🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 813
  • 471
  •   1
Отговори
# 60
Между другото, нещо което забравих да отбележа в предния ми коментар е, как тримата играчи в мнозинството, сравнително лесно могат да преборят камата. Отиват при Жоро и му казват че има две опции. Едната е, да гласува с тях за Ева и тя да отпадне с 5-1 гласа. Ако не се съгласи, тримата просто ще гласуват за него. Така на първото гласуване ще имаме 3:3 между Коджабашев и избрания от него и Ива, вероятно Бачорски. На прегласуването, те няма да имат глас и той си заминава с 2:1 гласа. Не очаквам такова ниво на стратегия, но си е адекватен вариант.

И защо да го правят? Защото всички са сигурни. че Ева е предател, а Жоро не е? Зашото е по-симпатичен на тях, на бгмама и соц. мрежи? А той защо да приема? За да отпадне 4-ти а не 5-ти? За да изглежда перфектно в очите на зрителите а и пред съвестта си забивайки камата в гърба на тази която му я връчи? А и да каже "съгласен съм" е длъжен да го изпълни? Да все пак сме в игра в която думата е закон. Възможен ход за съспенс и интрига но абсолютно безсмислен стратегически. Ако Глория, Петкан и Бачо си вярват имат желязна печеливша стратегия - Жоро-Ева-Бачо (може и Жоро-Бачо- Ева). Ако не си вярват или някой се изметне по пътя - руска рулетка

# 61
Аз само си пожелавам за втория сезон великите известни, които ще влязат (защото, уви, съм сигурна, че бТВ няма да рискуват рейтинга си с неизвестни лица) да проявят малко професионализъм, да понаучат правилата на играта, и да я играят, а не да се вживяват чак толкова на живот и смърт! За да можем и ние като зрители да се забавляваме, а не да слушаме лични нападки и кой коя група напуснал след играта....Също и продукцията да си понаучи правилата, и да има в предвид, че много от гледащите имат представа от гледане на чужди сезони, та да не пробутват чутовни нашенски "обрати"....И, накрая да си кажа, че според мен, за да отговарят на "нашенските" очаквания и нрави, съм сигурна, че продукцията така побутва нещата, че Праведни да спечелят, че как иначе ще оставят Злото да победи....Joy

# 62
Между другото, нещо което забравих да отбележа в предния ми коментар е, как тримата играчи в мнозинството, сравнително лесно могат да преборят камата. Отиват при Жоро и му казват че има две опции. Едната е, да гласува с тях за Ева и тя да отпадне с 5-1 гласа. Ако не се съгласи, тримата просто ще гласуват за него. Така на първото гласуване ще имаме 3:3 между Коджабашев и избрания от него и Ива, вероятно Бачорски. На прегласуването, те няма да имат глас и той си заминава с 2:1 гласа. Не очаквам такова ниво на стратегия, но си е адекватен вариант.

И защо да го правят? Защото всички са сигурни. че Ева е предател, а Жоро не е? Зашото е по-симпатичен на тях, на бгмама и соц. мрежи? А той защо да приема? За да отпадне 4-ти а не 5-ти? За да изглежда перфектно в очите на зрителите а и пред съвестта си забивайки камата в гърба на тази която му я връчи? А и да каже "съгласен съм" е длъжен да го изпълни? Да все пак сме в игра в която думата е закон. Възможен ход за съспенс и интрига но абсолютно безсмислен стратегически. Ако Глория, Петкан и Бачо си вярват имат желязна печеливша стратегия - Жоро-Ева-Бачо (може и Жоро-Бачо- Ева). Ако не си вярват или някой се изметне по пътя - руска рулетка

Само допълвам с частта защо Коджабашев да го прави. Ако му поставят така въпроса, има две опции. Отказва и на практика се самоелиминира и остава пети. Приема и се надява, че Глория няма да рискува да остане в топ 3 с Бачорски и Петканов. Дори да са имали симпатии един към друг, има шанс към онзи момент тя да не е искала просто да се надява той да е праведен и да разчита на това, а да вземе нещата в свои ръце и да махнат Бачорски след Ева. При този сценарий, той има някакъв вариант да победи. Ако реши да откаже, такъв няма.

