Юлски бебчета 2026г.

• 12 169
  • 393
  •   2
Отговори
# 240
Аз правих БХС, това ми е 5та бременност и съм на 41. В моя случай за първа бременност има оценка за риск от прееклампсия и ретардация! Оставам с впечатление,че на повечето места няма такава оценка! Иначе при високи рискове (какъвто е моя) всъщност ще се наблюдава плода именно на ехограф, доплер и проследяване на белтък! На практика БХС е една статистика и дори при оценка на риска 1:100 000, никой не казва дали няма да си 1то. При мен възрастовия риск за синдром на Даун е 1:59, т.к.съм.на 41. Това БХС, ако няма оценка за риска от прееклампсия и си дърт си е травмиращо без НИПТ!
БХС дава ценна информация за риск от прееклампсия и вътреутробна ретардация, което не е за подценяване. Пренаталния тест и феталната морфология няма как да покажат, ако има отклонения, така че е добре да се обмисли добре.
Ние ще прескочим частта на БХС с кръвните измервания, защото те ни показват комбиниран анализ, който се базира на статистически риск (+ други маркери, разбира се).
Аз съм почти на 39 г, за това директно НИПТ, след резултатите ще правим и обстойната ехография.

# 241
При мен БХС показа резултати, които не са много ок. Пуснахме НИПТ и се молим вс да е наред! До колко изчетох толкова много информация се чудя защо въобще се прави БХС след като не гарантира нищо. По-добре да не се прави за да стресират хората.

# 242
При мен БХС показа резултати, които не са много ок. Пуснахме НИПТ и се молим вс да е наред! До колко изчетох толкова много информация се чудя защо въобще се прави БХС след като не гарантира нищо. По-добре да не се прави за да стресират хората.

Аз реших веднага да направя нипт защото четох и слушах че биохимията дава много подвеждащи резултати и реших да си спестя да я направя първо, да се наплаша и после нипт. Преди два дни дадох кръв за нипт и след две седмици имам час за биохимия и морфология. Ще видим, моля се всичко да е наред.

# 243
A до коя седмица може да се прави нипт, знаете ли?

# 244
За можене на теория май може и до края, да не те излъжа де.

Полезността му намалява прогресивно, защото в по-късните седмици и при преглед/ФМ се виждат много по-ясно нещата. Също така той се води скрининг, дори да излезе нещо после се прави инвазивен тест.

В по-напреднала седмица, ако има съмнение за нещо, може и да има логика да се прескочи НИПТ, за да не се губи време и да се мине директно на инвазивен тест, който да даде категоричен отговор.

# 245
Аз ще правя 12 -13 ,след биохимични и ранната фетална . След като попитах до кога може ,казаха че няма ограничение ,но все пак по добре по навреме . Хубаво е между 11 и 13 г с
A до коя седмица може да се прави нипт, знаете ли?

# 246
Първата ми бременност бях с лоши показатели на бхс, защото бремвнността започна като двуплодна, но едното бебе спря развитие 8-9г.с., обаче до 12 все още даваше отражения. Тогава ме успокоиха и не правихме други тестове.
Сега пуснах НИПТ преди бхс и фм, за да имам някакъв птговор преди това. Ще си правя и нхс, точно заради изчислението на другите рискове. А и се водя рискова бременност, не само заради годините.

# 247
Колко бързо ви излязоха резултатите от cell genetics? В информираното съгласие пишеше 7-10 дни, но жената ми каза, че по-бързо излизали. И за БХС никой нищо не ми е казвал. Питаха ме само дали искам пренатест и до там. И вече да запишем жк. Нищичко за БХС и като цяло малко се чудя има ли смисъл.. само да си вкарам излишен филм, при положение, че не дава гаранция за нищо и съм правила НИПТ.

# 248
Колко бързо ви излязоха резултатите от cell genetics? В информираното съгласие пишеше 7-10 дни, но жената ми каза, че по-бързо излизали. И за БХС никой нищо не ми е казвал. Питаха ме само дали искам пренатест и до там. И вече да запишем жк. Нищичко за БХС и като цяло малко се чудя има ли смисъл.. само да си вкарам излишен филм, при положение, че не дава гаранция за нищо и съм правила НИПТ.

Аз правих в Сell genetics на 29ти декември и резултата излезе вчера следобед. Предвид НГ и така нататък наистина бяха много бързи.

# 249
Момичета, къде се следите вие? Аз исках при конкретен лекар, който работи в Полимед , но изражда в Тина Киркова. Прочетох обаче доста кофти мнения за самата болница и започвам да се разколебавам. Мога ли да се следя при него, а да родя в Шейново например?

# 250
Колко бързо ви излязоха резултатите от cell genetics? В информираното съгласие пишеше 7-10 дни, но жената ми каза, че по-бързо излизали.
Вчера (вторник) бях там и ми казаха, че другия вторник мога да започна да проверявам, преди това нямало смисъл. Не се получават известия (мейл/смс), че са качени резултати, трябва да се проверява периодично или евентуално се чака обаждане.

# 251
Колко бързо ви излязоха резултатите от cell genetics? В информираното съгласие пишеше 7-10 дни, но жената ми каза, че по-бързо излизали.
Вчера (вторник) бях там и ми казаха, че другия вторник мога да започна да проверявам, преди това нямало смисъл. Не се получават известия (мейл/смс), че са качени резултати, трябва да се проверява периодично или евентуално се чака обаждане.

На мен пък ми каза, че нямало смисъл да рефрешвам през половин час, момента, в който били готови, щели да ми се обадят.. различен представител, различен сценарий.

# 252
Отне в нашия случай 5 работни дни. Все пак изпращат пробите в чужбина.

# 253

За около 4/5 календарни дни излизат - ние пуснахме на 12.12 е петък и в четвъртък другата седмица вече бяха излезли.

# 254
Ние утре сме в Пловдив при Борис Стоилов на фетална, свито ми е сърчицето, защото вече съм на 36, с един скорошен аборт зад гърба си и много ме е страх да не кажат нещо стресиращо. Стискайте палци...

Общи условия

Активация на акаунт