Любители на котки - Тема 211

• 32 350
  • 699
  •   1
Отговори
# 570
  • Швейцария
И Миа живот си живее с мама сама. Не мога да разбера защо така се глези на съседката. Обикновено с чужди хора е много дръпната, ако се опитат да я погалят им съска. Обаче със съседката е голяма любов. Тя е полякиня и й вика "не грИзи, не грИзи".

# 571
Не ще да е лошава съседката значи. Те животинките, знаеш, усещат лоши хора и странят от тях.

# 572
Здравейте !
Имам спешно питане. Храним котета на къщата, но явно има и мъжки, които пишкат по верандата и няма отмирисване. Проблем е за роднините и искат да ги гонят. Дайте ми акъл с какво да напръскам по местата, за да не пишкат повече там.
И един мачарок от мен
Скрит текст:
Скрит текст:

# 573
Облепяш верандата с непромокаемо фолио. Друго "спасение" няма. С каквото и да пръскаш, тяхната урина ще им мирише, дефакто ще си продължат да маркират, там където вече са маркирали веднъж. Ако искаш, все пак, можеш да пробваш с ензимен спрей, за неутрализиране на миризмите.
Верандата ви е дървена. Нали?

# 574
С нищо не можете да напръскате и миризмата да се махне. Мъжките са вероятно некастрирани и маркират. Ако не ги кастрирате това никога няма да спре.

# 575
Иначе, добра тема за размисъл... Thinking Мислех и аз за дървена веранда, ама май ще е метална - непорест материал, да може да се мие от дъжда.
Другото, зя което се сещам е една ниска кокошарска ограда на 30-50 см от верандата, около нея.

# 576
Не е дървена, камък е отгоре.
Ще пръскам, те не са социални, дори рядко ги виждаме. Идват нощно време да хапват и си обикалят. Няма вариант да ги кастрирам. Верандата е с винили, но има и отворени пространства, колкото да се вмъкне някой котак и да си спи, междувременно да препикае 😀

# 577
И да не са особено социални, може да ги хванете с капан. Ние така кастрирахме три четвърти от виладжийските котки. Само една остана, дето не иска нито в капана да влезе, нито се хваща. Повечето ветеринарни клиники дават под наем капани. И като сложите храна вечерта, на сутринта ще сте ги заловили.

# 578
Няма кой да се занимава с хващане, кастриране.
Въпросът ми беше дали с препарати (отблъскващи) някой е постигнал успех.

# 579
Не съм влизала отдавна, но Блеки настоя да ви се оплаче от нас🫣
На 27.12 почина кученцето ни (на 14г и половина) и решихме, че ще вземем приятелче на Блеки, но няма да бързаме. То ще ни намери.
Отиваме снощи на вилата и започнах да броя котките- от 9 станали 10🤔🫣 Няма ръмжащи и гонещи- супер странно. Обикновено гонят всички останали. Започвам по метода на изключване, да видя кое е новото попълнения.
Някой изхвърлил една разкошотия. С такава дълга козина, че тя сама няма да се оправи. Като се наяде и започна да ми се умилква и да се катери по мен. Личи си, че не е диваче като останалите 9 и търси котешко, и човешко внимание.  Та не ни трябваше много да го мислим.  Белла вече е вкъщи и трябва да ги накарам да се понасят🫣
Подушиха се и се скриха изплашени в различни стаи. Два часа милвах Блеки, но той още е сърдит и изплашен. Накрая ги оставих на спокойствие и всеки е в скривалището си.
Снимката на Белла е от снощи на село. Сега още разучава дивана отдолу. По скоро спи🫣

# 580
Честито ново попълнение ! Съжалявам за кученцето, сигурно ви е много тежко !

# 581
Благодаря! Годината беше изключително тежка за моето семейство и това направо ни досъсипа. Още си плача, но вече тайно, че разплаквам и другите.🖤

# 582
Мале каква сладурка!

# 583

Докато ви пиша и пазя тишина... Нашата Белла отишла при Блеки и си легнала. 🤣
Бяха седяли 30 мин така, преди да ги видя.
После Блеки пак се скри и се прави на сърдит. Надявам се бързо да се отсърди❤️

# 584
Благодаря! Годината беше изключително тежка за моето семейство и това направо ни досъсипа. Още си плача, но вече тайно, че разплаквам и другите.🖤
DZ, прегръдка... И аз съм така. Ни Коледа, ни НГ... Нищо. Купих си обици черни сърца. Единственият начин да се чувствам малко естествено пред хората...

Общи условия

Активация на акаунт