Естествено, аз си мисля че ще целят първо Ева и накрая Гло ще вземе решението кой да спечели заедно с нея.

# 63
  • България

Иначе, ако Глория иска да спечели със сигурност сезона, идеята на махне Бачорски не е лоша. Ако тя подозира Петканов за вербуван, е огромен риск да стигне с тях до Ф3. Вече ако е само за парите, си е напълно ок, защото дори той да е предател, пак те ще вземат всичко.
Много зависи дали камата ще важи за цялата кръгла маса или само за едно гласуване.

Жоро така нищо не печели, дали ще изгърми на кръгла маса или на другия ден ще бъде изгонен от гласуване с Бачорски, Глория и Петканов.

Благодаря за темата. Гласувах. Чакам да приключи Трейтърс и ще спра да гледам телевизия до идването на пролетния Ерген.

# 64
Благодаря отново за темата и жалко, че е последната за сезона.
Мисля, че и в предните коментари съм споделила мнението си, но ще отговоря като за последно на всички въпроси. Ще спечелят праведните. В началото на сезона исках да спечелят предателите, сега съм на страната на праведните, по-конкретно Гло и Жорката. Победителите е вероятно да са двама или трима - Гло и гадже +/- Жорката. Странно и за самата мен, но се разделям с добри чувства с Владо, много ми хареса в Надкаст, според мен осъзнава напълно какво се е случило и не се опитва да извърти нещата, просто е много праволинеен и науми ли си нещо, го следва сляпо. Венци нито в играта ми хареса, нито в Надкаст. Щях да го оценя като играч, ако беше приел да стане предател и да спечели като такъв, въпреки, че е последният човек, който бих искала да спечели. Продукцията нямаше как да остави Бачо да постави още два ултиматума, тъй като на последната кръгла маса трябва да има 5 участника, респективно и на огъня да са 4. Бачо би изнудил Петканов за предател пред Гло. Безапелационно заставам на страната на Глория в спора с Ева, както писах вече, Ева си пригласяше на Владо, когато той изтипоса Глория пред предателите. А поведението на Ева в последния епизод беше потресаващо. Особено това с намесването на децата и наричайки я “боклук”. Някой спомена Франческа от UK3, която използваше тактиката със споменаването на децата, за да убеди Лиан да застане на нейна страна. Но подходът беше КОРЕННО различен. Франческа каза “Казвам ти, че съм праведна като майка на майка” , с Лиан имаха съвсем различни отношения, бяха близки и двете бяха преживели изключително трудни моменти в отглеждането на децата си и имаха нужда от финанси. А Ева буквално нападна Глория и се опита да ѝ вмени чувство за вина. Искам и според мен камата ще важи САМО за първото гласуване, така е редно. На финалния огън искам и не искам да се разкриват. Двата варианта дават различен изход, като първи сезон ми е интересно какво са решили от продукцията. Гло и Петканов да НЕ елиминират Бачора на финалната маса, а Ева. Ако Глория спечели, ще бъде заслужено, Петканов - не. И не мисля, че е заслуга на Бачорски, картите вече не са в него, но му се иска да е така и манипулира нещата да изглеждат по този начин. Според мен праведните в по-голям процент си мислят, че има вербуван предател, примерно 80% на 20%. Ако Гло и Петкан спечелят, ще е и заради сумата, и заради натриването на носа на Ева, и заради това, че се съмняват в друг предател.
Искаше ми се да коментирам и Саркаст. Този човек не го бях чувала доскоро, пък не е като да не гледам всякакви подкасти. Голям фен съм на сарказма по принцип, но някои саркастичните му коментари са ми откровено тъпи, някои негови чисто логически съждения ми допадат, други не. Има голяма доза истина в това, което беше споменато - прекалено се натяга. На мен сарказмът ми харесва когато е лек, фин и сам не усещаш как ти влиза - като този на Чандлър Бинг. 😁 При Саркаст на моменти си има откровени обиди. Тънка е границата и не на всеки му се получава, тук са 50/50 нещата.

