Юлски бебчета 2026г.

• 12 186
  • 393
  •   2
Отговори
# 75
И аз първата бременност бях на утрогестан, така и не разбрах защо, понеже нямах оплаквания или кървене и чак 15та седмица постепенно го спирахме и помня, че 1 седмица след като го спрях отминах всички неразположения с гадене и киселини, не знам дали беше случайност това.
Сега не съм на никаква хормонална добавка, но гаденето се завърна отново в 9 г.с. след доста спокойна 8 г.с. и се надявам тази бременност по-рано да отмине от предната.

Не мисля, че е от Утрогестан, тъй като той главно действа на локално ниво.

Иначе и аз съм с гадене и повръщане вечер, като честно казано колкото и да ми е неприятно му се радвам, тъй като го приемам като знак, че бременността за се развива.

И аз съм в 9та седмица в момента. Така съм от 7ма.

# 76
Момичета, какво хапвате? Аз имам проблем с миризмата на месо и яйца от една седмица ми се гади от тях. Единственият протеин, който приемам е риба и малко сирене, но ми писна вече. Основно на въглехидрати го карам Sad

# 77
Аз го карам главно на въглехидрати, и то пак съм сигурна, че не ям достатъчно, някои дни нямам грам апетит, някои дни имам малко повече, пък някои дни толкова много повръщам, че го карам без храна.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 05:15 от Анонимен

# 78
Аз нещата, които много ме дразнят като миризми (масло, месо и т.н.) ги оставям на мъжа ми да ги готви, като се разсея миризмата влизам в кухнята.
Има дни карам на каквото мога, има дни си ям нормално.

# 79
jemapelleelle, благодаря, почивам, само днес ми е деня за мърдане и отидох на работа и ендокринолог.

Rulli2510, добре дошли! Колко е хубаво, че всички се поздравяваме в множествено число!

Holy_treesome, браво момиче! Ще се радвам на среща с други неразхубавени или разхубавени настоящи и бъдещи мами на по сокче в София след някой и друг месец!

Алиссс, благодаря ти! Дано! Пожелавам ти късметлийска бременност!

Melodie, при мен няма начин, мисля го постоянно - опитвам се всяко действие да е премислено, не успявам винаги - например, скоро, не се замислих и скочих през спалнята, за да хвана една от котките, за да ѝ дам лекарства... иначе, от месец съм се паркирала...

При мен, за щастие, гадене има, но напълно пренебрежимо. Обичам храната и за сега с удоволствие ѝ се наслаждавам. Само тази вечер, защото много скитах цял ден, погълнах едно "бонбонче" нош-па... и не знам как не "извиках боооата..." в автобуса Bowtie

Днес бях на ендокринолог - вдига ми двойно дозата (става 50). Опита да ме смъмри, че сме правили инвитро без да съм под 2 на ТСХ-то, но после омекна и каза, че всъщност границата е 2.5, но иска да слезем под 2 (днес ми беше 2.15). Сега вече с тази доза го виждам под 1... Каза, че пулсът ми не трябва да се вдига над 100 (не еднократно, а да се задържи така с часове). А... Друго важно - обясни ми, че Хашимото е наследствено заболяване и всички роднини най-вече жени/момичета над 10 години/ е добре да се следят.

Пожелавам ви, спокойни сънища с много любов и топлина в сърцата!

# 80
Здравейте, вчера минахме прегледа и чухме сърчицето на нашето бебче. Толкова съм щастлива. Първа бременност ми е на 27 години съм. Желано бебче е. В 7г.с ми каза, че съм докторката. Въпросът ми е вие ще правите ли първо пренатален тест или ще изчакате феталната морфология и биохимичния скрининг и след това ще направите. Моята докторка само ми каза да звънна да си запазя час за началото на Януари за фетална и биох. скрининг, но нищо не каза за пренаталния тест, а аз от вълнение съм забравила да попитам.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 16:10 от Vivvia

# 81
Браво за прегледа!
Ние още не сме го говорили с фок, но предчолагам този път ще направя тест, все пак съм над 36год. С миналите 2 бреюенности не съм правила и тя не ме е насочвала, ама бях на 27 и на 32. Сигурно първо теста ще направя и после ще е бхс, горе-долу по едно и също време ще излезнат резултатиъе от двете, предвид че заради прязниците ще отложа теста малко.

# 82
Браво за прегледа!
Ние още не сме го говорили с фок, но предчолагам този път ще направя тест, все пак съм над 36год. С миналите 2 бреюенности не съм правила и тя не ме е насочвала, ама бях на 27 и на 32. Сигурно първо теста ще направя и после ще е бхс, горе-долу по едно и също време ще излезнат резултатиъе от двете, предвид че заради прязниците ще отложа теста малко.

