледаха през корема. Писах вчера, каза ми да взема но шпа и ако болката се увеличи да отида до Шейново до дежурния кабинет. За момента май съм по-добре. Ще видя как ще се развият нещата в деня, но ме е страх да не е станало нещо с бебето, въпреки че знам, че всякакви болки са възможни по време на бременност, а аз на всичко отгоре съм с ендометриоза, като една от лезиите ми свързва задната част на матката с дебелото черво.

# 158
Нямам търпение да започнете да споделяте резултати от пренатални тестове  😁 любопитно ми е момчешка групичка ли ще сме или момичешка, а защо не и близнаци да се присъединят

# 159
За вас не знам, но аз останах без вени... а още 2 пъти ще ме боцкат до края на годината. Уж гледам да редувам ръцете, но на лявата вената е супер тегава, а на дясната "винаги готова" и се изкушавам да я подавам по-често особено на нови и непознати места.

Затова пък ТСХ ми е 0.87, фт4 20.6 и съм много доволна.

И изненада, кръвната група не ми се е променила Joy
Изследвана 3 пъти последната година, защото все някой нещо не признава от предишния.

Оплаках се, спокоен уикенд на всички!

# 160
За вас не знам, но аз останах без вени... а още 2 пъти ще ме боцкат до края на годината. Уж гледам да редувам ръцете, но на лявата вената е супер тегава, а на дясната "винаги готова" и се изкушавам да я подавам по-често особено на нови и непознати места.

Затова пък ТСХ ми е 0.87, фт4 20.6 и съм много доволна.

И изненада, кръвната група не ми се е променила Joy
Изследвана 3 пъти последната година, защото все някой нещо не признава от предишния.

Оплаках се, спокоен уикенд на всички!
Че защо йм е да я гледат кръвната група 10 пъти???
Момичета, какво пиете за главоболие... Направо не мога да гледам, тилут, дясната половина, ужасно е просто. Пробвах с парацетамол, ефект 0...

# 161
Здравейте, изследванията ми излязоха TSH ми е 1.14 ft4 0.95, като стойности нормални ли са понеже чакам отговор от докторката… а се притеснявам.

# 162
Vivvia,
Какви са мерната единица / референтните стойности?

ТСХ изглежда добре, а фт4 сигурно е друга мерна единица в твоята лаборатория, от тази на която съм свикнала. Трябва да е в горната половина на референцията, дори да е близо до горна граница няма проблем.

# 163
Да пропуснах да напиша мерната единица Свободен тироксин/ ft4 0.95 ng/dl като референтни стойности 0.70 - 1.48, в Рамус си пуснах изследванията.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 10:08 от Vivvia

# 164
По принцип Рамус не са ми фаворит за хормони.

Недей да се притесняваш засега. Струва ми се, че ако фт4 е малко по-високо, ще е една идея по-добре, но не би трябвало да те притеснява засега, особено с това прекрасно ТСХ.

Вече зависи ендокринологът от коя "школа" е, може или съвсем мъничко да ти вдигне дозата (извинявай не помня дали си на терапия) или да не я пипне засега.

За твое спокойствие, аз на твое място бих пуснала контрола една идея по-скоро, напр. ако ти каже след месец, може да си пуснеш едно междинно на 2 седмици, за да видиш дали се движат нещата в правилната посока.

Общи условия

Активация на акаунт