🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 794
  • 471
  •   1
Отговори
# 45
Ах, много тъжно, че това е последната тема за сезона… Благодаря за страхотното оформление за пореден път!
Изгледах епизода и имам да кажа няколко неща. Погледът на Владо Николов, когато видя Бачорски беше един път, такова омерзение и разочарование видях аз… уау. Очаквах да не приеме. Венци ме изненада, като отказа - ако беше приел, победата може би щеше да е негова, ако нямаше промяна в поведението му, де, защото никой не знае как би се държал той след това и дали другите нямаше да го заподозрат. От този каст всичко може да се очаква. И затова мисля, че не мога да гадая какво би станало във вторник, остава да гледам със затаен дъх и да видя какви ще ги надробят.
Не ми е ясно тази кама като дава предимство - само за едно гласуване или за всички възможни такива? Сигурно ще разберем и това в движение.
Не ми хареса караницата на Ева с Глория, но ги оправдавам, че вече са тотално психясали всички. Накрая на играта нервите са най-опънати. Интересно ми беше да прочета за драконовските мерки по време на снимките, браво за които. То май и спойлери няма кой печели, което е супер.
Нямам фаворит за печалбата, Бачорски си изработи наградата по много добър начин, много бърз и остър ум, но е ясно, че няма да е той. Глория и Коджабашев заслужават, защото вложиха доста мисъл и логика в разсъжденията си към края на играта. Ева имаше и тя в началото проблясъци, но после се омота. От Петканов нищо не видях, избута си докрая обаче човекът. Остава да видим коя схема ще разиграят.
Все ми е тая кой ще спечели, нямам изявен фаворит, а наградата хич не е малка и дано я оползотворят по смислен начин. Даже според мен би било хубаво тази награда да отиде за някоя кауза, тъй като те вече са известни лица, монетизират от реклама, и беше ясно, че не са там за парите, а за преживяването, за по-голяма разпознаваемост, известност. Та така, размишлявам си просто.
Ох, и да се редактирам: не се карам на никого, просто се възмущавам много - от цялата игра не разбрах ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПИТАТ И ДА ЗНАЯТ КОЙ ИМА ЩИТ?! Абсолютно безумие и глупост. Като са гледали чужди издания и са се готвили, как пък проспаха, че е най-сигурно да не казват на никого! Запомнила съм обаче как Глория излъга веднъж на една маса, че има щит и ме изкефи тогава, че се спаси.
И не гледам/слушам подкасти, нямам време за тях. Форумът ми е достатъчен.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 06:04 от Lemoncupcakes

# 46
Благодаря за темата 🌺
SarcasT ме радва, не е уважителен към коне с капаци, които са в traitors, но са горди, че не са изневерили на себе си. В игра на стратегии. Останали са праведни. Майтап. Заслужава ли уважение ВН , че предаде Глория, или , че ги засрамваше като вземат щит?
Или Ева , че си купи скъп щит от общия бюджет?
Че е манипулативна, груба и нахална?
Георги как унизено се молеше на Глория?
Неприятни са ми безгръбначни хора, не заслужават моето уважение. Те по между си добре се надушват и подкрепят.
В игра на стражари ( праведни) и
апаши ( предатели) , всяка роля може да се играе мишкарски или достойно.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 06:06 от dany_nik

# 47
  • European Union
Интелигентни хора, а се водят за носа от един откровен интернет пр..... Още когато направи цяло предаване да хвърля помия лично по мен, а и сега с оглед на времето може да се види кое е истина и кой на какво ниво е.
Кажи кое е предаването, за да разберем кой си.

# 48
Кажи кое е предаването, за да разберем кой си.

Оттам ли търсиш да разбереш кой съм? Ако те интересува, питай, ще ти кажа.
Ставаше въпрос за негов подкаст отпреди сезонът да почне, език на омразата спрямо каквото бяхме писали тук във форума. Предлагам да спрем да му обръщаме внимание.

# 49
  • София
Винаги съм се чудела как, уж интелигентни хора, не правят разлика между ирония и подигравка, пък за сарказъм да не говорим 😂. А ако е насочено лично към мен… Вместо да си задам въпроса “Защо това/този/тази ме дразни?🤔
Айде, и мен, като Жорката, ме избива на философия… 😜

# 50
Погледът на Владо Николов, когато видя Бачорски беше един път, такова омерзение и разочарование видях аз… уау. Очаквах да не приеме.

Аз видях тъкмо обратното. Погледът на Владо не трепна при отмятането на бачорската качулка, което трябва да е било голямо разочарование за режисьора. Нямаше - "ах гадино знаех че си ти" , нито "а стига бе ти ли си бил", което би било много по-вълнуващо за "повествованието"  Simple Smile
По скоро беше - айде Данка, казвай си репликите че да свършваме сцената, трябва да си ходя, имам си работа.

Що се отнася до неприемането, всички очаквахме да не приеме. Обаче защо беше необходимо на зорлем да вкарват интрига като са го накарали преди да тръгне да каже нещо като "сега ако приема може да спечеля играта".

# 51
Винаги съм се чудела как, уж интелигентни хора, не правят разлика между ирония и подигравка, пък за сарказъм да не говорим 😂. А ако е насочено лично към мен… Вместо да си задам въпроса “Защо това/този/тази ме дразни?🤔
Айде, и мен, като Жорката, ме избива на философия… 😜

Съжалявам, не споделям. В България има много високо ниво на толерантност към простотия, за съжаление се видя и в самото предаване.

# 52
Има една дебеличка граница между сарказъм и обиди и ми е странно как когато очевидно се прекрачва многократно, много хора не го виждат. Който както иска да разбира коментара ми.

