Любители на котки - Тема 211

• 31 566
  • 691
  •   2
Отговори
# 675
Привет!
Много се зарадвах на добрата новина за Мей.

Надявам се всички болнички бързо да оздравяват!

Поздрави от Луси!

# 676
Кардю е изтрила, но предполагам какво е написала. Преди доста години имах две дворни кучета и котарак Рошко, който беше къщно-дворен, според както му харесва. Рошко беше отглеждан от майка си 15 дни, след което тя го изостави, заедно с брат му и сестра му. След това грижи за трите котета пое кучето Джина, с моя помощ естествено. Та, да не се отплесвам. Вече беше голям, когато станах свидетел на случката. Минава куче по улицата и двете ми кучета започват яростно да го лаят. Кучето се доближи до оградата и в следващия миг виждам "летящия" Рошко, претичал през двора, който се хвърли върху мрежата със страшни звуци. Вкопчи се с четири лапи за мрежата и то не беше хъскане, ръмжене... Направо не си повярвах на очите и ушите. Joy Но пък чуждото куче си продължи по пътя, силно респектирано от Рошко. Joy

# 677
amy_nka, дано бързо да се оправят🤗

# 678
Дари, не съм трила нищо. Сина и Кардю живяха разделени, на различни етажи. Заради стареца Кардю. Сина е ракета, лети, ври и кипи от енергия. Кардю беше стар, трудно подвижен, и искаше спокойствие. Но сега Балу спи цял ден като в гнездо, върху едно топло пухкаво одеяло на дивана. А Сина заема позиции, от които контролира по-голямата част от първия етаж. Навън ако има човек, в двора, Сина застава нащрек. В задния двор идваше един дебел котарак и се въртеше около волиерата - Сина полудяваше, физиономията му ставаше друга,хищна. Когато сме долу, той лежи около нас, тръгнем ли нагоре- той е до крака на човека. Като се храним, точно като Кардю, заставя до нас и ни гледа. Не мяучи, не скача, гледа. И омита всичко, което подадем.
Не мога да го опиша точно. Той просто стана пазител на дома.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 01:32 от cardhu

# 679
Dara888, напълно нормално е котките да си пазят техните си кучета! Simple Smile
Лусито, докато беше бездомна, редовно се разхождаше с мен и Бела из целия квартал. Винаги ни е пазила.
Особено единия път - виждам голямо бездомно куче да се задава по улицата, непознато. Веднага се опитах да обърна посоката на Бела, винаги гледам да избегнем среща с такива кучета, защото Бела е 35 кг. и ми е трудно да я контролирам, ако ситуацията е нетипична. За жалост не успях да й обърна посоката. Кучето наближава, аз мислено се чудя как ще реагира, какво да правя аз. В този момент Лусито просто профуча със скоростта на светлината, отиде насъска кучето, удари му две шамарчета  и то бързо си тръгна с подвита опашка. Голям герой ми е тя!

# 680
  • София
Някъде четох, че апартаментските котки спят по 20 часа, не защото им е в природата, а от примирение (с начина си на живот).
Може и така да е- когато сме в Пк Блеки по цял ден ходи нанякъде, връща се, разказва на висок глас къде е бил и какво е правил, кара се, че купичката му е празна... и пак хуква.
Един примирен Блеки- цял ден е така и живва само като се прибера вечер. Когато съм почивка, почти не спи, цял ден върви след мен и се жалва (откъде толкова глас взема... не знам)

Скрит текст:
Май не съм ви се оплакала...
Преди празниците си поръчах от един сайт Moxiclear 3 пипети (бяха по 39, сега са 49 лв).
Като отворих пратката в кутията 1 пипета.
Сайтът е на вет. клиника в Пловдив.
Обаждам се аз с нагласата да се карам с тях и да ги "плаша" как на всички ще разкажа и т.н. (естествено съм учтива и ще "действам"
според тяхната реакция)
Отсреща момичето така се притесни, започна да се извинява (отказа и снимковия материал да изпратя на email) и веднага каза, че изпращат 2- те пипети за тяхна сметка (направо ме "обезоръжи" 😁).
Благодарихме си, пожелахме си "весели празници".

# 681
Някои неща май много са поскъпнали. Вчера видях в Сигма Провадия две хапчета дронтал,че са станали 21 лв без 10 стотинки.
Нещо много ми се видяха те винаги са били по скъпи от другите, но 10 лв за хапче🤷. Последно май бяха 5-7 лв, ако не бъркам..
Някой има ли такава тоалетна

Сегашната на моите е същата, но от стандартните модели. Струва ми се, че им става малка и се чудя каква нова да им взема и дали тези са по-големи от стандартните модели. Също се чудя дали да търся и със сито. Сега ползват пелетите на Кауфланд, но не мога да реша допадат ли ми. В обикновена тоалетна трудно се чисти като се разпадат от урината, от изпражненията също понякога.  Само това ми харесва, че не миришат на урина, но и аромат на дървесина както пишат всички също не усещам. И изобщо в голяма чуденка съм каква тоалетна да им взема.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 00:46 от Morkovelka99

# 682
  • До хладилника, който обичам
AnyHr, не знам дали е така, те и излизащите навън мързелуват и спят повечето време. Моите имат постоянен достъп навън (денем), но реално като е студено, едва се навиват да излязат за 5-10 минути, само най-малката на 8м иска за по-дълго да бръмчи. Двете големи излизат, правят алай и се прибират веднага, навиват се на руло и спят. Летем излизат за повече време определено, но всъщност пак ходят да спят някъде - дали по мебелите в градината, дали по съседските дворове. И нищо, че са нощни животни и определено им е интересно да излизат нощем, когато сме имали котка, излизаща и нощем, или някоя от тези изтървем да не се прибере, помотаят се, помотаят се, пък се навият под навеса да спят.
Но ако няма хора край тях, е нормално да те търси и да стои до теб, като се прибереш. Аз работя от вкъщи и котките почти винаги имат човек наблизо, ако къщата беше празна денем, щеше да е различно сигурно.

# 683
Здравейте,
имам проблем с котка на 2,5 години;
Спря да се храни добре от около 25 дни;
Заведох я на ветеринар оке на 20-ти декември и прегледа не показа нищо притеснително;
След още една седмица вече почти спря храненето и на друг ветеринар -прегледа показа-НИЩО;
Поисках изследване на кръв и биохимия-ветеринаря каза ,че всичко е ОК и да и давам витамини;
Котката се влоши на следващия ден и аз прегледах изследванията-видях ниска амилаза и четейки разбрах, че е панкреас;
Хайде на трети ветеринар-лекуваме от 27-ми декември с Панкреазин, антибиотици, омепразол и т.н.;Правихме и четири вливания със системи; Правихме и ултразвук;
Резултата е колеблив -ту яде, ту не;На диета сме кпециални консерви и само пилешко варено филе; Някой дни повръща, някой е по-жива, но като цяло губи тегло;
Новите изследвания вече показват добри резултата на всички показатели;
Има ли някой опит с такова заболаване? Споделете опит с кой ветеринар сте работили;

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 07:37 от Наоми

# 684
  • Враца
Добро утро от Кая

# 685
  • Варна
Днес не съм излизала от нас и слязох долу до входа, да сипя гранули на един дребничък черен котарак, който живее пред входа.
И пак купичката за гранули е изчезнала. Поредната. Как не го е срам който и да е той ... някой от входа е, че е закътано и няма случаен човекопоток. Развалиха ми настроението. Нямаме видеонаблюдение, ама на следващото събрание ще го коментирам и ще сложим, време е. Ух, пак ме ядосаха. А аз оглеждах хранилка някаква да взема и да им сложа, то има и други котаци които идват да хапват ... . Нищо не оцелява с тези хора, само буклуците довяти от вятъра. Един няма да се наведе и да вдигне някой. Sad
Извинявайте, оплаках се ама бива ли такива работи.

Наоми, нямам опит ама стискам палци да сте оцелили проблема и да се овладее. И за котето с болните очи на Аминка мисля.

# 686
Блеки и Бел ядат заедно 🥰https://youtube.com/shorts/0fS0ydsxHrg?si=XWvo2Ac9fB0ITl-p
Гонят се, ползват и двете тоалетни, ядат си от храната и пият от двете купички с вода.
Обаче това диване Бел пишка и в един ъгъл до вратата на терасата. Днес го видях, а си личи, че не му е за първи път🤕 Напръсках с ензимен спрей, дано да се отучи. Тоалетните са чисти и двете. Някакви идеи да имате?

Флаш, не можеш ли да изместиш супичката зад блока. Съжалявам за съседите Sad

# 687
Amy_nka, какво става с клепачите на котето?

Наоми, а за вас намери ли се причината?

# 688
  • София
DZ, да не би Блеки да го тормози докато е в тоалетната? У нас Турболината бие Преслава и не ѝ дава да влиза. Преди няколко дни Преслава беше пишкала където не трябва. Sad

Flash, сложи някоя нащърбена порцеланова купичка или чинийка. Да не е привлекателна за домашно ползване. Ако и тя изчезне, означава, че някой съсед нарочно ги изхвърля, защото не обича котки и се дразни, че някой ги храни.

И при нас чат-пат някой ентусиаст слага хубава купичка до входа, но такива неща изчезват след часове. Затова използваме чинийки за еднократна употреба.  Хубаво, че заварихме как някой беше сложил едно пухкаво легълце и го прибрахме в мазето, където майката на Рижко и без това влиза да спи. Нямаше да оцелее дълго. Надявам се да си го ползва.

Да се оплача, че пред входа се появи още едно коте. Вече се престрашава да яде, но проклетията не го пуска в мазето на топло. Онзи ден дойде чисто мокър. Явно е нямало къде да се скрие. Беше си наранил и лапичката. Стъпвайки на 3 крачета беше съвсем жалка картинка. Хубаво, че му мина.

# 689
Здравейте! Покойонцето е една идея по-добре, отваря вече очичките и всяка вечер си търси масажа за дренаж на слъзните канали. Още са сивкави клепачите, обаче. Не съм почнала никакво лечение, само масажа и прочистване с физиологичен разтвор.
Болна съм... Confused Детето също беше болно цяла седмица...
Както си лежах с главоболие днес, ми се тропна на вратата. Съседката беше. Имало коте в нейното мазе. Дали било мое? Учудих се, защото аз нямам навън котки... И слязох да видя в мазето... И познайте кой бил... Снежко! Heart Eyes Ловецът на снежинки, който случайно бях хванала в кадър! Отворих му един пауч и веднага се показа, изяде го, умилква ми се, изкарах го безпроблемно от мазето и  си станахме приятели.
Той, впрочем, е същия цвят като Поки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт