🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 826
  • 471
  •   1
Отговори
# 75
Не се заяждам с Diavolo (откъде ти хрумна?), а наистина мисля, че въпросът в анкетата не е зададен правилно. Там пише за всички гласувания на последната кръгла маса, ама то е само едно гласуване (рундовете на прегласувания не ги броя като отделни, това ли се има предвид в анкетата?).
Нямам и противоречие - написах как би следвало да е според мен (логически) и като референция допълних, че в чужди сезони не е имало равенство. Така че никой не знае със сигурност, репликата ми към теб беше да не взимаш за библия това, което е написано в анкетата.
Така или иначе мисля, че няма да се стигне до такава ситуация, аз очаквам Бачорски да си тръгне и без проблеми в гласуването.

# 76
И аз не мисля, че Библията строго регламентира въпроса с камата, тя е доста либерална в това отношение. Не си спомням прегласуване с кама в играта, но дори за прегласувания без кама мисля съм виждал поне 3 варианта - имунитет на балотиращите се след второто, жребий, гласове от предходни гласувания. Затова и постоянно твърдя, че да се оставя потенциално камата в играта е рисковано за групата на Бачо, но болшинството си  иска Жорката сред победителите и смята, че Глория и Петкан трябва да рискуват заради него. Ако това се случи и опитат да изгонят първо Ева, аз се надявам  Глория и/или Петкан да отпаднат като наказание за недалновидна игра

# 77
Ако Бачо се откаже на кръглата маса, според мен ще е най-добрият му изходен ход. Хем си направи сезона, хем пък на финала дава шанс и на другите да се изявят. При условие, че той вече е бита карта. Относно камата, моето мнение е, че тя трябва да е валидна в гласуването до имунитет, не съм се изразила правилно в предното мнение. Тоест, ако Гло, гадже и Бачо гласуват за Жоро, а Ева, Жоро и камата за Бачорски, следва балотаж. Ако го изиграят по същия начин като предния, би трябвало Жоро и Бачо да получат имунитет. В този случай вече остават Гло, Петкан и Ева за възможни отпадащи. Това е изцяло ново гласуване и камата не би трябвало да е валидна. А ако я оставят активна, то ще имаме нов балотаж, защото Гло и Петкан ще стрелят по Жоро, а Жоро и камата по Петкан, пак са 2 на 2. 😄 Няма логика да я оставят за второто гласуване.

# 78
  • София
Ако Бачо се откаже на кръглата маса, според мен ще е най-добрият му изходен ход. Хем си направи сезона, хем пък на финала дава шанс и на другите да се изявят. При условие, че той вече е бита карта. Относно камата, моето мнение е, че тя трябва да е валидна в гласуването до имунитет, не съм се изразила правилно в предното мнение. Тоест, ако Гло, гадже и Бачо гласуват за Жоро, а Ева, Жоро и камата за Бачорски, следва балотаж. Ако го изиграят по същия начин като предния, би трябвало Жоро и Бачо да получат имунитет. В този случай вече остават Гло, Петкан и Ева за възможни отпадащи. Това е изцяло ново гласуване и камата не би трябвало да е валидна. А ако я оставят активна, то ще имаме нов балотаж, защото Гло и Петкан ще стрелят по Жоро, а Жоро и камата по Петкан, пак са 2 на 2. 😄 Няма логика да я оставят за второто гласуване.
Ако Гло, Петканов и Бачо гласуват за Жоро, а другите за Бачорски, те двамата отпадат от прегласуването -> отива си Ева и няма повече гласуване на маса - отиват на огъня и там камата не играе.
Ако първо стрелят по Ева - патова ситуация, освен ако някой от гаджетата не промени гласа си или не включат жребий 😉

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 16:19 от almadji

# 79
Уфф, защо не прочетете поне правилата написани на първа страница бе хора. Стига с тия свободни съчинения или повтаряте стари неистини, няма да станат по-верни. При равенство ДВАМАТА С НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ ОТИВАТ НА БАЛОТАЖ  БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС. Едва при ВТОРО прегласуване те получават имунитет и се гласува за останалите. Така че нито горната, нито по-горната версии са възможни

# 80
  • България
Уфф, защо не прочетете поне правилата написани на първа страница бе хора. Стига с тия свободни съчинения или повтаряте стари неистини, няма да станат по-верни. При равенство ДВАМАТА С НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ ОТИВАТ НА БАЛОТАЖ  БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС. Едва при ВТОРО прегласуване те получават имунитет и се гласува за останалите. Така че нито горната, нито по-горната версии са възможни

Информацията, че тези с най-много гласове не могат да гласуват при прегласуване, не е в правилата, а в описанието как е изгонена Мира Радева.

