Как да поддържаме душ кабина

• 2 433
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • София
То и да направиш ремонт няма ли пак да пробие ако това със съседите продължи?

# 46
При положение, че са над теб - колкото и ремонти да си правиш ти - не си решаваш проблемът генерално. Разправяла съм се със съседа отгоре, заради течове, направо ми се скъси живота. 4 месеца тече, целият таван на банята ми беше мокър, този ми вика - това е конденз, не е от мен. А му беше спукана тръбата за топлата вода.
Сега сме със застраховка, ако нещо такова стане - да се разправят застрахователите. Защото аз виках ВиК, термокамери, незнам си какво…

# 47
Не, не решавам проблема, но поне ще е по-лесно  на гладък таван, отколкото сега с тази релефна мазилка.
Предполагам, че проблемът не е от теч, а от липсата на проветряване в кухината под ваната, която е затворена с плочки.  Вероятно кондензира влага, която непрекъснато попива надолу и навлажнява нашия таван. Кой знае там какво се е колонизирало с годините.
Нямам друго обяснение на това, което се случва.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:45 от Diorela

# 48
Две неща по темата, не са конкретно към Диорела, само размисли по темата.

При проблеми с мухъл сложете един елементарен влагомер. Почти всички дигитални термометри мерят и влага. Ще се изненадате колко висока влажност има вкъщи, дори само след нощен сън на затворен прозорец. И колко лесно спада влагата само след няколко минутки пълно проветрение, т.е. широко отворени всички прозорци. Целта е за кратко да се обмени целия въздух в жилището. Даже зимата е по-добре да се проветрява така, отколкото с открехнат  за по-дълго време прозорец, по този начин не се образува конденз.

За безопасно пръскане на таван "отдалече" препоръчвам такова

# 49
Флоксче, може ли линк към пръскалката?

ПС Много проветряваме в къщи, зная ги тези принципи, макар, че нямаме влагомер. Единствено не проветрявам така, когато въздухът навън е много мръсен, заради астмата.

# 50
Аз търсих по снимка да илюстрирам дългата дюза. Водят се пръскачка. Нашата е от някой строителен магазин, и е без презрамки. Ето например две подобни.
https://www.emag.bg/pryskachka-marosa-rychna-bjal-5-litra-189155/pd/DJ6KRFMBM/
https://www.emag.bg/gradinska-ramenna-pryskachka-herly-5-litra-2 … 314/pd/DXW12JBBM/

# 51
Благодаря! Ще обмисля и такъв вариант.

# 52
Извикайте човек с камера да види откъде таи влагата. И ако е от ваната на горния етаж, ако трябва - заведете дело. Те доброволно никога няма да оправят. При нашия стария апартамент е същото. От нашата вана тече директно долу на комшиите. И понеже нямаме пари за ремонт на банята на това жилище, просто не ползвахме ваната. А с душ се къпехме на плочките отпред. А ваната е запушена с тапа. Когато са я правили, са добавили втори сифон, който създава проблем. Ние изкъртихме един участък колкото една плочка и видяхме проблема. Трябва да се махне цялата вана и да се ремонтира втория сифон, за да не тече отдолу. Или просто да не се ползва този проблемен сифон.
Ама, ние сме интелигентни и разумни. А за които не са такива, трябва съд или не знам какво.

Общи условия

Активация на акаунт