Любители на котки - Тема 211

• 32 570
  • 706
  •   5
Отговори
# 540
Здравейте и за много години! Наскоро осиновихме един рижко, и се чудим къде да го кастрираме. Търся мнения за добри клиники в София и горе-долу как вървят цените с включени всички нужни процедури.

# 541
Утре е кастрацията на Балу. Дано мине леко.
Как е Балу? Мина ли процедурата?

# 542
Балу е в клиниката. Казаха да се чуем след обед и в края на работния ден ще си го приберем.

# 543
  • София
Здравейте и за много години! Наскоро осиновихме един рижко, и се чудим къде да го кастрираме. Търся мнения за добри клиники в София и горе-долу как вървят цените с включени всички нужни процедури.
Някои клиники имат ценоразпис в сайтовете. Например Джулайвет в Слатина. От тази клиника бях доволна и през годините кастрирах 3 котки, но миналата пролет ми поискаха 300 лв за женска котка и отидохме в Перник за двойно по-малко пари. Бензинът не беше 150 лв.

Обикновено има отделни цени за самата операция, упойката (има венозни и инхалационни) и кръвните изследвания.

Освен това в някои клиники искат животните да остават 1 денонощие. Аз предпочитам да стоят само докато се съвземат и да си спят у дома под мое наблюдение. Други искат да слагат яка, което за мен е ненужно, особено за котараците.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 14:06 от Таня67

# 544
  • Варна
За много години!
Предстои да кастрираме Алечка, но Дарко още суче. Тези дни ще стане на 4 месеца.
Магито спи нон стоп. Става да яде и пак спи. Скоро правихме кръвни изследвания, добре бяха за 12 годишна котка.
Нали имаме още една възрастна, Женето.
Ами тя не спи постоянно, разхожда се.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 14:22 от Стейси Грей

# 545
  • София
Стейси, животът на Женя и много по-интересен и шарен. Предполагам, че затова е по-активна. Магито какво да прави освен да хапне и да си легне да поспи. Sad

# 546
  • Варна
Тани, то така де
Ама когато е нон стоп, нещо се разтревожих.

# 547
Момичета. Сина докопал джинджифиловите курабийки и преполовил едно човече. И пак драпа натам. Да се притеснявам ли?
И обикаля да търси Балу.

# 548
  • София
Момичета. Сина докопал джинджифиловите курабийки и преполовил едно човече. И пак драпа натам. Да се притеснявам ли?
И обикаля да търси Балу.
Не се притеснявай! Wink Не е хубаво системно да ядат сладко. Нищо им няма при инцидентно похапване. Пък и курабийките не са най-сладкото нещо. Simple Smile

Нормално е да търси Балу. Обаче след това не се знае как ще реагира на чуждата му миризма. Имай готовност да ги разделиш за малко.

Забравих да кажа, че при нас посрещането на Новата година беше учудващо тихо. Имаше официална заря, но беше доста кратка и скромна. Бомбичките бяха много малко. Богдана дойде при нас и застана на перваза на прозореца, за да гледа навън, вместо да се скрие. Рижко и Киро изобщо не се събудиха. Останалите бяха в другата стая и не видях какво правят. Simple Smile

# 549
Двамата ще са на отделни етажи няколко дни. Вероятно и Сина ще мине под ножа, скоро.

# 550
  • София
Двамата ще са на отделни етажи няколко дни. Вероятно и Сина ще мине под ножа, скоро.
Едва ли ще са необходими дни за разделяне. Обикновено само подушват, разбират, че нещо не е наред с другарчето им и не го закачат. Но може и да почне да съска, докато разбере кой е. Обаче това трае няколко часа, а не дни. Wink

Жалко, че не намерихте булка за Сина.

# 551
Зак и Сакура уж се мразеха много, но когато прибрах Зак след втората кастрация и двамата се търсеха. Когато се видяха Сакура му хъскаше, заради бодито и миризмата, Зак беше объркан. Затворих го в банята. Тя му мъркаше пред вратата, но го хъскаше, ако я отворех. И двамата бяга много объркани, как хем са те, хем не са, щото миришат на нещо непознато.
Хубаво е, че сте се решили за Сина.
Аз, както вече се усеща, съм само с една котка. Детето ми порастна/по-бързо, отколкото ми се щеше/и Зак е с нея. В началото Сакура го търсеше, когато и слагах храна. Вече  не. На мен ми липсва Зак, беше доста по-умен от Сакура, но това е живота.

# 552
  • Свети Влас
При нас беше ужас, отвсякъде гърмяха- бубето се  уплаши, милото ( то аз се уплаших....)

# 553
Мм и детето отидоха за Балу. Много бил ядосан. Детето ми каза,че хапел транспортната чанта, биел я, и...се напишкал. Идат си. Ще видим как ще е у дома.
Препоръки?

# 554
  • София
Red soul, щях да питам защо виждаме само Сакура от известно време.
Не му ли липсваш на Зак, той беше залепен като ваденка за теб?!

Общи условия

Активация на акаунт