Юлски бебчета 2026г.

• 13 348
  • 444
  •   3
Отговори
# 435
На мен ми излезе брада, на корема ги бръсна, та не знам каква е ситуацията.

И аз съм така, само се надявам на щастлива развръзка и за двамата.

Няма как да сте напълно спокойна, но има много теми за болките - ако не са силни и не кървите, не се притеснявайте. Според мен някои жени или имат допълнителни фактори, които обистрят болката или са просто по-чувствителни. Всичко ще бъде наред.

Оххх космите …на мен ми се повиха  по корема 😁 . И пъпки на странни места .И болката ще си я търпя ,стига да знам че е нормална . След толкова ин витро опити искам само да се роди живо и здраво бебче

Аз съм с болки, тежест и гадене. Като цяло и акне ми излезе и косми ми пораснаха на места, където не подхождат на една дама 🤣

Но и съм с ендометриоза, както съм споменавала преди.

Та идеята ми е, при мен нищо ме е отшумяло, а съм 16та. Някъде бях чела във форума, в друга тема една истина - “майка не се става лесно”.

Цитат на: pattyK link=topic=1831486.msg50731601#msg50731601 date=1769029934[b
[/b]]
И друг въпрос имам . Още от първия ден на трансфера имам лека болка ,дискомфорт в корема . Вече 14 г с и си продължава . Рядко има дни в които да я няма . Последните 2 даже е и към кръста . Не е силна ,не е на вълни ,но я има и е постоянна .Пия но шпа всеки ден 3 пъти по 2 хапчета . До колкото съм чувала ,този дискомфорт отшумява след 12-13 г с . Има ли сред вас някоя с  подобни оплаквания ?

# 436
И аз пъпчасах цялата.. по лице, по гръб. Някакъв ужас е 😆 Вчера ми звъннаха от Вижън, всичко е наред, чакаме момче. Имаме едно момче на 6г., много искахме второто да е момиче, нооо каквото такова. При първата ФМ всичко изглеждаше в норма.
Момичета, много ме боли гърло… какво да взема да смуча?

# 437
Ами аз нямам установен проблем ,но днес пак се събуждам със същата болка . Странното е ,това че от няколко дни я усещам и  в кръста и е нещо ново ,затова се притеснявам . Доктора казва ,за всяка болка се разбира дали е нормална или не към 20 г с … малко странно ми звучи

Няма как да сте напълно спокойна, но има много теми за болките - ако не са силни и не кървите, не се притеснявайте. Според мен някои жени или имат допълнителни фактори, които обистрят болката или са просто по-чувствителни. Всичко ще бъде наред.

Оххх космите …на мен ми се повиха  по корема 😁 . И пъпки на странни места .И болката ще си я търпя ,стига да знам че е нормална . След толкова ин витро опити искам само да се роди живо и здраво бебче

Аз съм с болки, тежест и гадене. Като цяло и акне ми излезе и косми ми пораснаха на места, където не подхождат на една дама 🤣

Та идеята ми е, при мен нищо ме е отшумяло, а съм 16та. Някъде бях чела във форума, в друга тема една истина - “майка не се става лесно”.

[/b]]
И друг въпрос имам . Още от първия ден на трансфера имам лека болка ,дискомфорт в корема . Вече 14 г с и си продължава . Рядко има дни в които да я няма . Последните 2 даже е и към кръста . Не е силна ,не е на вълни ,но я има и е постоянна .Пия но шпа всеки ден 3 пъти по 2 хапчета . До колкото съм чувала ,този дискомфорт отшумява след 12-13 г с . Има ли сред вас някоя с  подобни оплаквания ?

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 10:45 от pattyK

# 438
Мен от 13 седмица започна да ме наболява и така вече седмица. То е между тъпа болка и напрежение и разтягане... като мускулна треска, ама по-ниско и по-дълбоко. Аз си го обяснявам основно с разтягането на матката + едни неопределени стомашно-чревни дискомфорти, които не са драматични сами по себе си, но са нещо ново за мен.

# 439
Какво трябва да значи това? Какъв е този срок? Аз имам много странни болки и от дясно, в предната част на корема. Малко под ребрата и надолу. По принцип може и газове да са. Има жени, които са ходили до спешното заради газове, тъй като болят много по време на бременност, а чувството е по-особено.

Ами аз нямам установен проблем ,но днес пак се събуждам със същата болка . Странното е ,това че от няколко дни я усещам и  в кръста и е нещо ново ,затова се притеснявам . Доктора казва ,за всяка болка се разбира дали е нормална или не към 20 г с … малко странно ми звучи

Оххх космите …на мен ми се повиха  по корема 😁 . И пъпки на странни места .И болката ще си я търпя ,стига да знам че е нормална . След толкова ин витро опити искам само да се роди живо и здраво бебче

[/b]]

# 440
Коя седмица се води междинна? 20та ли е нормално да се направи 2ра ФМ иначе? И аз съм с висок риск от прееклампсия и пия аспирин и се чудя, дали трябва да ида на междинна?

# 441
Междинната е 16-18гс, а втората фетална 20-22гс.
Коя седмица се води междинна? 20та ли е нормално да се направи 2ра ФМ иначе? И аз съм с висок риск от прееклампсия и пия аспирин и се чудя, дали трябва да ида на междинна?

# 442
И аз пъпчасах цялата.. по лице, по гръб. Някакъв ужас е 😆 Вчера ми звъннаха от Вижън, всичко е наред, чакаме момче. Имаме едно момче на 6г., много искахме второто да е момиче, нооо каквото такова. При първата ФМ всичко изглеждаше в норма.
Момичета, много ме боли гърло… какво да взема да смуча?

Сега като бях болна ми изписаха Трахизан таблетки на 2-3 часа, стрепсилс интензив спрей, а за кашлица - Стодал или Мукоплант сиропи. Все пак се допитайте и до своя лекар/акушер.
Иначе много мед, джинджифил и лимони. Инхалация с морска сол/хлебна сода. Може да пръскаш в носа солен разтвор Quixx, ако все пак имаш някаква бактерия в гърлото да я промиваш. Успех!

# 443
Свързах се с доктора за моите болки ,не ме успокои обаче . Каза ,че ако нещо тръгне да се случва ,няма как да го спра … Попитах дали все пак са нормални подобни болки след като вече съм втори триместър -отговори ми ,че няма как някой да каже дали са нормални … Посъветва ме евентуално да отида на нефролог ,имайки предвид мястото на болката ,така че и това може да направя .

# 444
Вижте, ако нямате много силни болки и не кървите не се притеснявайте. Много тъпо изказване от негова страна, но е факт, че нищо ме може да направите.

Нека все пак ви успокоя- преди месец към 12 седмица имах доста силни болки и цял ден прекарах на легло. Пих магнерот (2х1) и парацетамол и се оправих за ден. Всичко беше наред с бебето.

Свързах се с доктора за моите болки ,не ме успокои обаче . Каза ,че ако нещо тръгне да се случва ,няма как да го спра … Попитах дали все пак са нормални подобни болки след като вече съм втори триместър -отговори ми ,че няма как някой да каже дали са нормални … Посъветва ме евентуално да отида на нефролог ,имайки предвид мястото на болката ,така че и това може да направя .

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 23:29 от jemapelleelle

Общи условия

Активация на акаунт