# 65
Благодаря за прекрасната тема!

Не беше изненадан Владо от предателя. Реакцията му по-скоро повтаряше онази закуска, където реши да трепе Ана-Мария с мълчание. Демек, говори си каквото искаш, аз ще остана стоически горд и мълчалив. В Маските пък съвсем не ми се промени мнението за него - с такова явно желание и хъс се хвърли да затапи Деси, че ми опротивя още повече.
Венци реагира много по-човешки и дори успя да ми стане симпатичен. Поколеба се какво да прави, но в крайна сметка реши, че не може да се справи с ролята. Честно си призна, че не е успял да разграничи играта от живота, вместо да се прави хем на много морален, хем на голям стратег.

Надявам се Коджабашев да успее да се измъкне и този път. Не ми беше любимец в Острова, а и сега не му вярвам много на праведния образ, но е мислещ играч и заслужава да е на финал.

# 66
В Маските пък съвсем не ми се промени мнението за него - с такова явно желание и хъс се хвърли да затапи Деси, че ми опротивя още повече.
Венци реагира много по-човешки и дори успя да ми стане симпатичен.

Аз пък в надприказването  Деси-Владо,  видях смисъла който той опитваше да ѝ обясни, а тя сякаш не виждаше, че "две състезания текат едновременно".
Венци за мен си остава един от най-безмислените участници. (и в двата смисъла).
И кой му беше дал това огромно сако назаем?  Любо Ганев може би?

# 67
Мен също Коджабашев хич не ме кефи.

# 68
  • Stockholm
Толкова са психясали всички, че ако изгонят Ева и Жоро, двамата влюбени може да хвърлят зелено на финалния огън и да отстъпят победата на Бачо. По-важно им е да инвестират в бъдещето, където Бачо е явно Дон Корлеона на социалните мрежи.
Освен това, ако кака Гло беше победила, никога нямаше да дойде да коментира тук.
Но това са си мои размисли и безстрастия.

# 69
Хайде и аз в последната тема за сезона. Специални благодарности за труда на Дяволо и помощницата му - Сони. Хора, без вас нямаше да е същото във форума. Дяволо, дори от яд за разврата на събитията прочетох правилата, които си постнал и да, никъде няма упоменато, че могат да се гонят до 4 праведни. Но пак от яд прочетох и Редит, в който е споменато, че това вече се е случвало в унгарския сезон 1. Което означава, че има хора, които остават праведни до края си (в играта) и не са само в нашия сезон.

Аз ауткасти, надкасти, подкасти, саркасти и всякакви други индийски касти не гледам и слушам, нямам време и нерви. Обаче много ме дразни една думичка "наиграха" ме, защото не означава нищо. Терминът е "НАДиграха ме" - продукцията ме надигра и по-точно изигра. Явно правилата са отворени и няма какво да мрънкам под сурдинка и да роптая.

Финалът за мен няма да УАУ, защото предателят вече е разкрит. Не го харесвам Бъч и искам да загуби. Останалите който както си го направи, да са живи и здрави. Като цяло ми хареса сезонът, явно трябва да свикна с мисълта, че това не е истинска игра с точно определени правила, а телевизионно шоу, гонещо рейтинг. Все пак беше нещо ново на небосклона на телевизията в България и ако има втори сезон ще го гледам с удоволствие, но без много емоции.

Като цяло само е кофти това, че е веднъж седмично и за това време детайлите от предишния епизод се забравят. Може да е търсен ефект, за да не се съсредоточаваме много много в някои противоречия. ВН счупИ играта, Глория и Ева я превъртяха, а Бъч в ролята на Мефистофел беше номер едно.

Чакам финал и после какво ще гледам по ТВ...не знам. Лоша работа.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 21:52 от Janelle

# 70
Няма логика камата да важи само за първо гласуване на кръглата маса, а не за прегласуване, защото прегласуването (при равенство) не е ново гласуване за гонене на следващ играч, а е част от същото гласуване. Така че би трябвало да важи за цялата маса (не и за огъня след това).
Разбира се, дяволът е в детайлите, защото както съм казвал и преди, тази игра (бидейки до голяма степен основана на случайности) е много чувствителна на вмешателства, и дори много дребни врътки като дали да се разкриват на финала или не, колко дълго важи камата и т.н. могат да преобърнат силно резултата.

Съгласен съм, че от продукцията вероятно са имали желание праведни да спечелят, за да има шоуто добър рейтинг за следващи сезони. Но съдейки по Фейсбук, публиката силно поддържа Бачорски и нямаше да има сътресение ако той беше спечелил.

# 71
Аз мисля, че Гло и Петканов са победили, защото в официалната страница само те рекламират някаква игра на traitors.

# 72
  • Другата България
Каква логика търсим при използването на камата, след като по Библия тя важи само за първото /евентуално ако има повече/ гласувания на кръгла маса?
Или поне така разбрах аз, така е и зададен въпросът в анкетата?
Значи, ако наистина по Библия е така, и във вторник се случи точно това, то отпадането ѝ в последващи гласувания ще се счита за “вмешателство на продукцията“?

# 73
Каква логика търсим при използването на камата, след като по Библия тя важи само за първото /евентуално ако има повече/ гласувания на кръгла маса?
Значи, ако наистина по Библия е така, и във вторник се случи точно това, то отпадането ѝ в последващи гласувания ще се счита за “вмешателство на продукцията“?

Въпросът в анкетата е зададен некоректно. Мисля, че се бъркат финалните гласувания на огъня с последната кръгла маса. А и няма как авторът на анкетата да знае как е по библия, само предполага. В чуждите сезони камата е важала само за едно гласуване, ако трябва да използваме за сравнение, но не си спомням да се е получавало равенство в гласовете.

# 74
  • Другата България
Е, това си е чисто заяждане с Дяволо в случая.
Да не говорим и че ти си противоречиш, от една страна това
Няма логика камата да важи само за първо гласуване на кръглата маса, а не за прегласуване, защото прегласуването (при равенство) не е ново гласуване за гонене на следващ играч, а е част от същото гласуване. Така че би трябвало да важи за цялата маса (не и за огъня след това).
Скрит текст:
Разбира се, дяволът е в детайлите, защото както съм казвал и преди, тази игра (бидейки до голяма степен основана на случайности) е много чувствителна на вмешателства, и дори много дребни врътки като дали да се разкриват на финала или не, колко дълго важи камата и т.н. могат да преобърнат силно резултата.

Съгласен съм, че от продукцията вероятно са имали желание праведни да спечелят, за да има шоуто добър рейтинг за следващи сезони. Но съдейки по Фейсбук, публиката силно поддържа Бачорски и нямаше да има сътресение ако той беше спечелил.
после това
Скрит текст:

Въпросът в анкетата е зададен некоректно. Мисля, че се бъркат финалните гласувания на огъня с последната кръгла маса. А и няма как авторът на анкетата да знае как е по библия, само предполага.
В чуждите сезони камата е важала само за едно гласуване, ако трябва да използваме за сравнение, но не си спомням да се е получавало равенство в гласовете.
Разбирам какво имаш предвид, но издребняването поне за мен е неоснователно, още повече че всичко са някакви евентуални хипотези, поне за мен отново се търси “теле под вола“ някъде, където може изобщо да го няма. И да, наясно съм, че ако се вземе лупата и чепкалото на баба ще се намерят грешки и там, където никога не ги е имало.

Общи условия

Активация на акаунт