Студени отношения

• 5 779
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Хайде, зарязване на деца съм срещала и преди в обкръжението си, но се чудя с какво може да я е привлякъл точно ром - насилник с две малки деца....

# 46
Даже няма да чета докрай. Човек, като е глупав е задълго.

# 47
Ромът не е изморен.

# 48
Има много момичета, на които конкретно ромите им харесват. Не знам какво трябва да им е в главата (които не са от етноса и са от нормални семейства), но за мен това си е направо някаква болест

# 49
Ако историята е истинска, обяснението е единствено и само глупост вследствие на мързел.
Ето затова се ходи на училище - ако не за друго, чрез усвояване на знания се развива и критично мислене.
Авторке, ако изобщо си завършила училище, май хич не си била усърдна в ученето и от мързел си останала глупава. Иначе щеше да имаш някакво професионално занимание, щеше да изкарваш пари и през ум нямаше да ти мине да си зарежеш детето за да въртиш домакинството на ром с чавета.
Крива си му защото те е забременил, а сега се чуди какво да те прави. Ромите живеят по собствени правила, които не са валидни за бялото население.
По-добре дай бебето за осиновяване, а ти се стегни, учи и придобий трудова квалификация. Аз се чудя как бившият ти мъж още не те е лишил от родителски права. Дори и той да гледа детето, ти дължиш издръжка и без доходи няма да можеш да я плащаш.

# 50
  • София
Ако историята е истинска, обяснението е единствено и само глупост вследствие на мързел.
Ето затова се ходи на училище - ако не за друго, чрез усвояване на знания се развива и критично мислене.
По-добре дай бебето за осиновяване, а ти се стегни, учи и придобий трудова квалификация. Аз се чудя как бившият ти мъж още не те е лишил от родителски права. Дори и той да гледа детето, ти дължиш издръжка и без доходи няма да можеш да я плащаш.
 За чий й е тази квалификация ако се е провалила в основното дето е трябвало да направи като хората в този живот? Да метне детето за да се учи тепърва и да се развива? Вие сериозно ли?  Значи като не може да направи нещо или очевидно не се справя сама, трябва да хвърли всичко и да се юрне да се образова. То тва бебе да не е нощно шкафче да се размята за осиновяване. Логиката е желязна, а нивото на бездушие е покъртително!
Към авторката:
0800 1 86 76: Национална гореща линия за подкрепа и насочване на пострадали от насилие
0800 11 9 77: Национална гореща линия на сдружение „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ за денонощна консултация и подкрепа при домашно насилие.
0700 18 250: Национална линия за правна помощ (от понеделник до петък включително от 9:00 до 17:00 ч.)

Ако наистина искате да направите нещо смислено с вашия живот и този на децата ви обърнете се към хора, които ще ви дадат професионална подкрепа с фокус техния интерес и преустановяване на вашето съжителство с насилник. Той няма да се промени никога, но вие щом като все пак питате имате шанс за промяна за добро.

# 51
 За чий й е тази квалификация ако се е провалила в основното дето е трябвало да направи като хората в този живот? Да метне детето за да се учи тепърва и да се развива? Вие сериозно ли?  Значи като не може да направи нещо или очевидно не се справя сама, трябва да хвърли всичко и да се юрне да се образова. То тва бебе да не е нощно шкафче да се размята за осиновяване. Логиката е желязна, а нивото на бездушие е покъртително!
Към авторката:
0800 1 86 76: Национална гореща линия за подкрепа и насочване на пострадали от насилие
0800 11 9 77: Национална гореща линия на сдружение „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ за денонощна консултация и подкрепа при домашно насилие.
0700 18 250: Национална линия за правна помощ (от понеделник до петък включително от 9:00 до 17:00 ч.)

Ако наистина искате да направите нещо смислено с вашия живот и този на децата ви обърнете се към хора, които ще ви дадат професионална подкрепа с фокус техния интерес и преустановяване на вашето съжителство с насилник. Той няма да се промени никога, но вие щом като все пак питате имате шанс за промяна за добро.

Всичко това звучи прекрасно, но тя трябва да издържа себе си и още две деца. А, очевидно не умее нищо. И защо решихте, че съм бездушна?  Осиновяването го предложих защото семейството ѝ едва ли ще приеме да се грижи за бебето докато тя си стъпи на краката......... което ще е доста дълъг процес. Това, което вие ѝ предлагате, е друг да се ангажира с проблем, който тя е създала от глупост и мързел и да продължи да я обгрижва. Ако беше по-самостоятелна финансово и с по- трезва преценка, нямаше да се провали и в майчинството.

# 52
  • Бургас
При такава малоумна, безотговорна майка и баща циганин осиновяването може да е шанс за по-добър живот на това дете. Колко семейства чакат и дават мило и драго.

# 53
Имам точно такава позната.Връзва се на думите на мъж с две малки деца,на които майката избягала.Та уж  и помага ,лъскае я,супер държане и обещания.А аз си мисля,че само си търси кой да върже да му гледа децата и дома.Та има и такива истории.Понякога мъжете са силни на обещания и сладки приказки за светло бъдеще.

# 54
Но циганин?
Има жени уж нормални, бели, българки, а циганското ги влече.
Няколко предположения - само изглеждат бели, но имат циганско - дали назад в рода, дали са осиновени и не се казва, или умствена изостаналост, която не е призната от ТЕЛК,  защото не са водени.
Като едното изобщо не изключва другото.

# 55
Понякога мъжете са силни на обещания и сладки приказки за светло бъдеще.
Това ми напомня на израза "лъже, като дърт циганин".

# 56
Ако изобщо тази история е истинска, авторката е мега тъпо парче, понякога се чудя как има такива жени, които освен да се размножават, нямат грам интелект в главата...

# 57
  • До хладилника, който обичам
Какво чудесно агиттабло на расизъм са някои коментари.

Този етнос мъжете много рядко гледат чужди деца, работил съм с много от тях, има и свестни, но само един се сещам беше приел жена с дете и другите го критикуваха много. За другото ясно, хората не случайно са казали г**з глава затрива.
Имам доста досег с роми и съм на същото мнение. Децата най-често остават при бащата и най-често се гледат от нова жена или ако няма, от майка му, което обяснява и разпределението на децата в случая на авторката, особено ако са момчета. Да приеме майка с деца ще значи голям социален натиск от общността, не се гледа с много добро око на това.
Единствен изход за авторката е да си вдига чукалата, преди да се е родило детето, назад има добри съвети и контакти.

Общи условия

Активация на акаунт