# 81
Цитат
If there is a tie during a banishment vote, a
revote occurs where only the players who are not tied can vote. If the tie persists, different versions of the show have different rules: some might leave the final decision to chance (like a coin toss), while others may have another revote with different voting restrictions, and in some extreme cases, the tied players might be immune and another tie-breaking vote occurs.
Tie-breaking procedures for banishment:

Initial tie: The players who are not part of the tie cannot vote.
    Second revote: If there is still a tie, a second revote happens where only the contestants who are not tied in the first vote may vote.
    Final tie-breaker: If the tie continues, the show may have different solutions:
        Chance: In some versions, the decision is left to chance, such as a coin toss, as seen in the East Anglian Daily Times article and the LADbible article.
        Further revote: Some versions have additional revotes, where the voting pool is restricted further until a decision can be made.
        Random elimination: If a decision still cannot be made, some versions may resort to a random lottery to determine the person who is banished, as shown in the Castaway Series Wiki.
Впрочем според ИИ камата може да се използва и при прегласуването но май само еднократно - ако не е била използвана при първото гласуване
Цитат
Yes, the dagger works in a revote, and it can be crucial in a tie situation to change the outcome
. The dagger doubles the holder's vote at the next Round Table and can be used during any banishment, including a revote that occurs if the initial vote is tied.

How it works: The dagger can be used during a banishment round of your choice, and it doubles your vote.
    Usage in a revote: If the initial vote results in a tie, a revote occurs between the tied players. The dagger can be used during this second vote to double your vote, which can be a game-changer.
    Example: In one instance, a player used the dagger in a 3-3 deadlock, which eliminated a target and helped the Traitors secure the win.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 17:25 от spidrer

# 82
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Реално,финала го гледахме тази седмица с окончателните договорки Бачорски на кой ще даде парите.
Не очаквам абсолютно никакви изненади,а само скучен и предвидим финал. Глория и Петканов печелят.

Със съпруга ми тези дни приключихме UK 3 - мнооого добър сезон,до последно те държи в напрежение. Край огъня беше интенс. Наистина хората до край не знаят на кой да имат доверие, треперят от страх кога и кой ще ги изгони.
Ето,така се получава,когато се съберат НЕПОЗНАТИ хора.
Без да знаят кои са, без предварителни уговорки и шуробаджинащини.Без да се притесняват от имидж и "ама какво ще кажат хората".

# 83
Предаването до тук беше интересно, но за съжаление се очертава скучен финал....

# 84
  • София
Дано продукцията не се връзва на такива изказвания, за да не гледаме стъкмистики като в другите предавания. За съжаление, масовият зрител иска драма, а не участниците да направят най-логичното. Надявам се поне това предаване да се придържа към Библията, а не да търсят как да задоволят зрителя, премятайки участниците на финалната права.

# 85
  • Stockholm
Както е тръгнало Маските тази вечер ще са в полунощ Joy Пък и Ел Капитано и Венците дори не си заслужава да ги гледаме Joy
Относно БигФинале, ще се изкефя Бачо така да ги напие и извърти, че да спечели той Joy

# 86
Както е тръгнало Маските тази вечер ще са в полунощ Joy Пък и Ел Капитано и Венците дори не си заслужава да ги гледаме Joy
Относно БигФинале, ще се изкефя Бачо така да ги напие и извърти, че да спечели той Joy
Маските минаха във вторник.  Днес няма

# 87
  • Stockholm
Маските минаха във вторник.  Днес няма

Ох, мерси, аз не съм добре нещо JoyJoyJoy

# 88
  • София
Последни прогнози и симпатии 😊

++
Глория

+
Коджабашев и Бачорски

=
Петканов

= / -
Ева

От две седмици е ясно на 99.9%, че Праведните ще спечелят, въпросът е в каква конфигурация?
И в промото се казва за някакъв грандиозен/шокиращ обрат на Кръглата маса.
Това предполага Глория да се обърне срещу Бачорски или Петканов, но аз на Промота не вярвам и не желая да базирам прогнозите си на тях.
Избирам най-правилното и логично отиграване:
Бачорски, Петканов и Глория гърмят по Коджабашев, за да му изкарат от игра Камата. Би трябвало тази кама да важи само за първото гласуване, защото винаги досега, когато е влизала в употреба е било точно така. НО, не е имало и прегласуване... Факт. Така че тройката 'Предатели' е редно да вкарат малко стратегическа мисъл ниво 1 клас и да гласуват за Коджабашев. Ще имаме 3 на 3 гласа. Те би трябвало да стрелят по Бачорски, но не изключвам и офанзива срещу Петканов. Прегласуват, пак 3-3 (ако камата важи, ако не важи, Коджабашев е АУТ). Прегласуват отново, пак 3-3 и Бачорски и Коджабашев получават имунитет.
Следва изцяло ново гласуване. И само трима на масата. Петканов, Глория и Ева. Тогава вече камата не би трябвало да играе, защото ако играе ще е скандално подпиране за Коджабашев и Ева. Така Ева е АУТ.
Със сигурност Коджабашев ще приложи всякакви номера, за да склони Глория на масата, ако трябва ще пада, реве, моли, но Жорката опрян в ъгъла е номер 1. Ако някъде нещо има обрат, то ще е тогава... При последното прегласуване или при новата конфигурация с имунитет за Бачорски и Георги.
Всъщност като се замисля ако Камата не важи при нов вот (след две прегласувания и имунитет), то може да стрелят и по Ева. И после да изгонят Жорката.
Няма да се учудя обаче ако имаме ПАТ. Т.е. ако Камата важи за цялата маса. От-до! Тогава след пата на 1-ия тур, ще има Пат и на 2-ия тур. И реално на масата ще остане само 1 човек за когото никой няма да е гласувал и това ще е Глория. И си мисля, че този ШОК обрат е, че може да стигнем до жребий. Да хвърлят монетата както се казва и каквото се падне...
Изобщо варианти много.

Така отиват на огъня:
Бачорски, Петканов, Коджабашев и Глория

Тук вече имаме два варианта:
Гонят Коджабашев, после Бачорски и печелят Глория и Петканов. Т.е. най-логичния и очакван изход.
Аз обаче понеже никога не обичам да залагам на най-логичното и сигурно нещо ще си потвърдя вече направената прогноза след епизода и ще прогнозирам победа за трима Праведни: Глория, Петканов и Коджабашев. Т.е. тогава вече на огъня Глория да суичне и да послуша Жорката, който сигурно вече на челна стойка ще стои само и само да стане на неговото. Не крия, че и така ми се иска, ще ми хареса много ако Жорката направи дубъл: Гривните + Трейтърс.
Разбира се тук Глория не само трябва да гласува срещу Бачорски заедно с Коджабашев, но и да убеди Петканов да я послуша. Защото иначе ще имаме ново равенство. Тъй като Бачорски и Петканов ще стрелят по Коджабашев със сигурност. Приемам, че Дани ще послуша жена си (иначе, знаем, хаха). И накрая ако останат само трима Праведни, то Коджабашев въпреки че се съмнява много в Петканов каква му е опцията? Ако хвърли червен дим може да си изпроси изгонване, защото Гло и Дани би трябвало да гласуват заедно. И са 2 на 1 гласа. Т.е. с неохота се съгласява на предложението да спрат (Глория не е за парите, искат да направи добро за Праведен, малко игра за публиката и т.н.), за да не дразни 'Лъва' и се моли, Петканов да не е Предател.
И така печели тази тройка.

Би се получил велик телевизионен момент ако да речем остават пак само тримата. Жорката, Дани и Глория и понеже Глория изпитва съмнения към мъжО си, то Коджабашев някак си да я убеди да го проверят и за всеки случай да го изгонят. Не са за парите, а за сигурна победа за Праведните, ала бала. И Глория каквато си е щура като нищо да бие шута на Петканов. Grinning
И да спечелят само Глория и Коджабашев. Знаете ли този вариант ще се запомни определено и ми харесва много.
Така че даже избирам него, колкото и да е фантасмагоричен пред тривиалната победа за Глория и Петканов.

И така:
1) Глория, Петканов и Коджабашев
2) Глория и Коджабашев
3) Глория и Петканов

Абе стига Глория да спечели, ще съм доволен чисто емоционално, защото аз съм и голям фен и много отдавна съм си за нея. Много бих бил щастлив ако и Жорката спечели ама ще е трудно.

Реално тези мои прогнози минават през много неизвестни. Може пък на Кръглата маса да изгонят Жорката, а не Ева. Или Глория да се обърне срещу Бачорски и неговият план. Всичко е възможно, просто ще е глупаво според мен и отказвам да го приема.

Окей, да приемем че останат 4 Праведни на огъня. Глория, Петканов, Коджабашев и Ева. Това е вечен пат, 2 на 2
Какво и там ли ще играе монетата? Айде стига... При такава конфигурация пак не изключвам Ева и Жоро да склонят Глория да изгонят Петканов, но ако има разкриване на самоличност и той се обяви като Праведен какво правим? Ами ако тогава на Жорката и Ева им щукне да изгърмят и Глория, ей така за всеки случай?
Ето защо на Кръглата маса, Глория трябва да е желязна. Вече на огъня по-може да се извърти, защото вече ще е 'сейф'

# 89
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Дано продукцията не се връзва на такива изказвания, за да не гледаме стъкмистики като в другите предавания. За съжаление, масовият зрител иска драма, а не участниците да направят най-логичното.

Човека е напълно прав като казва,че се очертава скучен финал и това е така,защото 3 епизода се знае кои са Предателите,а самите предатели (в частност Бачорски) знае,че те знаят и няма никакъв съспенс нито за Предатели,нито за Праведни.А какво остава за зрители...

Зрителя не иска драма в този случай,а иска интригуващ финал,какъвто на нас няма да ни се даде. Конфигурацията от 2-ма победители Глория и Петканов е вече ясна и не знам защо се умуват други варианти,че и името на Коджабашев влезе в тях .

Наистина не знам защо не си признаете,че финалните 2-3 епизода са пълен провал. Единствено Венци ако беше приел ролята на Предател, щеше да внесе смут и съспенс (точно елементите,които се търсят в такъв тип предаване).

Общи условия

Активация на акаунт