Юлски бебчета 2026г.

• 12 261
  • 394
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм с много нисък прогестерон от самото начало и не искам да го спирам . Просто се притеснявам ,ако решат да ми го намалят . Иначе миналата седмица беше около 15 ng/ml като това ми е постижение . Досега все беше около 8-9 . Но казват ,че щом нямам оплаквания ,явно заради вагиналния прием  не се отразява в кръвта . Дори не искаха да ми изписват пролутекс ,но аз настоях поне за една инжекция ,защото беше паднал до към 8 . По принцип знам ,че спира около 12 г с когато плацентата поеме всички функции .

Иначе за НИПТ ,явно ще трябва следя нещата и чак тогава ще запазвам час

Първата ми успещна бтеюенност зачочна като двуплодна, обаче едното ммого изоставаше и към 8-9г.с. спря. Доста време се виждаше "изчезващият сак" и ми даде отклонрния на бхс в края ма 12 г.с. Явно за това искат да се изчака с неинеазивния.
Прогестерона е добре да е висок, а ако си почнала в никакъв случай не го спирай без лекар да ти е дал схема. Обикновено от 12 натам почва да се намалява.

# 91
На мен пак ми прицапа, но имах късмета, че точно след 1 час ми предстоеше час при АГ, който бях набелязала за следене.

Всичко е наред засега, ембриончето се движи даже 2-3 дена напред, нямаше никакви индикации за кървене към момента отникъде. АГ предполага че е имало съвсем леко отлепяне в още в началото (което сравнително често се случвало след инвитро) и сега се доизчиства стара кръв.

Естествено ми казаха да почивам, но аз така или иначе го правя.

# 92
Момичета, здравейте. Припомнете ми, моля, че вече тотално забравих. На първия преглед преди седмица бях с направление, установи се бременност в 6+6г.с., другата седмица пак съм на преглед, но ново направление ли ми трябва? То в рамките на месец може ли да се взима второ. Помня, че женската консултация се започваше с различно направление, май номер 3. Но рано ли е за него? Нищо не ми каза лекаря. Или другата седмица ще ходя като вторичен преглед?

# 93
Здравейте! Изключително съм притеснена, имам час при АГ чак в понеделник, бременна съм в 7+2 г.с, днес имам бледорозово зацапване, съвсем малко на салфетката. Също леки спазми в корема от време на време. Снощи имахме полов контакт, дали може да е от това?

# 94
Привет Zimone, според мен (лично незапознато съвсем мнение), съдя по всички останали направления (моят личен лекар ме вика след третия месец да ми даде направление за ЖК, което ще важи от тогава до 45 дена след раждането, май) - твоето настоящо направление би трябвало да важи минимум 30 дена от датата на издаване, т.е. посещението следващата седмица при положение, че е инициирано от лекар, би се брояло за вторичен преглед.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 14:15 от Лебед

# 95
Здравейте! Изключително съм притеснена, имам час при АГ чак в понеделник, бременна съм в 7+2 г.с, днес имам бледорозово зацапване, съвсем малко на салфетката. Също леки спазми в корема от време на време. Снощи имахме полов контакт, дали може да е от това?
Многи е възможно да е от половия акт. Случеало ми се е и на мен. Щом е малко зацапването не е притеснително, за болката можеш да вземеш но-шпа. Ако се засили болката иили течението и стане алено отиди на лекар.

# 96

Здравейте! При мен кървене имаше и днес, като беше по обилно и по тъмно от вчера. Ходих до спешното и ме прегледаха, казаха че бременността спряла да се развива и не се виждал добре ембрион. Принципно съм 7+3, но ембрионът отговарял на 6 седмица. Ходих на второ мнение в друг град и видяхме ембрион, имаше си и жълтъчно мехурче, но няма сърдечна дейност. Лекарката каза, че оплождането може да се е случило малко по-късно и затова да е така. При нея също ембриона отговаря на 6+2 г.с. Изписа ми Дуфастон и каза да изчакаме още седмица.
Какво мислите, нямам кървене имам само зацапване от време на време и някакви спазми.

# 97
Здравейте! При мен кървене имаше и днес, като беше по обилно и по тъмно от вчера. Ходих до спешното и ме прегледаха, казаха че бременността спряла да се развива и не се виждал добре ембрион. Принципно съм 7+3, но ембрионът отговарял на 6 седмица. Ходих на второ мнение в друг град и видяхме ембрион, имаше си и жълтъчно мехурче, но няма сърдечна дейност. Лекарката каза, че оплождането може да се е случило малко по-късно и затова да е така. При нея също ембриона отговаря на 6+2 г.с. Изписа ми Дуфастон и каза да изчакаме още седмица.
Какво мислите, нямам кървене имам само зацапване от време на време и някакви спазми.
[/quote]

Ех...миличка, дано се развият добре нещата, но при мен по същия начин беше на предната бременност, уж изоставаше, мислех че е късна овулация, но просто не се е развивал плода, така и не видяхме пулс. А аз дори нямах и зацапване.
При мен изчакахме още седмица уж да видим ще се развие ли, така и нямаше промяна и на другия ден сама започнах да го изхвърлям.
И все пак! Силно се надявам при теб да не е така, сега видях, че ще изчакаш още седмица, стискам палци!

# 98

Ех...миличка, дано се развият добре нещата, но при мен по същия начин беше на предната бременност, уж изоставаше, мислех че е късна овулация, но просто не се е развивал плода, така и не видяхме пулс. А аз дори нямах и зацапване.
При мен изчакахме още седмица уж да видим ще се развие ли, така и нямаше промяна и на другия ден сама започнах да го изхвърлям.
И все пак! Силно се надявам при теб да не е така, какво ти казаха, колко да изчакаш?
[/quote]

Много съжалявам.. казаха да изчакаме седмица, но имам някакво усещане, че този път нещата няма да се получат..

# 99
Happylife, докато лекарите не са загубили надежда, опитай да си позитивна!

# 100
Здравейте, в 10 г.с. и 6д. съм. Цялостно се чувствам добре, има моменти в които имам много енергия и малко след това съм тотален парцал и единството нещо, което мога да направя е да си лежа. Иначе съм на утрогестан почнах от 400 мг. сега съм на 200 мг.
Аз много се вълнувам за пола на бебето и нямам търпение да го разбера, но за сега се отказах ме от НИПТ и няма да разберем скоро. Вие вярвате ли в бабините деветини за кожата, корем и т.н.
Също исках да ви попитам, понеже ние много се чудим за НИПТ, всички ли ще го правите или ще изчакате, при евентуални съмнения от ФМ?

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:50 от Kaybo

# 101
Здравейте, в 10 г.с. и 6д. съм. Цялостно се чувствам добре, има моменти в които имам много енергия и малко след това съм тотален парцал и единството нещо, което мога да направя е да си лежа. Иначе съм на утрогестан почнах от 400 мг. сега съм на 200 мг.
Аз много се вълнувам за пола на бебето и нямам търпение да го разбера, но за сега се отказах ме от НИПТ и няма да разберем скоро. Вие вярвате ли в бабините деветини за кожата, корем и т.н.
Също исках да ви попитам, понеже ние много се чудим за НИПТ, всички ли ще го правите или ще изчакате, при евентуални съмнения от ФМ?

Ние вчера пуснахме НИПТ, с пояснението, че пуснахме най-базовия пакет по препоръка на доктора. Това ни е Коледният подарък.  Имайки предвид, колко е чакано, искаме да сме спокойни, че всичко е наред. ☺

# 102

Ние вчера пуснахме НИПТ, с пояснението, че пуснахме най-базовия пакет по препоръка на доктора. Това ни е Коледният подарък.  Имайки предвид, колко е чакано, искаме да сме спокойни, че всичко е наред. ☺

Да, права сте. Това наистина ще донесе  спокойствие. А в коя лаборатория пуснахте теста

# 103

Да, права сте. Това наистина ще донесе  спокойствие. А в коя лаборатория пуснахте теста

Пуснахме Panorama в NM Genomix (в София сме).

# 104
Аз ще пусна, 5та бременност ми е, имам 3 здрави деца и 1 неуспешна преди 5 м , но предвид възрастта няма как! Факт е,че след определена възраст генетичния материал е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт