Любители на котки - Тема 211

• 31 790
  • 693
  •   1
Отговори
# 660
Amy_nka, точно при Стоянов от Ирвет ни изпращаше и нашия вет. ако се съгласим на процедурата с отпушване на слъзното каналче, каза специфично е, колегата знае как. Явно няма да минете без лекар.

Точно този Стоянов беше офталмолог в Провет преди години. Имам лоши лични впечатления от него още от времето, когато работеше там. Тръгна да ме гони от клиниката и да ми бута животинката, все едно е негова клиниката, затова, че в последния момент реших да се откажа от услугата "стационар", за която той отговаряше, и не оставих Майкълчо там. След абсурдното грубо отношение веднага поисках разговор с управителя и той ми се извини като разбра каква е работата... Не знам още с кого и какво може да е сгафил, но се радвам, че се махна от Провет. Затова предпочитам да не ходя при него, колкото и офталмолог да го водят.
Процедурата по отпушването я разучих, не е нещо сложно, особено при положение, че животинката е под упойка. Надявам се, че в Провет ще има кой да я направи.
Иначе тази вечер Поки (от Покойо) даде да му направя дренажен масаж по каналите, като този, дето се прави на бебетата и даже сам си плъзгаше главата назад, все едно ми показваше в каква посока да го масажирам. Утре ще му меря и сатурацията с пулсоксиметър, но няма някакви признаци на дихателен проблем, освен че като го масажирам си отваря устата и ноздрите. Rolling Eyes Хапва си с апетит, движи се, има прекрасно гъсто кожухче... Мисля да му дам преднизолон няколко дни и да пробвам гентамицин вижън, да видим дали ще спадне отокът...

# 661
Точно щях да питам как сте... Дано бързо да се подобри Поки! Flowers Four Leaf Clover
 Редактирам се с една Бижу:

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 09:21 от Djaky

# 662
Добро Утро!
Относно ветове няма да спра да хваля Д-р Коко и екипът му!:heart_eyes_cat: https://www.facebook.com/profile.php?id=100054567995397&sk=photos&locale=bg_BG Щом той успя да изкарат и наместят обратно органите на моето Хели, той е ТОП Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart Animal Heart Eyes Cat
*В ПЛовдив се намира, не съм сигурна дали ходи да практикува и другаде?

И като говорим за откачалки - онзи ден събирахме елхата, еми кашоните са нещо велико, а онова няма да спре да се върти на всякъде и да вее опашка в лицето ти. LaughingLaughingLaughing

# 663
  • София
И аз съм от Пловдив. Сава като се беше запушил го водих в Сити вет. 
https://www.cityvet.bg/

Доволна съм, особено от д-р Петрова. Работят и в събота, и в неделя.
На Гергьовден преди 7 или 8 години в уличките до гробищата намерихме 3 изхвърлени котенца с болни очички. Това беше най-близката отворена клиника. Бяха дежурни двама мъже. Не знам дали и двамата са били доктори или само единия, а другия някой помощник. Така отвратително се отнесоха към котетата, че не съм си и помисляла повече да ходя там. Имаше въпроси какво ще ги правим? Защо се занимаваме? Ако вземел един чувал и обиколи махалата, щял да напълни чувал с такива. Един вид само породистите животни имат право на внимание и медицински грижи. Не съм очаквала такова отношение от ветеринари!

В първия работен ден ги заведохме при д-р Стефанов в края на бул. Вапцаров, малко преди залата. Човекът им говореше, галеше, излекува ги. И на всичкото отгоре след месец предложи да ги ваксинира безплатно с ваксини, на които им изтича срока на годност и трябва да изхвърли.

Дано са се променили нещата в тази клиника, но лично аз не смятам да отида отново. Sad

amy_nka, сигурна съм, че ще се справиш и с болестта на Поки! Знанията ти отдавна са повече отколкото на голяма част от ветеринарите с диплома.

# 664
И аз за д-р Стефчо Стефанов говорех да дам телефон.
И аз мисля, че тя ще се справи. Но не е лошо поне да се чуе с някой и да опита да обясни.

# 665
Честит първи сняг! (случайно заснет ловец)

# 666
Според мм в Сина се е вселила част от душата на Кардю. Балу е добра душица, но е напълно различен от Сина, който е станал кучето в къщата.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 00:11 от cardhu

# 667
Може ли да развиеш теорията на твоя мъж, Кардю? На мен са ми интересни тези теми🥰.

# 668
Кардю, аз имам друга теория, понеже и моето първо момче израства с куче. Реално Блеки беше 300гр едва прогледало пале, когато го намерихме. То се учеше от Бетка (мини пинчер).
Сина ми го е чувал как ръмжи до вратата с кучето😁 В много от действията си я имитираше. Шегувахме се, че имаме куче-котка и котка-куче. Кучето 1.6кг,а котката към 6 + кг.
Ако има движение в блока- разбирам веднага. Когато мъжа или сина се прибират- разбирам няколко минути по-рано (по различно време всеки ден). Само  дето не оглася цялата къща ♡
Сега малкото се учи от него и са ми много смешни🤣

Аз да кажа до къде я докарахме с адаптацията.
Вече се закачаме леко. Днес имаше леки закачки помежду им. Малкото не знае какво да прави всички играчи из къщата (не е виждало такива неща). Помолих вчера Блеки да му покаже (той пък взе, че наистина показа🤣) и малкото веднага се заигра. Блеки се държи като батко, наблюдава и показва. Не са станали още първи дружки, но малкото окупира на батко си любимите места за лягане, яде му от храната, пие му водата, ходи му в тоалетната🤣. Обича да го имитира. Блекуна няма претенции, защото му направихме ново любимо място за спане и голяма нова тоалетна 😀 За храната е свикнал да дели с Бетка, тя му изяждаше паучовете и другите вкусотии. Свигнал е и водата да дели🫣
Блеки вече много се кротна и стреса от новото попълние за сега като чели си замина. Играе както преди, пак спи върху мен. Ако малкия е отгоре ми само го наблюдава с любопитство.
Чак ме е страх да се похваля...
Изместихме катерушката от стаята на сина ни в хола и Блеки  хареса много новото разположение😊

# 669
Аз тука нямам какво да кажа 😀

# 670
Изместихме катерушката от стаята на сина ни в хола и Блеки  хареса много новото разположение😊
Ам чи как няма да хареса... там под климатика

# 671
Защо ме търсиш?, освен под климатика му вдигнахме още щората и е голяма наблюдателница🤣

# 672
Аминка,  как сте? Очичките на Поки по -  добре ли са?
И отново благодаря за съветите за Кашмирка! Hug

# 673
DZ, вие сте го наградили. Как няма да му хареса? Simple Smile

Мила, фен съм на Чучи, снимката много ме разсмя. Simple Smile

Джаки, не са още добре. Сега и детето ми е болно и съм се раздвоила...

# 674
Бързо да оздравяват и двамата! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт