Любители на котки - Тема 211

• 34 340
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Болните да оздравяват !
Стейси, от къде извади този чайник! Имахме такъв в моето детство, но жълт!

# 481
Amy_nka, не вярвам да е пневмония. Те от ковода насам вече малко все гледат да се презастраховат.
Бързо оправяне.

# 482
Аз пък много се дразня някой като вземе да възкликва колко бил стар Пиратя. Сега на Бъдни вечер на масата стана дума нещо и аз казвам, че на 11 е вече. Сумати възгласи "Ха-ха-ха, "Олееее", "Хо-хо-хо". Те по толкова живеели. Казвам "Не бе, хора, и по доста повече живеят често домашните. Надявам се и нашият така". Ама те ме гледат насмешливо и чак ми оповестяват "Абе 12-13 масимум". Кога са гледали та знаят ама карай.
Много се дразня като почнат така да определят. Лъки, милият ми рижав красавец, умря на 2 годинки. Гледах го в къщи, ваксиниран, кастриран, купувах все хубава храна. Но заболя и за по-малко от 6 дни почина. На село имаме една котка, която я храним няколко съседни къщи. Не е кастрирана, не е ваксинирана, храни се с кой каквото и даде и каквото си улови, доктор не е и помирисвала в живота си. Тази маца ще стане на 16 години. Та такива предвиждания кой колко ще живее изключително ги мразя.

# 483
Ето ви един Балу, който също като известният котарак Тодор, не е мързелив, просто е енергоспестяващ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 484
Аз запопнах годината болна с як ковид и кашлица до юли и я завършвам по същия начин.Поне гласа ми се връща.
Точнотова щях да питам сега-защо всичките ми котки си умират за водата от сифона на душ кабината.

# 485
  • София
Всички болни да оздравяват бързо! Hug

Да ви покажа Гери Турбото. Има си зимен кожух и е много пухкава. Simple Smile

Все още в по-голямата част от денонощието стои в нейното си високо "ъгълче". Малко се пооправи и слиза, но на земята почти не играе. За сметка на това беснее горе и от скука раздърпа катерушката. Simple Smile

# 486
Много хубавка е станала Турболината, позакръглила се е. Simple Smile Трябва да ти покажа Пъсито как е видяла сметката на горните кухненски шкафове от скука... Абе плаче ми къщата за ремонт, ама да видим как и кога...

П.п.: не следя ковидската тема, ама от колеги дочувам за случаи на ковид сред децата, има в момента. Тествах се и аз с комбиниран за ковид + грипове, но ми излезе отрицателен... Кой го знае какво е...

# 487
  • Свети Влас
Ние, когато чакахме за ваксината на Лео, чухме за коте с чума... Пазете се, мили приятели - и човеци, и котачета.
ПСЛ: съболезнование на човеците, загубили котаците си. Бъдете силни ! Аз и Лео ви прегръщме силно !

# 488
  • София
amy_nka, кожух е. Simple Smile На килограми са еднакви с Богдана - 3,500/3,600 кг. Нали тоалетната ги мери и съм сигурна. На ръст са еднакви. А Боги изглежда кожа и кости до нея. Simple Smile

# 489
  • До хладилника, който обичам
Gi_Gi19, съжалявам за котето!

Хаха, енергоспестяващ, много ми хареса, и Минка е изключително енергоспестяваща зимата, не се отлепя от леглото до парното, освен за храна и тоалетна.

Турболина е разкошна!

Да ви покажа как изгубих близо три часа днес, да нареждам сиамска котка на детето от китайски миниатюрен конструктор. Подариха му го за Коледа, но се оказа толкова дребен, че не може да го нареди сам. 290 части с такъв размер 🙈 Свят ми се зави, и добре, че имах дълги нокти да мога да ги хващам и нареждам, иначе сигурно с пинсета трябваше.

# 490
  • София
Малко ъпдейт за Уенди.
Доста добре се възстановява, продължава да има апетит и да хапва стабилно, вече си ползва проблемният крак дори.
Имам обаче проблем с ползванато от нейна страна на тоалетната. Докато едвам ставаше и ходеше влачейки крака си влизаше и вършеше всичко само в котешката тоалетна. Обаче от няколко дни почна да върши работата на паркета в коридора, сложих пелена, сега сложих и втора тоалетна с бентонит, за по-голяма стабилност, което отчасти помага, но не съвсем. Другото малко коте го ползва като пясъчник и има постоянно пясък в коридора. Уенди продължава да върши и в тоалетните и навън работата, което напряга всички в семейството. Бонус е че като се възстановява си сменя старата козина и се скубе, изяжда доста козина и повръща косми...
Все пак най-важното е че вече стъпва на болният крак и макар все още да не го движи идеално и да няма сила, напредъка е огромен. Това с тоалетната също ще се преживее. Качила е поне 200 грама, макар още да е доста слаба и ребрата и изцяло да се броят.
Проблема ми е обаче предстоящите дни покрай НГ. Ние сме на хижа с мъжът ми за три нощувки, като няма как да я взема там. За съжаление и децата са нанякъде и сега се чудя какво да правя с нея. Вече клоня към това да я върна на село и да помоля там една съседка да я наглежда и храни, докато ни няма. Тук с проблемите с ползването на тоалетната и нуждата да се чисти няма кой да намеря да а обслужва. На село тя си върши работата навън на двора, а в едната пристройка имат място където да спят и ще може бабата съседка да им сипва храна.

# 491
А да я оставиш сама вкъщи за 3 дни сипвайки няколко купички с храна и няколко с вода? Стои ли като вариант? Температурите казват, че точно около нова година ще падат. Вярно, ще е направила беля с пишкането може би, но няма да е сама навън на студа.

# 492
  • София
За съжаление не е вариант, тъй като са три котки с нея вкъщи. Двете домашни котки си вършат където трябва работата и ядат умерено. Тя яде много, явно си наваксва и ходи по 5-6 пъти до тоалетна, тъй като е само на мокра гастро храна изхождането е леко кашаво. На ден чистя тоалетните по н- на брой пъти, като част от чистенето е напишкано и наакано и извън тоалетната. Като е свършила нещо навън се случва и да се настъпи и разнесе, а вкъщи всичко е естествен паркет. Три дни без надзор и наистина мъжът ми ще се изнесе, а никой не желае да се ангажира с гледането на мяу тогава предвид това.
На село имат къде да се прибират на завет котките, Пристройката си е като стая с нови прозорци и врата. Евентуално ще им пусна и отопление, тя така или иначе си живееше там преди травмата, единствено беше на малко по-високо къщичката, а сега ще я сваля долу за да може лесно да влиза и излиза. Вътре в пристройката не падат прекалено температурите и без отопление, а като се свият и сгушат в котешката къщичка е още по-добре.

# 493
Ами щом няма друг начин и това е вариант. Ако Бог е решил да помогне на котанката и на теб след празниците ще си я вземеш пак на топличко.

# 494
Бяхме на разходка по Хлавнаъа в Пловдив. Градът е ПЪЛЕН! С гости и туристи от къде ли не. Снимат, снимат на ляво и дясно нещастната гледка…
НО едни от най-сниманите герои - уличните ограбени пловдивски котки по Главната и в Стария град Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт