Юлски бебчета 2026г.

• 12 110
  • 389
  •   7
Отговори
# 60
Момичета, тези които слагат фраксипарин или клексан, стават ли ви синоним. Аз явно нещо не правя правилно и имам огромни синини, които не мисля че са нормални. Сестра в болницата ми показа как да ги поставям, но едно и също се получава.

Напоследък стават и синини, и буци, и се зачервява и сърби 🫠

Ще го сменям с клексан след някоя друга седмица ако всичко върви по план. Просто сме се запасили с две кутии вкъщи

# 61
Благодаря за отговорите. За пръв път поставям такъв тип инжекции и ще опитам както е показано във видеото. Нямам сърбеж, просто огромни синини..

# 62
Здравейте, майчета. Влизам и аз в групата, с надежда този път да изкарам до края.
Имам едно бебе на 1г и 9м и за съжаление аборт след нея във 7г.с.
Установиха ми тромбофилия, която ми беше неизвестна с първата бременност. Та сега си бия фраксипарин, на мен също ми стават синини. Не са ми драма, нали не боли и сърби. Но според мен синините стават заради тъпите игли. Не всички са добре заострени и трудно пробиват.
След първата бременност не успях да сваля корема, изобщо дори ... Та сега съм като в 5 месец, голяма драма ми е .. и все по-подута се чувствам. В 7+2 г.с. съм, та .. очаквам в края на юли нашето второ чудо Heart
Някой беше питал за Бургас, аз съм от тук и се следя при д-р Кироваков, мисля че ме спечели с първата бременност още и той е моят човек.

# 63
Zimone, добре дошла на теб и твоето 7+2 малко чудо!

Всички се надяваме, всички да сме добре!

Днес, за всеки случай проверих - всичко е наред при мен. Преди малко бях на извънреден преглед. Вчера усетих малко по-силно притискане и към 3 през нощта имах розово голямо петно на превръзката. Сутринта още едно, но кафяво. Обадих се на д-р Корсачки и веднага ме прие. Оказа се леко отлепяне на сака, но всичко е наред - видя се отново сърдечната дейност.

Спокойна и широко усмихната събота и неделя, чудесни пораснали момичета!

# 64
Zimone, добре дошла на теб и твоето 7+2 малко чудо!

Всички се надяваме, всички да сме добре!

Днес, за всеки случай проверих - всичко е наред при мен. Преди малко бях на извънреден преглед. Вчера усетих малко по-силно притискане и към 3 през нощта имах розово голямо петно на превръзката. Сутринта още едно, но кафяво. Обадих се на д-р Корсачки и веднага ме прие. Оказа се леко отлепяне на сака, но всичко е наред - видя се отново сърдечната дейност.

Спокойна и широко усмихната събота и неделя, чудесни пораснали момичета!

Почивай колкото можеш! Много се радвам, че всичко е наред 🙏🙏🙏

# 65
Здравейте!

Включвам се и аз с термин 23.07. Втора бременност ми е, вече имаме момченце на 2.9 години. Надявам се и с тази бременност всичко да е наред, за сега ми се гади доста често, но какво да се прави.

Има ли фейсбук група? Как се присъединяваме?

# 66
Ако някоя мама не е добавена в месинджъра и фб групата може да ми пише с име и описание на профилната
Здравейте, аз Ви писах на л.с. преди известно време,но до момента не съм добавена! Все още не съм се записала тук, по принцип изчаквах резултатите от НИПТ и тогава щях да се запиша! Не че съм суеверна, но съм от майките с опит (5та бременност ми е тази) и съм супер активна!
С предишната бременност (неуспешна пред юли) бях се записала веднага и ми отне време да се отпиша и ми беше много мъчно,та така! Така или иначе Ви следя инкогнито, за това ще взема да се представя!
От София съм, майка на 3ма (11,10,5), имам нов съпруг и на 41 години в момента съм бременна с 4тото! ВТР е 01.07 по цикъл, ще видим по развитие Simple Smile За сега си отговаря! Но аз нямам нито 1 дете,родено на термин! 2 са родени предизвикано в 39+6, а 1-в 39 (тръгна си само). Може и да съм за юнската група, коята също следя! 3те ми раждания са нормални!
В момента съм в 10+ 4 г.с.
Предстои ми фетална в 12+1 г.с.,заедно с БХС, който ще е лош 100%. Предвид възрастовия риск! За това в 11+5 г.с.ще правя Niptify. Ако всичко е наред, чак тогава ще се зарадвам! Имам 2 момчета и 1 момиче! Сега вътрешното ми усещане е за момиченце, съпруга ми се надява на момче!
Само здраво да е! Тази бременност страховете ми са доста, въпреки че до момента изглежда,че всичко е наред! Ходя доста често на лекар-по НЗОК и в Надежда,където живи и здрави смятам да взема пакет за проследяване!
Има ли мами,които се следят в Надежда?
Някои на ФМ там? Дайте препоръки, тази ще я правя в Марковс, но следващата трябва да е в Надежда и от по-рано трябва дапсе организирам за час.
Има ли мами на терапия с утрогестан и как ви посъветваха да го спрете след 12 г.с.-постепенно или от раз?
И последно: има ли мами от София, отворени за срещи?
Аз живея в Дървеница, ако има някоя около мен,може и по-често да пием по сокче Wink
Това е от мен!
Успех на всички!
Аз хич не съм се разхубавила тази бременност, много съм смачкана! Нямам гадене и повръщане, но ми се спи! Помня,че след първия триместър отминаваше сънливостта!
Четох тези дни проучване, че всъщност кофти симптомите по време на бременност се дължали на ДНК на бащата 🤣🤣🤣
И аз си мисля, че няма как да е друго!
Хубав ден и успешна и лека бременност на всички!

