Любители на котки - Тема 211

• 34 579
  • 746
  •   2
Отговори
# 450
Писала съм само веднъж тук, но не знам къде да споделя. Имаме 2 котенца, едното на 3 години и половина, другото на две. Кастрирани, ваксинирани...здрави, прави...В събота мъжкото ни котенце спря да се храни и снощи почина. Всеки ден беше на лекар, на системи, антибиотик, било котешка чума, нали го ваксинираме...няма как...не знам. Не се справи...какъвто и да е бил вируса. Много ми е тежко. Обожавах го, най-обичливото котенце на света...имам чувството, че нещо аз не съм направила правилно, но какво повече, обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани, хранени с хубава храна, обичани...не знам какво стана и ме е страх, че и другото котенце ще прояви никакви симптоми на каквото и да беше това, защото за мен няма логика да е било котешка чума...криво ми е... А и пропуснах да кажа, че си живеят в апартамент, никъде не излизат, значи ние сме вкарали нещо...

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 15:32 от G.G15

# 451
Не се коси, GG! Живот е , случва се, всички полагаме всички възможни грожи!
Няма да помогнеш на себе си и другото коте като живееш в стрес и страх!

# 452
GG прегръщам ви силно !!

# 453
Благодаря ви! ❤️❤️❤️ Ще ми е тъжно тази Коледа, но се опитвам да се успокоя с това, че няма и ден от живота му, в който да не е усещал любов. И последната вечер не искаше сам и искаше някой да го прегръща. Много го обичахме и той нас също...ще ми липсва много...Извинявам се, че в навечерието на толкова хубав празник пиша тъжни неща, но знам, че вие ще ме разберете.

Прегръдки на всички пухкави сладури и вълшебно посрещане на Коледа! 🥰

# 454
  • София/Испания
Моите съболезнования! Знам колко боли загубата на любимото животинче!

# 455
  • Варна
Искрено съжалявам и аз за загубата. За съжаление изобщо не е първият случай на ваксинирано заболяло и починало коте. Аз лично не знам тази ваксина каква точно работа върши… Никога не съм ваксинирала домашни котки, с едно единствено изключение преди 25+ години. Дано всичко е наред с другото коте!

# 456
G.G15, за ваксината не знам, не разбирам. Аз също не съм ваксинирала нито Мишето навремето, нито Пиратчето.
Поплачи си, тъжно е, нищо че е Бъдни вечер. Идват такива мигове.

Ние пък ще трябва да ходим у сестрата на мъжа ми тази вечер. Хич не ми се ходи. Обожавам Бъдни вечер. За мен това е най-уютната вечер в годината. Искам да съм си вкъщи с домашни дрехи, да си хапваме, да гледаме филмчета. Но си направих скромна трапеза и за вкъщи нищо, че ще ходим другаде. Чакам питката да се изпече.

Пиратя току що се опита да хване пилета в телевизора. Не това голямото изкуственото червеното, а тия дето се виждат истинските долу на хранилката. Съжалявам за калпавите снимки, ама с тия евтинджос служебни телефони толкова само мога да снимам.
Скрит текст:

Нищо, нека се забавлява. Напоследък ми се струва, че му е много скучно. Щом чака с нетърпение сутрешните разходки на стълбищната площадка...

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 18:54 от Защо ме търсиш?

# 457
Весели празници от нас

# 458
G.G15, малко вероятно е ваксинирано коте на възраст над годинка да се разболее и да загине точно от панлевкопения. Дори неваксинораните възрастни се справят. С ваксината би трябвало да протече много по-леко или безсимптомно. И двете котета една и съща ваксина ли имат? Какви бяха симптомите на починалото коте? Пкк правена ли е? Питам с оглед да предпазим другото. Били ли са контактни? Трябва да дезинфекцираш доста неща - тоалетна, легла, постелки, кашончета, обувки....

# 459

Честита Коледа! Много здраве, любов и щастие на всички!

# 460
G.G15
Моите съболезнования Cry
Знам, че няма да ти мине бързо, но гушкайте се с другото и продължавайте смело напред! Revolving Hearts Не допускай лошите мисли да ти развалят дните с котето и да провокират лоши неща. Грижи се за него разбира се Sparkling HeartSparkling Heart След празниците ако искаш го заведи на вет, за да го провериш дали всичко му е ок, поне да ти олекне, да не се тревожиш излишно Simple Smile Two Hearts

Kaili

Твоето едвам го локализирах къде е в кадъра Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 461
  • София
Честита Коледа!
Здраве за всички двукраки и четирикраки!
Много години заедно!

# 462
  • Свети Влас
Мили приятели, Весела Коледа:

# 463
Благодаря ви! ❤️❤️❤️ Ще ми е тъжно тази Коледа, но се опитвам да се успокоя с това, че няма и ден от живота му, в който да не е усещал любов. И последната вечер не искаше сам и искаше някой да го прегръща. Много го обичахме и той нас също...ще ми липсва много...Извинявам се, че в навечерието на толкова хубав празник пиша тъжни неща, но знам, че вие ще ме разберете.

Прегръдки на всички пухкави сладури и вълшебно посрещане на Коледа! 🥰
Моите съболезнования за загубата ви! 💗
Това което аз на скоро разбрах за панлевкопенията, е че се прави отделна ваксина за нея, бие се 2пъти. Тя върлува на есен и на пролет. При нас котетото оцеля, но се включи агресивно лечение, оводняване на системи, смениха се няколко антибиотика, докато се уцели правилният и през цялото време котетото е хранено насила със спринцовка. До колкото разбрах тогава, рядко оцеляват животните след този вирус, трябва веднага да се приложи адекватна и агресивна болнична помощ. Силно заразно е, можем и с обувките да го нанесем вкъщи,възможно е от хора, които са ви били на гости, а преди това са имали контакт със заразено.Докторът обаче каза, че не всички котки реагират на този вирус. Следете и другото котенце за симптоми, 14дни е инкубационния период.   Ако спре да се храни и започне само да спи, веднага на доктор и я оставяте там за венозни антибиотици и т. н.

# 464
Честито Рождество, котешки семейства! Мир, здраве и обич да носи Младенецът!

Общи условия

Активация на акаунт