Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 18 766
  • 526
  •   1
Отговори
# 480
Alexa23, за спедитор ще ти трябват и някои други умения освен английски, и евентуално опит, по принцип си мисля Grinning
Чнг хора Grinning живи и здрави и красиви Simple Smile

# 481
Той наистина минава уж за даденост английският... Обаче реално сума народ хич го няма там, тъй че не е и чак да не се брои за нищо когато наистина се владее.
Вече без нищо друго освен езика, наистина са малко опциите, освен ако някъде са навити да вземат човек и те да си го учат на всичко. Но там и заплатата ще съответства на това.

# 482
С какво образование сте? Какъв опит имате до момента? Някакви други специфични знания и умения?

Бакалавър “Бизнес информационни технологии”. Разбирам от доста неща, но на основно ниво и работя в ИТ фирма от няколко години, но за позицията ми не са нужни специфични умения. Напоследък обмислям преквалифилация, но съм доста объркана към какво да се насоча.

# 483
За много години на форума! Имате ли някаква представа от Букинг. ком като работодател в България? Имам доста опит в туризма през годините, но приключих с работата за местни тур. агенции тип феодали. Кандидатствах за позиция в Букинг, но не можах да открия коментари в бг.работодател за тях.

# 484
  • София
За много години на форума! Имате ли някаква представа от Букинг. ком като работодател в България? Имам доста опит в туризма през годините, но приключих с работата за местни тур. агенции тип феодали. Кандидатствах за позиция в Букинг, но не можах да открия коментари в бг.работодател за тях.
Имам наблюдения отпреди ковидно време - нарастващи таргети, което е типично за всяка компания, доста пътувания, за да се търсят нови клиенти.

# 485
  • София
Бакалавър “Бизнес информационни технологии”. Разбирам от доста неща, но на основно ниво и работя в ИТ фирма от няколко години, но за позицията ми не са нужни специфични умения. Напоследък обмислям преквалифилация, но съм доста объркана към какво да се насоча.
Защо не разгледате за допълнителни курсове, с които да надградите над бакалавъра? Не знам какво се учи в тази специалност, но предполагам, че все някакво базово ниво на владеене на някой от езиците за програмиране имате? ИТ сферата не е в най-доброто си състояние в момента, но пак има доста обяви.

# 486
  • 🌊
БИТ/БИС са перфектни за Бизнес анализатор/QA (поне от това, което виждам при колегите). След това някои колеги се насочват към функционален анализатор или програмист на по-"бизнес" език.

# 487
За мен също business process analyst и сходните са добра идея за човек с такъв бекграунд, особено, ако не иска/може да коди сериозно - реализацията ми се вижда по-бърза и една идея по-лесна. В момента в ИТ сферата за джуниъри и qa е много трудно. А докато се натрупат опит и знания ехе…

# 488
Страхотна идея, благодаря ви! А за Бизнес анализаторите към курсове свързани със SQL и Excel ли би следвало да се насоча?

# 489
  • 🌊
Зависи от фирмата и екипа. Аз съм в по-ИТ отдел и 99% повече съм използвала SQL, Ексела ми трябваше по-скоро за някакви дребни сметки от стари репорти, които още не са мигрирали. Мой колега - същата позиция, различен отдел - не пипва SQL, репорти си извлича и обработва чрез Ексел, чак да му пуши клавиатурата.

# 490
  • пустинята Гоби
Ако искаш по-добро заплащане и перспективи, се запиши на SQL и евентуално Power BI. Разгледай малко обяви за анализатори и ще се ориентираш.

# 491
Някой да сподели нещо ново?
Да раздвижим темата?

# 492
Аз май се ориентирам към ново търсене. Шеф кафето вчера има наглостта след като цял ден митка и лафи с колегите, докато аз работя, да дойде да ми иска да работя извънредно заради ДДС. Отказах, ама сега се чудя какъв разговор ще водя.

# 493
Имаш право да откажеш оувъртайм, няма как да те махнат за това. Не си го слагай на сърце.
Аз преглеждам обяви от време на време информативно, засега нищо не търся. Вчера си направих експеримент да задам филтър само с обявени заплати във високия рейндж без да филтрирам индустрията. Всички е ИТ, шофьори и тук-таме някой готвач. Ама като не съм се ориентирала правилно навремето, сега няма каво да търся в този рейндж Joy

# 494
Няма да ме махнат, защото имат нужда от мен, но тая среда започва да става сериозно неприятна.

Общи условия

Активация на акаунт