# 67
Лебед, радвам се всучко е наред при вас! Дано не се повтаря повече!
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност с щастлив финал!

# 68
Момичета, вие успявате ли да се разсеете и да "забравите" поне за малко, че сте бременни?
Аз го мисля постоянно и не ми се струва съвсем нормално и здравословно.

Започна ми схемата за намаляване на някои от лекарствата (естрофем, пролутекс) и се надявам това да помогне в известна степен.

Holy_treesome, на повечето въпроси нямам отговор, само схемата за утрогестана мога да кажа, че ми е с постепенно намаляване, но аз съм още далеч от това. (7+4 засега)

# 69
Относно утрогестана и аз така помня, но ще питам, имам 2 прегледа до 20.12. Ако някой се интересува-ще споделя!
Относно бременността: ежедневието ми е такова с толкова много деца, че като изключим ранното заспиване и умората, грам гледам да не мисля, особено докато нямам резултати от ФМ и НИПТ! Не смея да се зарадвам и да се насладя на вероятно последното ми бебе! Другите деца още не знаят! Май само малкото ще се зарадва! Общо имаме 4 деца, мъжа ми има 1 момиченце на 11, но тя не живее при нас и идва рядко (нейната майка за 2 години роди още 2 момиченца-та все си мисля, ако бяха в добри отношения с мъжа ми, какво би било да се съберем всичките със 7 текущи деца и 8мо, надявам се, на път).  То при нас е страшна лудница! А някога планирам да си вземем и куче! В малък апартамент сме, искаме да купим гарсониерата до нас,но човека не я дава, в крайна сметка ще гледаме да вземем нещо в блока ако изпадне за да пратим по-големите след време на спокойствие!
Ще пътувате ли по празниците? На нас ни предстои 10-дневно пътуване в чужбина със самолет! И малко ми е напрегнато, но полета е кратък! Аз с всичките си бременности съм летяла! Дано няма проблем! Да не забравяме,че бременността не е болест! Поне когато е безпроблемна!

Момичета, вие успявате ли да се разсеете и да "забравите" поне за малко, че сте бременни?
Аз го мисля постоянно и не ми се струва съвсем нормално и здравословно.

Започна ми схемата за намаляване на някои от лекарствата (естрофем, пролутекс) и се надявам това да помогне в известна степен.

Holy_treesome, на повечето въпроси нямам отговор, само схемата за утрогестана мога да кажа, че ми е с постепенно намаляване, но аз съм още далеч от това. (7+4 засега)

# 70
Първата бременнист бях на утрогестан и постепенно го спирахме, може би за около 10-14 дни го спрях, но не помня с точност.
Като съм заетянуспяеам да се разсея и да забравя, че съм бременна, в други случаи само го мисля... надяеам се, този път да мине добре, че първата ми успешна бременност беше като елакче на ужасите буквално. Втората беше по-лека и без толкова усложнения, та се надяеам тази да ми е късметлийска и да протече нормално.
Имахме планове да пътуваме, обаче мен ме хваща страх да не съм близо до болницата, където се следя. От друга страна е рано още и не би трябвало да ми е проблем, а и децата много се надяеат да заминем и евентъално да покарат ски.
Ще вусум след другия преглед, карам го от преглед до преглед сега.

# 71
Аз някак покрай малката ми щуравейка (1г и 9м) не мога да усетя, че съм бременна. Предстои ни пътуване от Бургас до Банско за Нова година и ще си е приключение, но съм от късметлийските, на които не им става зле, поне засега. Надявам се всичко в наред!

# 72
Момичета, аз съм в 7г.с. и от ден 1 на закъснението ме мъчат гадни пъпки, болезнени и често подкожни. 🤨 Лицето ми не е проблемно, но е чувствително към всякакви нови продукти и условия... някоя да е срещнал същия проблем в първите седмици и до кога продължава?

# 73
Момичета, аз съм в 7г.с. и от ден 1 на закъснението ме мъчат гадни пъпки, болезнени и често подкожни. 🤨 Лицето ми не е проблемно, но е чувствително към всякакви нови продукти и условия... някоя да е срещнал същия проблем в първите седмици и до кога продължава?

И при мен е така, започнаха все повече да ми излизат запушени комедони, а не съм сменяла рутината. 🤷🏼♀

# 74
И аз първата бременност бях на утрогестан, така и не разбрах защо, понеже нямах оплаквания или кървене и чак 15та седмица постепенно го спирахме и помня, че 1 седмица след като го спрях отминах всички неразположения с гадене и киселини, не знам дали беше случайност това.
Сега не съм на никаква хормонална добавка, но гаденето се завърна отново в 9 г.с. след доста спокойна 8 г.с. и се надявам тази бременност по-рано да отмине от предната.

Общи условия

Активация на акаунт