Юлски бебчета 2026г.

• 11 998
  • 377
  •   1
Отговори
# 255
Аз също имах втори ембрион ,който не се разви и за НИПТ ми казаха да изчакам .Ама колко е добре да се изчака никой не казва ….

И аз утре имам ранна фетална и биохимичен и станах на 37 преди месец …много ми е притеснено ….

Първата ми бременност бях с лоши показатели на бхс, защото бремвнността започна като двуплодна, но едното бебе спря развитие 8-9г.с., обаче до 12 все още даваше отражения. Тогава ме успокоиха и не правихме други тестове.
Сега пуснах НИПТ преди бхс и фм, за да имам някакъв птговор преди това. Ще си правя и нхс, точно заради изчислението на другите рискове. А и се водя рискова бременност, не само заради годините.

# 256
Всичко ще е наред, момичета! Стискам палци!
ПатиК, в коя седмица спря да се развива 2рото бебе? Зависи от това, кога е спрял, колкото по-късно толкива повече време може да дава отражение в кръвта. При мен мисля до 16-17 си се виждаше втория сак.

# 257
Аз правих Niptify на 15.12 в 10 ч.,на 19.12 около обяд имах резултат, все още никой не ми се е обадил!
Колко бързо ви излязоха резултатите от cell genetics? В информираното съгласие пишеше 7-10 дни, но жената ми каза, че по-бързо излизали.
Вчера (вторник) бях там и ми казаха, че другия вторник мога да започна да проверявам, преди това нямало смисъл. Не се получават известия (мейл/смс), че са качени резултати, трябва да се проверява периодично или евентуално се чака обаждане.

На мен пък ми каза, че нямало смисъл да рефрешвам през половин час, момента, в който били готови, щели да ми се обадят.. различен представител, различен сценарий.

# 258
Дами, на нас лекар ни обясни, че биохимичният скрининг не е най-надежден. Не му се шашкайте. Всичко там има голяма доза предположение. Пуснете пренатален, ако имате възможност. ДНК от плацентата попада в организма на майката.

# 259
Ами това е проблема ! Репродуктивния не видя втори сак . АГ видя . Пак отидох при репродуктивния ,пак не видя . После при АГ пак се видя и аз го видях …съвсем мъничко ,но се виждаше . Беше около 7-8 г с,съвсем малка точица . След това започнах да ходя при друг доктор ,той нищо не видя 😁  Казах на консултантката от cell genetics ,че ще изчакам утре феталната и ще и се обадя тогава .

Всичко ще е наред, момичета! Стискам палци!
ПатиК, в коя седмица спря да се развива 2рото бебе? Зависи от това, кога е спрял, колкото по-късно толкива повече време може да дава отражение в кръвта. При мен мисля до 16-17 си се виждаше втория сак.

# 260
Здарвейте, момичета, всичко ще е наред с бебчетата - сигурна съм! Simple Smile
Аз да ви дам скорошен ъпдейт, понеделник след рутинен преглед, АГ-то забеляза, че имам разширение на цервикалния канал на шийката, естетсвено пак страхотен стрес изпитах. На другия ден успях да се видя с др. Христов в Надежда, който потвърди, че е разширен канала, въпреки, че шийката все още е дълга, при натежаване на бебето, отново има опасност от преждевременно раждане или пукане на мембраните. Това, което искат да направя е серклаж, най-вероятно ЕТСО, за да предотвратим такъв развой на събитията.
Някоя от вас дали е имала серклаж с предишна бременност или сега?
Благодаря ви Simple Smile

# 261
Пати, много странно! Моите се виждаха ясно 2 сака, имаше си 2 ембриона със аърдечна дейност, но едното си вървеше назад и изоставаше.
Сара, аз бях със серклаж (обикновен) първата ми бременност. Имах си контракции от самото начало, но шийката държеше. После като растеше бебето и взе да тежи (много ниско се беше настанил и не се вдигна, в таза ми седвше до края) и шийката взе да се скъсява и отваря. По спешност правихме серклажа в 25г.с. С много лежане, правилна терапия и често следене (всеки месец по 1 седмица в болница ме прибираше АГто да ме наливат със системи и под наблюдение) избутах до края. 32г.с. вече нямах никаква шийка и само серклажа държеше бебето вътре. Средата на 37г.с. махнахме серклажа и 39 родих нормално.

# 262
Аз да ви дам скорошен ъпдейт, понеделник след рутинен преглед, АГ-то забеляза, че имам разширение на цервикалния канал на шийката, естетсвено пак страхотен стрес изпитах. На другия ден успях да се видя с др. Христов в Надежда, който потвърди, че е разширен канала, въпреки, че шийката все още е дълга, при натежаване на бебето, отново има опасност от преждевременно раждане или пукане на мембраните. Това, което искат да направя е серклаж, най-вероятно ЕТСО, за да предотвратим такъв развой на събитията.

Преди 2 дни ми направиха профилактичен серклаж, 13 седмица, поради предишна загуба в 20гс. Мисля че това е правилното решение ако има такава история, свързана с маточната шийка.

# 263

Преди 2 дни ми направиха профилактичен серклаж, 13 седмица, поради предишна загуба в 20гс. Мисля че това е правилното решение ако има такава история, свързана с маточната шийка.

Може ли да обясните какво представлява, тъй като не съм запозната, а искам да се информирам и болезнено ли е?

# 264

А колко см беше шийката? Мериха ли я? Защото аз съм с операция на шийката (която сама по себе си я скъсява), но при първата бременност следихме на две седмици как върви и си беше прилично дълга. Успях да износя без серклаж и особено пазене. Но то вече човек колкото повече знае, повече за плаши.

# 265

Здравей, Виви, напълно те разбирам през какво си преминала и само да те прегърна и да ти кажа, че всичко ще е наред - няма какво друго да направя Heart Ще се справим този път. Simple Smile
Как мина процедурата при теб? Колко време те държаха в болница и по кой метод ти направиха серклаж? Сега ще трябва ли да лежиш? На мен никой нищо не ми каза.. освен да ида за прием в неделя..

# 266
Серклажът не дава гаранция, че ще помогне, но увеличава шанса за по-дълго износване. Не би трябвало да е болезнено, но не го мислете ако нямате такива истории.
Шийката при късния ми аборт се отвори за 2 часа изведнъж със скрити контракции които не съм усещала и мехурът ми пролабира, докато стигна до болницата вече раждах. Но има много различни ситуации, така че всеки индивидуално преценя, не мислете за такива неща, не се плашете, само споделих инфо за момичето, на което и се е случило подобно. ❤

# 267
Серклажа се прави с упойка. Нищо не усещал. После може да има зацапване, но не се усещя след това. Трябва пазене след това, защото не е панацея.
Вивиан, успех и фо щастлив финал този път-

# 268
Здравейте,
Имате ли мнения за пренатален тест в клиника Афродита?

# 269
Мои приятелки правиха там, по препоръка на следящите им АГ. На мен също ми предстои да пускам Вижън тест в Афродита Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт