Как да простя на брат ми?

• 1 036
  • 26
  •   8
Отговори
Бременна съм, брат ми беше против това да раждам детето си.
Пробва с манипулации и заплахи, опита да настрои роднини срещу мен.
За едно нещо беше прав, бащата е боклук и не заслужава да изпита щастието да му се роди дете…
Успя да ми втълпи, че е възможно бащата да ми вземе детенцето по съдебен ред, чрез измама, като например да ме дрогира тайно и после да поиска тест за наркотици. И знам, че човекът, с когато се забърках е способен на всичко. Той вече не е част от живота ми, но филма продължава.
Брат ми ме отписа от живота си още юли месец, когато му споделих за бременността си. Нарече ме боклук и ме блокира.
От тогава ми е заседнала буца в гърлото, не искам да го виждам и го намразих като цяло, заради това, че се отрече от мен, когато имах най-силна нужда от него.
Как да успея вътрешно да му простя и да забравя? Много ми е тежко.

# 1
  • Paris, France
Не можеш да забравиш и няма нужда да прощаваш, още повече той не ти е поискал прошка. Продължаваш напред в живота без брат си и внимаваш да не повтаряш греките, заради които си загубила близки хора.

# 2
Е, браво! Чудно!
БАщата бил боклук, а той не е все едно с подобно поведение.
Игнорираш ги и двамата и си гледаш бременността.

# 3
  • София
Aма какво да прощаваш, тегли му една и не се занимавай с него! Гледай си бременността и се радвай на живота. Предстои ти нещо толкова хубаво..

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 21:08 от Светулчица

# 4
Хубаво, ама според мен авторката пропуска доста голяма част от историята. Едва ли просто така братът изведнъж я е отписал, защото е забременяла. Най-вероятно преди това е имало много говорене, че се е хванала с боклук, че трябва да се пази, да го зареже и прочее, а тя е казвала, че те нищо не разбират, той я обича, тя ще го промени, ето ще му роди дете... И логично е дошло накрая "ми щом толкова знаеш троши си главата".

# 5
  • Melmak
Струва ми се, че нещо в историята липсва. Защо те блокира брат ти?

Не е нужно да прощаваш, той не те е молил. Аз на моя никога няма да простя, ако ще червата да му се влачат след него. Но и той си заслужава. Ако твоят е отровен човек просто нищо не прави, дистанция и това е.

# 6
Черна станция, тъкмо го бях зарязала и хоп положителен тест за бременност.
Знам, че никой не ми е говорил за лошо, прав е бил брат ми, но просто аз не успях да си убия детето и брат ми ми пожела “леко бременеене”, след което изобщо не съм го видяла и чула до деня в който ме нарече “боклук, спри да тормозиш мама”.
Никого не тормозя, единствено се е случвало да плача на рамото на майка ми, за което съжалявам, но живота ме научи, че не трябва да вярвам на никого. Близките ми и те ме предадоха, само майка ми не е.

# 7
  • София
Не е нужно да му прощаваш.
Нужно е да си опичаш акъла отсега нататък и да не позволяваш на мъжете да се държат с теб, като с изтривалка.

# 8
И сега и късаш сърцето и тя не спи по цели нощи заради теб.  Ти си знаеш точно кое как е, но според мен сама си си го докарала като си взела решение. Брат ти също е взел свое решение, и той има право. Значи, разделяте се и всеки по свой път, какво има да прощаваш?  Той не е искал прошка. Жалко за детето, което сега ще расте без баща, с майка без подкрепа и от роднини, дано поне имаш професия и доходи, за да оправдаеш решението си да родиш.

# 9
Защо да прощаваш на човек, който не е търсил прошка от теб?
Грижи се за себе си и продължавай напред.

# 10
Няма какво да прощаваш на никого. Брат ти въобще не е човек за пример, така че остави го и ще му мине. Първо той да иска прошка за тежките си думи към теб.
Четох в предните ти постове, че той също е искал да отнеме дете от майка му, така че той не е по-добър от биологичния баща на твоето все още не родено дете.
Поела си по труден път, така че най-добросърдечно ти пожелавам да подобриш отношенията с майка си. Не плачи пред нея и не я тревожи. Тежко ти е, но след раждането ще ти е още повече, така че няма как , а и няма кой, ще имаш нужда от някаква помощ.А кой друг, ако не майка ти може да ти помага, когато се нуждаеш.
Така че оправете отношенията, дай малко по-ведро, не се тормози толкова, че вредиш и на бебето си.
Мисли си за хубави неща, как ще родиш, как ще видиш най-накрая бебето си, как ще се радваш, ще се разхождате с майка ти с количката...
Има една хубава поговорка : Ръката , която люлее люлката, владее света!
Майчинството дава такава сила на нас- жените, че силно се съмнявам след като станеш майка, да успее да те уплаши някой на тоя свят, а за детето си ще си тигрица.
Брат ти и бившият ти лесно те манипулират в момента, защото си уязвима. После ще станеш една силна жена, която те няма да искат да ядовсват. Успех ти пожелавам, леко раждане и много радости занапред!

# 11
Ти обаче не спираш да си във филма и да се занимаваш с глупости. Драмата яко те влече. Първо бившия ти и страховете да не ти вземе детето, сега брат ти и другата драма... Абе мацка, колко пъти ти казах гледай си бременността. В коя седмица си? Какъв е пола знае ли се? Какво яде днес? Какви упражнения прави и ходи ли на разходка? Ей с такива неща се занимавай.

# 12
Роднините са за да се подкрепят.
Файда от този брат когато те тормози в най-деликатния за една жена период, плюс това при теб се очертава да си самотна майка.
Според мен брат ти не е емоционално пораснал.Тези сърдитни, обиди  и блокирания се случват между 1ви и 8 клас.
Стой и гледай той какво семейство ще направи с този си проклет характер.
Гледай напред  с позитивна нагласа, който те обича и държи на теб -ще бъде до теб каквито й избори да взимаш в живота!

# 13
Че защо ти е такъв, това брат ли е?
Опитай се да простиш, колкото да не ти тежи на теб, кажи си, че това са негови травми, не е твоя вината, че е такъв и продължи живота си.
Ще родиш и сама ще стигнеш до извода, че детето има нужда само от хора, които ще останат във всяка трудност. Лека бременност и успех.

Колкото до коментара на Черна станция - майките сме за това, да не спим и да се тревожим

# 14
А може ли брата да е прав?

Общи условия

Активация на акаунт