Майка на 7деца

• 2 717
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
И аз редовно помагах докато не научих, че има барони с по 60-70 карти на бременни и майки за помощи.

Освен че пращах пари, се опитвах да уча една,  как да направи сама торта, да си прави заготовки за супи, храната и пр.
Всичко бе отхвърлено освен пари  + вещи, които намират за статусни или които лесно могат да продадат.

# 61
Темата се казва "Молба за помощ" , мога да покажа и на лични как авторката се скри, щом поисках адреса. А бях готова да отида, и точно това ми направи впечатление, никой, няма да си качи снимки на най-милото и номер, и какво ли не. А, съм и сигурна, че доста коментари са без дори да се запознаят/ пишат.

# 62
Темата се казва "Молба за помощ" , мога да покажа и на лични как авторката се скри, щом поисках адреса. А бях готова да отида, и точно това ми направи впечатление, никой, няма да си качи снимки на най-милото и номер, и какво ли не. А, съм и сигурна, че доста коментари са без дори да се запознаят/ пишат.
Аха, Ами сигурно си мислят, че случаят е същия.

# 63
Аха, Ами сигурно си мислят, че случаят е същия.

Да, нормално е, ама е и гадно...

# 64
Несериозна за кого говориш ако е за мен аз не съм несериозно дала съм номер децата се виждат не знам какво друго да направя

# 65
Не е за теб, в предишна тема е, "Молба за помощ" се казва...

# 66
Георгиева, отидете при районния ви кмет по местоживеене – да ви съдейства с адресната регистрация, за да можете да получавате полагащите ви се социални помощи. Освен това, в някои общини отпускат финансова помощ за инцидентно възникнали жизнени потребности. Може и в Плевен да има такава възможност. Опитайте. Може да ви осигурят и някакви хранителни продукти или друга помощ от кметството.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 17:37 от Radilena

# 67
И там ходих даде ми жилище с паднал покрив без прозорци чиста подигравка

# 68
А с адресната регистрация не може ли да ви съдейства, или с някаква помощ?

# 69
Питахме да общинско жилище искат 5г адресна регистрация всичко зависи от нея

# 70
Питахме да общинско жилище искат 5г адресна регистрация всичко зависи от нея

Трябва да отидеш до общината да си заявиш, че искаш служебен адрес. Така ще имаш регистрация и ще си смениш настоящия и постоянния адрес. След това си вадиш лична карта с новия адрес. Личен лекар можеш да смениш по всяко време при смяна на местоживеенето на адреса и ще смениш личния лекар на децата. Така няма да ходиш в друго населено място за личен лекар. За детската градина тук искаха копие от имунизационния паспорт и бележка от личния лекар, ти трябва да си ги имаш имунизационните паспорти на децата у себе си.

Като запишеш детето на ясла, е добре да се регистрираш в бюрото по труда, понеже много от помощите при социалните за хора в работоспособна възраст, без ТЕЛК и пр., са обвързани с минимум 3-месечна регистрация в Бюрото по труда. И е добре да не забременяваш пак, да нямаш повече деца, защото така няма да имаш възможност да започнеш работа, а разходите стават все по-големи.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 08:19 от кукумицинка

# 71
Аз съм с операция не мога да имам деца вече за доктор те имат личен тук но тази лична каза да отида при другата лична за тези имунизация а за служебен адрес ще питам

# 72
Аз съм с операция не мога да имам деца вече за доктор те имат личен тук но тази лична каза да отида при другата лична за тези имунизация а за служебен адрес ще питам

От самата ДГ дават списък какви документи да се предоставят, нямаш ли лист какво ти искат? Не мога да разбера какво се иска от предишния личен лекар. При нас ваксините ги пишат в имунизационния паспорт, той стои при родителя, но лекарката следи в програма на компютъра какви ваксини са сложени и трябва да се слагат занапред. До тази програма, предполагам, че имат достъп всички специалисти. Естествено, лекарят си въвежда в програмата кога и каква ваксина е сложил, когато я сложи, и попълва и там, и в паспорта.

# 73
  • Пловдив
Аз направо съжалих, че казах на жената да пусне тема тук.

Аз щях да го предвидя по броя на децата - имането на повече деца определено не се приема добре.
Ако бяха едно или максимум две в същата ситуация, друго щеше да е отношението.

Не мога да коментирам доколко нуждата е истинска и какво е семейството, не го познавам, само отбелязвам този детайл.

# 74
Авторке, адресната регистрация ви трябва не само за общинско жилище. Трябва ви и за помощите от Социално подпомагане – помощ за отопление, за ученици и т. н. Направи необходимото, за да вземеш такава регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт