Любители на котки - Тема 211

• 32 199
  • 698
  •   2
Отговори
# 585
Тя е прекрасна! И с добър нрав, явно Heart Eyes

# 586
amy_nka, прегръщам те мила🥺🩶

Djaky, това ни спечели, толкова рано да вземем приятелче🥰

# 587
amy_nka, прегръщам те мила🥺🩶

Djaky, това ни спечели, толкова рано да вземем приятелче🥰
И ние след Кардю останахме със Сина.  И  после взехме Балу, да му е другарче.

# 588
Радвам се,  че вече  се разбират. 🤗

# 589
Честита нова година, да сте много здрави всички и котьовците също.

На Бела излязоха кръвните, алергична е първа степен към акари и втора към плесен. В нас няма плесен. Чистя ѝ ушите с някакви ензими и брадата ѝ беше изчистила идеално, порасна козина, всичко точно. И сега след 3 дни сама вкъщи пак има рана, корички, пак се чеше и раната се разпространява и вече не знам, честно. От ушите ли е тоя сърбеж, от брадата ли, ушите си имат секрети яко...егати котката...

# 590

Когато нямаш грижи...

# 591

Когато нямаш грижа и при нас Stuck Out Tongue Winking Eye
Ще се приемат двете котета ..така нашата котка съскаше бебето като го доведохме от болницата ,три месеца не влезе в стаята да го види а на мен ми се късаше сърцето що сълзи съм изревала че не го приема и един ден го приспах на спалнята до мен и по едно време гледам се свила на кравайче накрая на леглото от неговата страна ..и от там потръгна всичко ..

# 592
Ей тази прелест при първите студове в края на октомври се пъхнала в двигателя на кола. Пострадала само опашката, която беше некротизирала, когато я видях. Оперираха я. Сега е обезпаразитена, кастрирана, ваксинирана, даже чип и паспорт си има. Heart Eyes Два месеца престоя в клиниката, отчаях се, че няма шанс за дом. Но тази седмица ще замине в приемен дом в Пещера, и ще й търсят дом в Германия. Прекрасна ласкава девойка, която мърка на всеки!
Месец след нея братчето й пострада по същия начин, него го отнесе при ветеринарите за операция един млад мъж. Той е риж сладур, който засега ще бъде в приемен дом в Нова Загора. Сигурна съм, че му спасяваме живота, защото е много смел и самонадеян, и кръстосва квартала, че ходи и до Билла и между колите на една бензиностанция. Много съм щастлива за тях! Е, останаха без пухкавите си опашки, но това не е най -  важното, все пак.

# 593
Честита нова година, да сте много здрави всички и котьовците също.

На Бела излязоха кръвните, алергична е първа степен към акари и втора към плесен. В нас няма плесен. Чистя ѝ ушите с някакви ензими и брадата ѝ беше изчистила идеално, порасна козина, всичко точно. И сега след 3 дни сама вкъщи пак има рана, корички, пак се чеше и раната се разпространява и вече не знам, честно. От ушите ли е тоя сърбеж, от брадата ли, ушите си имат секрети яко...егати котката...
Акарите не се ли трупаха предимно в матраците? Евентуално нещо смяна на матрак? Зная, че не е евтино, но...

# 594
Не, лекарката каза, че е неспасяемо. Всичко е в акари, храната им, самите им козини. Плесен също като няма...просто шанс един вид. Не знам как да я третирам обаче и дали това е за цял живот. Следя и го мисля още.

# 595
Има прахосмукачки за акари.

Аз продължавам да залагам обаче на гъбички, след като и от ушите продължава да има секрет. Simple Smile

Миналото лято имах много-много сериозен случай на инфекция при едно дребосъче. От разчесване и близане, защото сърбежът е бил зверски, си докара страхотни инфекции на ушите и ноктите, до степен, че лапите се бяха подули и гноясали, възглавничките му бяха станали двойни, котето едвам стъпваше, ноктите му опадаха за две седмици... Ветка иѝ чисти лапите под упойка, предписа антибиотик, мазила... Бях се хванала за главата, какво е това нещо, бактерия ли е, гъбичка ли е, защото нито противогъбични, нито антибактериалните неща, които мазах, подействаха. Накрая след месец мъчение и като спря да се храни и движи, заведох котето в Провет. Д-р Пачев старши пое случая. Ушите бяха целите в секрети и струпеи, тръскаше главата и направо излизаха бежови гадории. Гледаха секрета на микроскоп и док каза, че не се вижда ушна краста. При ушната краста секретите обикновено са черни, а тези бяха бежови. Отделно я бях капала и със Стронгхолд, но никакъв ефект. Само за гъбички не можахме да я изследваме тогава, защото нямаха налични комплекти за посявка в клиниката.
Оправи се с Имаверол, преднизолон и антибиотик за уши. Отделно я къпахме със шампоан на ВетЕксперт, за раздразнена кожа, за да се изчистят всички струпеи по ушите и лапите.
Такова чудо не бях виждала. Не беше като микроспория. Яд ме е, че тогава не занесох материал за посявка в лаборатория, да разбера коя е била въпросната гъбичка. Милото много беше изстрадало...

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 00:49 от amy_nka

# 596
  • Враца
BundleOfLove, детето ми имаше алергия към плесени. Когато я открихме алерголожката ми каза да махна всички цветя, защото те имат плесени, така и направих. Занесох всички цветя при мама. 2 години по време на кризите бяхме на противоалергичен сироп и го израстна. При нея се запушваше носа. На следващия тест не се виждаше да има алергия вече. Та ако имаш някакви цветя пробвай да ги изкараш на вън. А за акарите наистина няма спасение, дори с прахосмукачка за акари, те са навсякъде. Баба ми беше алергична към домашна прах и акари и се чистеше всекидневно, но пак си получаваше кризи, подуваше се по лицето и тялото. Абе това май са най-гадните алергени. Не знам ако добавиш някакви витамини за подсилване на имунитета дали няма да помогне.

# 597
Имам 1 цвете, не вярвам да е от него, то е в една далечна стая....знам ли. То горкото ще умре ако го изкарам навън, ше помисля да го задомя другаде.
Ама не вярвам да са гъбички, бе, тая дерматоложка 200 пъти я гледа, каза, че изобщо не прилича на гъбички.

Иначе аз имам подозрения, че ушите я дразнят, и оттам чесането на брадата, т.е. че на самата брада няма проблем, но тя каза, че при алергия ушите секретират по тоя начин, не само при гъбички. Шест пъти питах за тия гъбички. Ушите секретират още от деня, в който я взехме, бяха убийствено мръсни, черни, отвратни. Беше на антибиотик, сега е на някакви ензими противобактериални и противогъбични пак в ушите, но на 4-5 дни...Ще видя дали ще се закрепи и ще търся второ мнение сигурно.

Точно днес си викам завяхна малко и си раздра нова рана на брадата...

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 12:45 от BundleOfLove

# 598
Честито за новото попълнение! Страхотна е! И съжалявам много за кученцето, знам какво е.

При нас на вилата, миналата година нито едно бебе коте не оцеля, само големите ни котета са живи, а на съседна улица някой пък отровил 15 котки, разказа комшийка...

Ние скоро трябва да кастрираме нашия котарак и мислех да го водя в Банкя.

# 599
Ние скоро трябва да кастрираме нашия котарак и мислех да го водя в Банкя.
Ако е в "Четири лапи", те са в ремонт. Мисля има някакъв пункт във Връбница, не знам къде точно.
Но дано напролет приключат ремонтирането.
Прекрасни пухчовци видях.
DZ, малката е чудна, дано се разберат с Блеки.

Общи условия

Активация на акаунт