Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 49

• 29 784
  • 592
  •   3
Отговори
# 165
Приключих с IT:Derry - доста добър финал за сезона бих казал. Не очаквам да има 2-ри сезон, все пак сезона завърши с препратка към филма от 2017-та

# 166
Ще има със сигурност,пишеше си глава първа на финалните надписи.В IMDB даже три са обявени.
Много ми хареса и на мен,добре са го измислили,препратката и аз я очаквах.Сега мисля да изгледам и двете киноверсии 😊.

# 167
  • София
IT: Welcome to Derry (2025)
https://www.imdb.com/title/tt19244304/

Продукция на HBO Max / Подновен за 2 и 3 сезон

Един от най-добрите сериали за 2025 г. Много съм доволен.
Сериалът ми беше по-интересен от филмите. Въпреки, че филмите следват романа ''То'' на Кинг, докато тук има много интерпретации (по логични причини).
Хареса ми и тази директна връзка с първия филм. Както и препратката към Сиянието с Дик Халоран.
Изобщо цялата тази мистична Вселена на Кинг около Тъмната кула, Безсъние, Сблъсък, Сиянието и То е уникална.
Няма да се учудя ако направят сериали (Сблъсък вече имаше, уви провал, минисериала от 1994 г. беше много по-добър) по всичките тези романи и след това да ги свържат в някакъв кросовър.
Но ако изобщо ще стане сигурно вече ще е под шапката на Нетфликс, тъй като този сериал е на Уорнър и HBO.

Много ми харесаха декорите, операторската работа, монтажа, звука, визуалните ефекти и каста. Каста е силен и всички си тежат на мястото. Сценария на моменти леко куцаше, но не и нещо фатално.
Сериалът е много по-брутален и гнусен отколкото филмите, така че и по този параграф стои по-добре. Освен, че обясняват и разгръщат историята много по-добре, което е и нормално. Едно е да имаш 8 епизода по 1 час, друго е да имаш един филм от 2 часа.

Препоръчвам!
-
8.5 / 8.0

# 168
Нещо ми беше скучен последният епизод на IT: Welcome to Derry. Предполагам, че е нормално, след като вече знаех какво ще стане и как ще се развие историята. В предният си коментар го предрекох, няма да се повтарям. И разбира се, не ме разочароваха, точно това стана. Но когато си закърмен със Стивън Кинг, малко неща могат да ме изненадат.
Това, което не написах тогава е,
Скрит текст:
че очаквам по някакъв начин децата да са свързани с историята след 27 години. И тук нямаше изненада, развиха и тази теория.
И се пак като цяло сериала ми хареса. Добър е и ако някой още се колебае дали да гледа - препоръчвам. Все пак е добре да сте почитатели на този стил, защото има доста гнусни сцени (не и за феновете на Кинг, де).

# 169
  • Варна
И моето скромно мнение за този сериал - добър, даже много добър, точно в стил Кинг. Но нищо ново, поне за мен.  Предистория на книга 1. Искаше ми се друго.

# 170
  • Berlin
Много ми хареса целия Дери! Поне две връзки с клуба на губещите са ясни още от началото сериала, доколкото разбирам. Лерой Ханлън -> дядо на Майк Ханлън, Теди Урис -> Стан Урис. Това с Маги обаче много ме изненада,
Скрит текст:
ето на кого е кръстен Ричи.
Както и какво й каза ТО???
Скрит текст:
Неговият край бил неговото раждане, да бе да, а какво стана с падналата звезда от Космоса? Не искам игра с времето и промяна на бъдещето/миналото. Ама да видим, може да е добре направено.
Друго - значи бабата и дядото и Уил (ако да речем той е баща на Майк) остават в Дери заради ТО, oбаче после дядото дали още помни... родителите на Майк умират в пожар.
Като цяло големи изненади нямаше, но то и нямаше как при положение, че имаме събитията от след 27г. Много добре свършена работа - да се предаде историята на ТО, клоуна, видяхме още един "цикъл". Децата бяха чудесни! ТО с тези две заешки зъбчета отпред ми е малко трудно да го взема насериозно, но като е със затворена уста е ок.Smile Какво каза Дик накрая - отивам да работя в един хотел, то какво толкова може да се случи в един хотел.Bulb
Още два сезона пише в IMDb.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 13:27 от abs

# 171
На мен ми е чудно какво ще има в следващите 2 сезона, освен да преправят филмите на сезони.
Или пък да се върнат още 27 години назад.

# 172
На мен ми е чудно какво ще има в следващите 2 сезона, освен да преправят филмите на сезони.
Или пък да се върнат още 27 години назад.

Интервю с продуцентите:

Let's get some burning questions out of the way about how this episode ends. First, when Ronnie and her dad are driving out of Derry at the end, the show's title card now says "Chapter One." Are you hoping for this to be a multi-season story?
ANDY | The answer is yes. From the genesis of this project, we had the idea to make it three seasons, aligning with the three more important catastrophic events that are described in the interludes [of the book]. Those are the burning of the Black Spot in '62 — well, in the book, the dates are different, because we did a transport of the periods — but then the massacre of the Bradley Gang in '35, and the explosion at the Easter egg hunt in 1908. It was always that blueprint for us. We wanted to make a three-season event story.

Read More: https://www.tvline.com/2051833/welcome-to-derry-episode-8-ending … movie-references/

# 173
Малко за Дери, ако някой може да ми разясни:

Скрит текст:
Нали в началото казаха, че не излиза от гората, когато генералът като дете бягаше от него заедно с индианката. После как се озова в Дери (в 1962)...?

Отломъците от метеорита вътре в Дери ли го държат? Т.е. То се опитваше да избяга извън Дери, така ли?

В края на 7 еп. беше "заспал", защо се събуди?

# 174
За Дери.
Скрит текст:
Събуди се защото изровиха военните единия камък/отломка от 13-те,които го държаха в "клетката" около града Дери.
Генералът е бил назначен с баща си през 1935 г. в Дери и там се запозна с индианката и тя му разказа.Като напусна по късно е забравил уж,но връщайки се през 1962 си спомня всичко.
Да индианците през 1908 г. го заключват в Дери чрез 13-те отломки и си запазват камата с идеята да го убият в бъдеще.

# 175
Дери е израстнал на мястото на гората.
А защо се събуди ли, защото унищожиха единият камък. А в края на 8 епизод успяха да затворят капана с камата.

За новите сезони ясно, ще са предистории.

# 176
  • Berlin
Доколкото разбрах, мястото, където е паднал метеоритът, сега се пада под онази запустяла къща в Дери, където Роуз прати военните с племенника си и камата. Ако не, то поне оттам лесно стигнаха до леговището.

# 177
Аааа, ясно.  За Дери:

Скрит текст:
Аз останах с впечатлението, че Дери е в близост до гората, а не в самия център на кръга. Така има логика. Предполагам, че и сега си оставиха "вратичка" за продължение на То, тъй като каза - Смъртта е прераждане....

Хареса ми, че направиха връзката с Ричи и Майк. Доколкото разбирам, Уил ще е баща на Майк, а за Ричи директно То й го каза на Мардж. Винаги съм се чудила, ако си знаеш бъдещето (самото знание за това какво ще ти се случи), не го ли променя?

# 178
  • Bayern
Януари се завръща  Hijack с 2 сезон  Heart Exl

Февруари - Paradise също с 2 сезон  Heart Exl

# 179
Официално инфо за сезоните на Дери.Гаранция ще навържат историите.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт