Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 18 804
  • 526
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За придобит по време на работата ТЕЛК важи ли защитата за служителя? Т.е. влезнал е без ТЕЛК и на третата година, да кажем, си вади и уведомява шефа си.

# 91
Няма причина да не важи.

# 92
Стига да не е на изпитателен срок - важат всички защити и права.

# 93
  • София
За придобит по време на работата ТЕЛК важи ли защитата за служителя? Т.е. влезнал е без ТЕЛК и на третата година, да кажем, си вади и уведомява шефа си.

Важи. Служителят е длъжен да уведоми, представяйки копие от решението. Освен това има право и на допълнителен отпуск и мисля данъчни облекчения.

# 94
А длъжен ли е да уведоми? Нямам подобен казус, просто ми стана интересно. Бях чела, че може и да си премълчи, но така и няма да се възползва от изброените.

# 95
Да, може да не обяви, но не ползва привилегии.

# 96
  • София
А длъжен ли е да уведоми? Нямам подобен казус, просто ми стана интересно. Бях чела, че може и да си премълчи, но така и няма да се възползва от изброените.

За да ползва привилегиите трябва да уведоми.

# 97
  • София
Един колега си извади ТЕЛК в чест на фрийзоете и съкращенията.

# 98
Е, то все пак трябва да си болен от нещо, нали? Не е току-така да си вадиш ТЕЛК.
По-добре да сме здрави, пък съкращенията......как дойде!

# 99
  • София
Напротив, има много хора с фалшиви телкове. Той, човекът, сам си се хвали, че се е уредил.
Както и да е, просто ми беше интересно дали влиза в сила пост фактум.

# 100
ТЕЛК не пази от съкращение, има много  начини да го освободят.

# 101
...и когато това се случи, няма да му е много лесно да си намери друго място по обясними причини.

# 102
  • Melmak
Ее, толкова ли е лесно с фалшивия телк?

# 103
  • София
Еми, има преувеличаване. ТЕЛК не се дава само за отрязана глава или орган. За много други неща, които изобщо не пречат на работата, нито са супер затормозявсщи съществуването. Simple Smile

# 104
  • Melmak
То ясно, че не е само за липсващи крайници, глухота, диабет 1 и други страшни неща. Баща ми имаше ТЕЛК, не фалшив. Като знам каква бюрокрация е, какво ходене по мъките, чудя се млад човек, здрав и прав как се занимава с това да си пише фалшива инвалидност, че да не го махнат от поредната фирма…

Общи условия

Активация на акаунт