Аз съм на 27, но искам да съм напълно сигурна, че каквото зависи съм направила, та просто много се чудех, защото в България не е задължителен този тест, а точно докторите на по-младите майки, не го препоръчват.

# 83
Моята хипохондрична душа няма да издържи чакането ако примерно БХС или ФМ ме насочат за НИПТ и тепърва трябва да пускам и да чакам седмица и нещо за резултат.

Пускам при първа възможност НИПТ и се надявам даже да е излязъл преди ФМ и БХС, въпреки че празници, неща...

# 84
Малко се успокоих, запазения от мен час за 12.01 включва действително и биохимичен скрининг и фетална морфология. Попитах дали да си пускам НИПТ, казаха, че лекарят ще прецени. Ще попитам и проследяващия ме на прегледа в неделя.

Излязоха ми първите рутинни изследвания (всеки месец ще ги правя) - пълна кръвна картина, кръвна захар, пакет щитовидна жлеза (от които важните са fT4 и TSH), витамини B12 и D, урина.

Има някакви неща в урината - кръв и бактерии, за това утре ще пусна стерилна урина (два дена се опитвам и все не мога да стигна до лабораторията преди да е минал час от взимането на пробата...).

Иначе съм екстра. Вече съм информирала на работните места и ме питат дали няма да си използвам отпуската (чудесни са всички и много им благодаря за разбирането, защото е явно, че продуктивността ми е ниска). Само на едното място ще пусна, защото имам дни. Казала съм, че ако всичко е наред - ще взема болнични след месец/два. Хора от екипите ми, според мен, предполагат. Много от по-близките ми в тях знаят от колко време правим опити с чужда помощ, та никой не задава директно въпроси, виждам само усмивки и грижа. Роднините са си изтъркали очакванията (минали са повече от 20 години съвместен живот), но заради прекалената загриженост на мъжа ми, според мен, братовчедите му имат големи надежди. За мое щастие, се съобразяват и те.

Сега си стоя паркирана и правя планове как да отида на всичките коледни предстоящи партита (предимството да работиш на няколко места Animal Bee

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 15:21 от Лебед

# 85
Браво, Лебедче!
Хубаво е, че хората ти влизат в положение.  Питай следящият те за НИПТ, все пак той ти познава историята.  Успех и с урината, дано стерилната е чиста.
Аз като слушам колко болни има навсякъде и почва да ме тресе хипохондрия. Чакам си и прегледа в петък и ме обземат едни нерви, ама уж гледам да се успокоявам и разсейвам.

# 86
Лебед,
И на мен на първата урина ми излязоха бактерии някакви, но втората (взета като стерилна), беше чиста като сълза. Вярвам, че и при теб ще е така.

# 87
Момичета, около 5-та седмица, когато пусках ЧХГ и прогестерон, последния ми беше 25ng/ml. Лекарката, на която тогава изпратих резултатите, каза, че е в норма. Другата обаче, при която бях на първи преглед, заяви, че бил нисък и ми предписа Утрогестан. Аз имам пълно доверие на първата, но все пак се обърках. Какво мислите за тези стойности?

# 88
Момичета ,запазила съм час за фетална и биохимичен скрининг на 8.1 ,когато ще съм 12+ г с . Доктора каза ,че НИПТ чак след това . Но на мен ми се иска към края на този месец и звъннах днес да запазя час за 29 дек . Обаче понеже съм ин витро и ме попитаха със сигурност ли е едноплодна бременност . Реално аз имах трансферирани 2 ембриона ,остана само единия ,но все оше се вижда мястото където и бил втория . Значи е имало имплантация . Казаха ми ,че този сак трябва напълно да изчезне за са направя НИПТ и да го следя сега . Дали въобще изчезва напълно ? Има ли риск все да се вижда ,тоест да е там ? Защото все пак щом е имало имплантация ,той дава отражение върху резултатите

# 89
Първата ми успещна бтеюенност зачочна като двуплодна, обаче едното ммого изоставаше и към 8-9г.с. спря. Доста време се виждаше "изчезващият сак" и ми даде отклонрния на бхс в края ма 12 г.с. Явно за това искат да се изчака с неинеазивния.
Прогестерона е добре да е висок, а ако си почнала в никакъв случай не го спирай без лекар да ти е дал схема. Обикновено от 12 натам почва да се намалява.

Общи условия

Активация на акаунт