# 53
  • София
Аз харесвам Глория от самото начало и мога да я оправдая за скандала, за избора й да играе с Бачорски, за отношението й към Ева, за бъдещия й избор, който може би няма да ми допадне…
Но, ако аз не харесвах Глория, щях да я хейтя, че е пиянка, истеричка, груба към ВН - по нищо не се различава от Ана-Мария…
Въпрос на гледна точка 😉
Ние в болшинство критикувахме Антон Стефанов, но не се различаваме много от него - морализаторстваме по участниците, по под-над-саркастъри… Е, то това ни е работата[/i / ирония/ 😉
Peace, ❤!

Хубав уикенд! 🎉

# 54
Между другото, нещо което забравих да отбележа в предния ми коментар е, как тримата играчи в мнозинството, сравнително лесно могат да преборят камата. Отиват при Жоро и му казват че има две опции. Едната е, да гласува с тях за Ева и тя да отпадне с 5-1 гласа. Ако не се съгласи, тримата просто ще гласуват за него. Така на първото гласуване ще имаме 3:3 между Коджабашев и избрания от него и Ива, вероятно Бачорски. На прегласуването, те няма да имат глас и той си заминава с 2:1 гласа. Не очаквам такова ниво на стратегия, но си е адекватен вариант.

Иначе, ако Глория иска да спечели със сигурност сезона, идеята на махне Бачорски не е лоша. Ако тя подозира Петканов за вербуван, е огромен риск да стигне с тях до Ф3. Вече ако е само за парите, си е напълно ок, защото дори той да е предател, пак те ще вземат всичко.

Все пак, аз се надявам Глория и Жоро да спечелят, защото играха най-силно. За Петканов нямам претенции, дали ще е с тях. Не игра нещо уау, но пък си имаше стабилна коалиция и беше по-адекватен от доста други. Ева игра добре като цяло, но поведението и в последния епизод не ми хареса, а и чисто стратегически беше зле да атакува така Глория.

Генералният проблем е, че сезона е пълен с хора, които не искат да играят за победа, а за да си градят някакъв образ. Абсурдно беше как двама души отказаха да са предатели в толкова късен етап, като Венци щеше да спечели в тази роля. Бачорски също не играе за победа от самото начало, а за да излезе "топ играча". Дори в последния епизод, можеше да вкара интрига, избирайки Петканов или Жоро, но той не го направи. Вместо това, воден от голямото си его, реши че след като той няма да спечели, никой няма да го направи в ролята на предател. Това в не малка степен прецака играта, защото два епизода преди края е ясно, че праведните печелят и гледаме Сървайвър между не особено добри играчи. Лошото е, че и това не задоволи Бачорски и след като цял сезон той определяше всичко, накрая не просто иска да спечелят праведните, а той да избере кои са достойните, прецаквайки двама души, без самия той да има шанс за победа, което е грозно.

# 55
Или Ева , че си купи скъп щит от общия бюджет?
Че е манипулативна, груба и нахална?
Че е груба и нахална - не, не заслужава уважение.
Че си купи щит - заслужава.
Не 70%, а даже 100% от натрупания в мисията бюджет да беше дала, отново щях да я оправдая.

# 56
Titanbg казваш, че е високо ниво на стратегия, но за мен това е най-очевидното решение. Дори няма нужда да му се предлагат варианти, направо се стреля по Жоро. Ако всички са сигурни в коалициите си (мисля, че Глория се колебае), Жоро или Ева са пътници. Не знам как функционира камата и дали е само един допълнителен глас или важи при прегласуване. При първия вариант, се гласува за Жоро на 100%, за да не може да ползва втори глас при преброяването.

# 57
Погледът на Владо Николов, когато видя Бачорски беше един път, такова омерзение и разочарование видях аз… уау. Очаквах да не приеме.

Аз видях тъкмо обратното. Погледът на Владо не трепна при отмятането на бачорската качулка, което трябва да е било голямо разочарование за режисьора. Нямаше - "ах гадино знаех че си ти" , нито "а стига бе ти ли си бил", което би било много по-вълнуващо за "повествованието"  Simple Smile
По скоро беше - айде Данка, казвай си репликите че да свършваме сцената, трябва да си ходя, имам си работа.

Що се отнася до неприемането, всички очаквахме да не приеме. Обаче защо беше необходимо на зорлем да вкарват интрига като са го накарали преди да тръгне да каже нещо като "сега ако приема може да спечеля играта".
Благодаря за работата по темите, Soney! Не съм изброявала по имена последните пъти, но да си кажа - Вие с Diavolo сте страхотни.
Иначе - възможно е, аз просто друго видях и разчетох. Едно предаване гледаме, но с различни очи.

# 58
Ако всички са сигурни в коалициите си (мисля, че Глория се колебае), Жоро или Ева са пътници.

Не мисля, че ще е толкова предвидимо. Постоянно от продукцията пишат за "шокиращ обрат в последния епизод", това го разчитам (защото и те преувеличават винаги) като Глория прави обрат и се присъединява към Ева и Георги. Освен ако нямат предвид, че Бачорски се саможертва и напуска, ама това си го очакваме и не е шокиращо.

# 59
Не ми е мечтан финал двойката Петкани да спечелят, но по-добре те, отколкото някоя мелодрама тип Бачорски се отказва, за да се спечелят всички. Това вече ще е прекалено в шоуто на Бачорски. Като цяло подкрепям мнението на titan, че Бачорски малко пресолява манджата. Няма лошо да ти се играе, но не ми се гледа още от креативното му писане.

Общи условия

Активация на акаунт