Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 23 289
  • 713
  •   2
Отговори
# 705
Той договора никой не го е виждал.

Даже май и предложение за работа няма, та си разпъваме тук локуми.

# 706
Значи когато го види, тогава дискусия. Сега какво, оплакваме нероден Петко.

# 707
  • София
Имам въпрос към по- запознатите с аутсорсинга. Когато приключват цели проекти, по кой член освобождават служителите?
Спорихме с един колега по въпроса и според мен е този с прекратяване на дейността или намаляване обема на работа и съответно - с предизвестие 2 месеца, после борса. Защото при махане на цял екип не би имало нужда от подбор. Той казва, че в предната компания на всички, на които не били им намерили друга позиция, им раздали по 4 заплати.
Бих чула и вашия опит.

# 708
  • SF
Даже май и предложение за работа няма, та си разпъваме тук локуми.
И аз не знам какви локуми разпъвате.
Защо май да няма предложение за работа? Не заблуждавай с измислена информация. Ще се отплеснем като със сертификатите. Щом задавам въпрос, значи има причина. Иначе какво да ме интересуват трудовите договори на някаква си фирма.

# 709
  • София
Доста нападателен език за човек, който търси съдействие. Какво значи да не заблуждава с измислена информация? Може да не е разбрала правилно, може информацията да не е била еднозначно поднесена. Що за тон?

# 710
Аз не заблуждавам с измислена информация, но явно ти говориш многозначно.
Сега... сертификати дали искат, дипломи.. Ами сигурно съм представила и отговарям на изискванията, които имат към кандидатите си и преминаваме напред с интервюта. Първото мина, предстои второ.

Обикновено като приключат всички етапи, тогава човек получава предложение за работа. Но това е в моят свят. При теб явно се случват нещата по друг начин или аз не съм те разбрала правилно.

# 711
  • SF
А ти пък какъв тон ми държиш??? И точно с каква полезна информация ми се явяваш сега?  Знаеш ли какво съм попитала в темата? Може да не е разбрала, да. Напълно е възможно да не е разбрала, защото няма информация по въпроса. Резултатът са локуми.  Попитала съм нещо конкретно в тема за съвети, свързани с работата и всякакви  допускания, съмнения, предположения, странични разсъждения, са чист спам или локуми. А такива забележчици колко са нападателни и ненужни.  Ако не можеш да съдействаш, поне не пречи. 
VaniaK, навярно не си разбрала, - нямаш нужната информация, понеже не питам нищо, свързано с процеса на подбор на кандидатите. За клауза в трудов договор ставаше въпрос.

# 712
Аз разбрах, че става въпрос за клауза в договора, но от горния ти цитат разбирам, че ти предстои второ интервю. Обикновено след приключване на подбора, тогава отправят предложение.
Все едно. Много се проточи всичко. Надявам се да си намерила нужния отговор.

# 713
  • SF
Да, почти веднага ми отговориха, но е нормално да се заформи и дискусия. Проточи се, заради предположения за обучения, каквито всъщност няма. Но това дойде и от клишето "ние инвестираме във вас". Нищо не инвестират.

Общи условия

Активация на акаунт