Юлски бебчета 2026г.

• 13 955
  • 472
  •   1
Отговори
# 135
Аз се следя в Щерев и там предлагат пакети. Включват прегледи, изследвания, феталните. Като като ги платуш в пакет излиза по-евъинони най-вече не минавам всеки път и на касата.

# 136
Ох, момичета много съм притеснена. От снощи ми се яде филийка с пастет и хапнах 3 филийки и въобще забравих, че бременни не трябва да ядат черен дроб, пастетът който ядох има 20% дроб на 100 грама, аз съм изяла да речем 100-120 гр и се притеснявам супер много от високите нива на витамин А да не са навредили на бебето Sad

# 137
Ох, момичета много съм притеснена. От снощи ми се яде филийка с пастет и хапнах 3 филийки и въобще забравих, че бременни не трябва да ядат черен дроб, пастетът който ядох има 20% дроб на 100 грама, аз съм изяла да речем 100-120 гр и се притеснявам супер много от високите нива на витамин А да не са навредили на бебето Sad

Не се притеснявай, 3 хапки не са нищо. Иначе и на мен ми се яде пастет и суши, явно са нормални cravings 🤣

Най-много да компенсирам с един Макдоналдс или КФС, въпреки че и тях не знам колко мога да ги ям (горчица и подправки).

# 138
Аз също преди 2 седмици без дс се усетя изядох няколко дробчета. То в крайна сметка тялото е направено да пази бебето, нашия чероб, плацента, и т.н.

# 139
Ужас …това и аз не го знаех . Миналата седмица също ядох пастет от гъши дроб . Толкова ли е опасно ?

# 140
Еднократна консумация едва ли има особен риск. Важно е да не се консумира редовно или изобщо от сега нататък и да не се приемат добавки с витамин А.

В този ред на мисли и козметика с ретинол трябва да се изключи.

# 141
Аз съм много вманиачена ,какво ям и каква козметика ползвам в момента . Да не говорим ,че пастет по принцип не ям . Майка ми купила някакъв и аз като го видях ми се прияде . Иначе доста неща избягвам ,как съм пропуснала това за дроба не знам ,че и от гъши дроб ,който бил с най-много витамин А …

Еднократна консумация едва ли има особен риск. Важно е да не се консумира редовно или изобщо от сега нататък и да не се приемат добавки с витамин А.

В този ред на мисли и козметика с ретинол трябва да се изключи.

# 142
Като стана дума за козметика - каква ползвате в момента? Аз съм преминала на един ужасен шампоан от ДМ без аромати и сапун на Soap Factory пак без аромат “Бебчо”. Тотално съм полудяла, парфюми не ползвам. Вкъщи преди палехме свещи и Арома пръчици - сега не го правим.

Иска ми се ако всичко е наред към четвъртия месец малко да отпусна юздите, имате ли препоръки за хубава козметика? Знам, че етеричните масла също са много вредни…

# 143
Хубаво е, че се пазите, но бременността не е болест (разбира се,ако всичко е наред), а просто състояние! Вероятно го правите заради ароматите? Не зная в коя седмица сте,но в момента, в който плацентата е образувана бебето е защитено! Природата си знае работата! С нито 1 от бременностите ми не съм сменяла шампоан,балсам, козметика, а продължавам да се боядисвам, вярно,че с безамонячна боя, но пак си е третиране! Ходя и на маникюр и педикюр! Ползвайте бебешка козметика или натурална! Wooden spoon имат чудесни продукти!
Като стана дума за козметика - каква ползвате в момента? Аз съм преминала на един ужасен шампоан от ДМ без аромати и сапун на Soap Factory пак без аромат “Бебчо”. Тотално съм полудяла, парфюми не ползвам. Вкъщи преди палехме свещи и Арома пръчици - сега не го правим.

Иска ми се ако всичко е наред към четвъртия месец малко да отпусна юздите, имате ли препоръки за хубава козметика? Знам, че етеричните масла също са много вредни…

# 144
Здравейте! Включвам се в темата, за да попитам, дали бихте споделили на приятелките си преди 2рия триместър? Аз искам, защото ще се събираме скоро, а не искам да лъжа защо не пия и не пуша, но пък се наплаших от хилядите теми за спонтанни аборти...

# 145
Привет!
Ако криенето ще ти създаде повече напрежение, то действай.

Въпросът, който аз бих си задала е, ако недай си Боже стане нещо неприятно, дали това са хора, с които би споделила и би могла да разчиташ на адекватна реакция и подкрепа?

Ако да, можеш да им кажеш във всеки един момент.

# 146
Здравейте! Включвам се в темата, за да попитам, дали бихте споделили на приятелките си преди 2рия триместър? Аз искам, защото ще се събираме скоро, а не искам да лъжа защо не пия и не пуша, но пък се наплаших от хилядите теми за спонтанни аборти...

Ние сме казали на всички близки, понеже всички се усетиха. А и доколкото съм чувала не е хубаво да се лъже за това, ако някой те попита трябва да си кажеш както си е.

# 147
Не съм си сменяла козметиката, но таканили иначе всички се къпем с бебешки сапун от госини, защото ми действа добре на кожата.
Ние казахме на няколко човека почти в началото, скоро ще кажем и на още, а съм в 7г.с.  С първата ми бременност не казах на никой почти и когато приключи и бях в дупка, хората се чудеха какво ми е. Сега вече съм на друго мнение, казваме си, повечето хира се радват на новината и се радвам, че така го приемат. Имам 2 приятелки, помнят и се вълнуват на всеки преглед, заедно с мен.
Направи го както го чуестваш, важно е да ти е спокойно на теб и да се чувстваш добре независимо дяли решеш да кажеш или не.

# 148
  • Варна
Аз се включвам само да кажа ,че имам две момчета (на 10 год и на 11 мес) и през двете бременности съм си яла всичко ,което ми се яде - пастети, луканки, суши и каквото се сетите. Нищо им няма . Не се тревожете толкова . Simple Smile Бъдете здрави.

# 149
Някой мина ли фетална вече или май е малко рано?
Аз се замислих, че съм записала час за ФМ, но никъде не съм упоменала, че ще искам и БХС като допълнение. Дали трябва да ги уведомя предварително?
Става въпрос за Марковс, ако има значение...

Общи условия

Активация на акаунт